Home » Kevään suunnitelmia

Kevään suunnitelmia

by Iida Åfeldt

Heti alkoi tuntua jotenkin keväisemmältä, kun maaliskuu vaihtui! Ehkä se on tämä lisääntynyt valo. Taas päivät on pidempiä ja pitenevät koko ajan. Vaikka virallisesti maaliskuu on kevätkuukausia, ei ihan keväältä vielä tunnu. Kuitenkin tuntuu siltä, että kevät saapuu ja sen odottaminen on ihanaa. Se tuo mukanaan myös kivoja suunnitelmia!

Tukholman reissu

En ole käynyt Suomen ulkopuolella vuoden 2019 jälkeen. Vuonna 2019 esikoiseni oli vauva ja hänen kanssa teimme reissun Tallinnaan, Berliiniin ja Prahaan. Viime vuodet olemmekin reissanneet kotimaassa. Korona tietysti vaikutti tähän, mutta myös omat intressit. Ulkomaanmatkustelu ei enää kiinnosta samalla tapaa ja on tullut huomattua miten paljon nähtävää on ihan Suomessakin.

Nyt olemme kuitenkin lähtemässä Tukholmaan kahdeksi yöksi ja matkaamme lentäen. Miesystäväni tulee mukaan ja yhteinen matka olikin hänen ajatuksensa. Hän tykkää matkustella ja on innokas reissuun lähtijä. Itse olen vähän nihkeämpi, sillä se vaatii jonkin verran suunnittelua koiran ja kahden lapsen kanssa eläessä. Ja myöskin rahaa. Tai jonkin verran on ehkä liian lievä ilmaisu. Onhan se aikamoinen projekti pakkaamistesta koiranhoitoon. Tukholma tuntui kuitenkin hyvältä kohteelta, jonne lähteä ensimatkalle tällä kokoonpanolla. Se on tuttu ja turvallinen. Lisäksi se on lähellä. Tätini asuu Tukholmassa ja olen viettänyt siellä aikaa nuorempana.

Tätä reissua kyllä odotetaan ja esikoinen on täpinöissään lentokoneeseen pääsystä. Hän ei tietysti muista edellisiä reissujaan.

Kuopioon

Tukholma ei jää kevään ainoaksi reissuksi, vaan minun olisi tarjoitus ajaa autolla lasten kanssa Kuopioon. Hyvä ystäväni asuu vielä hetken aikaa Kuopiossa, joten hyödynnämme tilanteen. Tykkään Kuopiosta ihan todella paljon. Olen käynyt ystäväni luona useamman kerran esikoisen kanssa. Pääasiassa olemme menneet junalla, mutta nyt kahden kanssa koen helpommaksi mennä autolla ja päättää aikataulut itse.

Tietysti suuntaamme Partasen lelukauppaan ja torille kalakukoille! Voi olla hieman haikeat tunnelmat sillä reissulla, kun tietää ettei meidän varmasti tule enää samalla tapaa Kuopioon lähdettyä ystäväni muuttaessa sieltä pois.

Pihan suunnittelu

Oli tavallaan todella kiva muuttaa uuteen kotiin kevättä kohden. Nyt luonnon herääminen on edessä ja pääsee seuraamaan mitä sieltä omalta pihalta ilmestyykään. Ja tietysti pääsee suunnittelemaan pihaa ja istutuksia. Samalla koen hieman stressaavana, että juuri kun on muutosta selvinnyt, pitäisi alkaa tekemään jotain pihalle.

Suunnitelmissa onkin tehdä nyt vain pakolliset asiat ja miettiä pihaa sitten vuoden päästä uudelleen. Osaksi ihan taloudellisistakin syistä. Hyvä remontin jälkeen hetki säästää ja satsata pihaan myöhemmin. Toiveena on asua tässä kodissa pitkään, joten piha odottaa kyllä.

Meillä on todella ihana piha ja pienellä laittamisella siitä saa tosi kivan. Pihassa on kolme isoa ja vanhaa omenapuuta, marjapuskia, kuusia sekä pensaita. Nurmikko on sammaloitunut, puskat, pensaat ja puut olleet hoitamattomina vuosia. Kaikki pihassa tuntuu päässeen vähän villiintymään. Nyt kevään tullen on tarkoitus leikata huonot ja kuolleet oksat ja vähän katsoa mitä jo valmiille kukkapenkeille voisi tehdä. Esikoiselle olen luvannut pihaan trampoliinin ja hiekkalaatikon. Uusi nurmikko istutetaan sitten syksyllä.

Meillä on terassi takapihalla ja se on öljyttävä. Terassin osittainen lasitus olisi unelma. Tai edes jonkinlainen katos, nyt terassi on ihan ilman mitään “kattoa”. Myös etupihalle olisi ihana saada terassi. Koiralle on nyt pakollista rakentaa aitaus ja se tullaan tekemään nyt keväällä. Se helpottaa huomattavasti elämää! Mietin, että olisi todella kiva projekti sisustaa terassi kesäkeitaaksi nollabudjetilla tai hyvin pienellä budjetilla. En haluaisi käyttää siihen paljoa rahaa, sillä kaikki tavarat ovat sateen armoilla ja jossain kohtaa on kuitenkin ajatuksena terassin laajennus ja sen osittainen kattaminen.

Kodista nauttimista

Vaikka kevään tullen ajatukset siirtyvät sinne pihalle ja kaikkeen mikä onkaan vielä tekemättä, haluan nauttia meidän kodista. Niin paljon on kuitenkin tehty ja saatu aikaan. Tämä on meidän ensimmäinen kevät tässä kodissa! Miten ihanaa laittaa pian vähän pääsiäistä kotiin! Miten ihana kutsua läheisiä kylään katsomaan kotia.

Tarkoituksena on myös pitää jonkinlaiset tuparit! Mietin, että olisinko pitänyt avoimet ovet jonain päivänä. Jokainen voisi siten poiketa sen päivän aikana käymään itselle sopivana hetkenä. Kahvi porisisi koko päivän ja pientä syömistä olisi tarjolla. Jollain tapaa tätä kotia haluaa juhlistaa, onhan tämä nyt minun ensimmäinen omistusasunto. Se ei ole mikään pieni juttu se! Lisäksi tämä koko koti on kokenut valtavan muutoksen remontin myötä.

Harrastamista

Esikoiseni ei ole vielä harrastanut mitään. Hän on 4,5 -vuotias. Hän ei ole itse halunnut, enkä toisaalta ole pitänyt sitä tarpeellisenakaan varhaiskasvatuksen päälle. Arjessa on jo ihan tarpeeksi näinkin. Olemme sitten puuhailleet itsenäisesti erilaisia juttuja, kuten käyneet uimahallissa, luistelemassa ja kirjastossa. Nyt keväällä aloitamme perheuimakoulun esikoisen kanssa kahdestaan. Kyseinen uimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka eivät uskaltaisi uimakouluun yksin ja samalla vanhempi saa tietoa lapsen tukemiseen uimaanopettelussa. On kiva saada joku vain meidän juttu tässä vauva-arjen keskelle ja antaa hetkeksi täysi huomio esikoiselle. Lisäksi uskon, että hän saa tästä rohkeutta ja uskaltaa syksyllä uimakouluun yksinkin.

6 kommenttia

Vierailija 2.3.2023 - 18:16

Sitähän sanotaan, että pihalla ei kannata heti ekana kesänä välttämättä myllätä, vaan voi odottaa mitä kaikkea sinne on laitettu ja mitä kukkii eri aikoina. 😉 Että oikeastaan ihan kannattaa odottaa ensi kesään! Itse myös tykkään tosi paljon sammaleisesta nurmesta, mutta se kai on makuasia. Olisi kiva nähdä pääsiäiskoristelujasi!

Vastaa
Iida Åfeldt 3.3.2023 - 20:02

Ihan totta! Minuakaan ei erityisesti sammaloitunut nurmikko haittaa. Meidän pihasta tulee tällä hetkellä vähän salainen puutarha mieleen!

Vastaa
ElluVee 2.3.2023 - 21:03

Kuulostaa ihanalta suunnitelmalta,kevättä kohti 🙂

Vastaa
Iida Åfeldt 3.3.2023 - 20:01

Kiitos, ihanaa kevättä <3

Vastaa
Saara 13.3.2023 - 21:03

Mukavia kevätsuunnitelmia teillä tiedossa ja kivalta kuulostaa reissusuunnitelma Tukholmaan. Olisi kiva kuulla sitten jälkeenpäin minkälainen kokemus Tukholmassa käyminen oli lasten kanssa! 😊 Aurinkoista kevättä!

Vastaa
Katruska 14.3.2023 - 20:06

Ihana tapetti, minkä merkkinen/niminen tuo on? 🙂

Vastaa

kommentoi postausta