Home » Mitä ajattelet?

Mitä ajattelet?

by Iida Åfeldt

Oma ajattelu vaikuttaa kaikkeen. Se mitä itsestään ajattelee, vaikuttaa oman mielen ja kehon toimintaan. Liian usein itsestään ajattelee ikäviä ja negatiivisia ajatuksia, itse itselleen ei koskaan riitä eikä ole tarpeeksi hyvä. Oma ajattelu heijastuu kaikessa toiminnassa ja kuultaa puheesta läpi. Jos pitää itseään muita huonompana, eikä arvosta itseään, on turha odottaa sitä muiltakaan. Olen ollut itse tässä tilanteessa ja hakenut muilta kehuja, joilla olen yrittänyt kohottaa omaa itsetuntoani. Sanoivat muut mitä tahansa, keksin siitä mieleni sopukoissa jotakin huonoa. On myös vaikea kehua ihmistä, joka ei ota kehuja vastaan ja silloin kehuja tuskin satelee samanlailla kun itseensä tyytyväiselle ihmiselle. Olen ollut tilanteissa, jossa kuulen sanottavan toiselle “Ootpa hyvännäköinen, ihana paita!” ja vastaus on kutakuinkin tyypillinen “Ai, no tää on tällänen vanha ja oon vaan lihonnut viime aikoina.” Eipä kehun antaja varmasti halua kehua uudelleen, jos vastaus on aina yhtä ynseä. Kehuja pitää osata myös vastaanottaa. Helppo juttu, vai mitä! 🙂

 

CSC_0862.JPG

CSC_0906.JPG

Omalla ajattelulla voi ruokkia kehon pahoinvointia, joka vaikuttaa painoon, sairastumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Elämäkin tuntuu melko raskaalta ja aamut vaikeilta. Monet kerrat olen kysynyt itseltäni miksi puhun rumasti itselleni, miksi haukun itseäni tai pidän itseäni niin huonona. Itse olen ruokkinut omaa ikävää ajatteluani ja lukenut ympäristöä juuri siitä lähtökohdasta, että en ole hyvä, oli muut sanoneet mitä hyvänsä.

CSC_0911.JPG

On työlästä alkaa muuttaa omaa ajatteluaan kun on lähes koko elämän ajatellut väärin. Mutta on se sen arvoista. On myös huojentavaa kun ymmärtää olevansa riittävä ja hyvä juuri itselleen, sillä muille ei tarvitse, riittää, että olet sitä itsellesi. Kun olet hyvä itsellesi ja arvostat itseäsi, loistaa hyvä olo sinusta ulos. Hyvä olo saa säteilemään, sillä hymyilyä on vain vaikea lopettaa. Silloin olet vastaanottavainen ja vedät ihmisiä puoleesi.

CSC_0914.JPG

Aloitin oman mielen harjoitteluni joka aamuisella ajatuksen valinnalla. Päätin heti herätessä missä tänään olen erityisen hyvä, ihana tai taitava. Kirjoitin ajatuksen ylös ja mietin sitä koko päivän ajan. Seuraavaksi jätin taakse sellaiset ihmiset ja asiat, jotka lisäsivät huonoaoloa minussa. Muista, että olet jo hyvä ja riittävä. Kiitä itseäsi päivittäin ja kehu itseäsi, sillä olet itsesi parasta seuraa. Jos et viihdy omassa seurassasi ja ajatuksesi inhottavat sinua, on aika tehdä jotain. Kun hyväksyt itsesi ja rakastat itseäsi, voit antaa itsestäsi muille. Niin pitkä tie, joka ei ihan heti lopu, mutta kannattaa aloittaa jo tänään! Kun muuttaa omaa ajattelua, muuttaa samalla elämänsä suuntaa. Koen itse, että näin tehneenä viimeinen vuosi elämässäni on ollut upeampi kuin mikään tähän mennessä. Olen saanut niin paljon sisältöä elämään.

-Iida

kommentoi postausta