Olen jo pitkään tehnyt itse granolaa! Se on niin hyvää, oikeastaan niin hyvää, ettei se kyllä kauaa säily purkissa.
Olen halunnut granolasta rapeaa ja sellaista paakkuista isoilla sattumilla. Olen halunnut granolasta kunnon överiherkkua, pähkinöillä, kuivatuilla marjoilla ja tummalla suklaalla. Ja tämä on just sellaista herkkua, jota tarjoaa mielellään viikonloppujen aamupalahetkillä, välipalavieraille tai syö itse suoraan purkista! Sopii jugurtteihin, maidon kanssa ja sellaisenaan.
Granolan kanssa saa olla tarkka, jos siitä haluaa rapeaa ja ”crunchya”. Se kannattaa levittää pellille aika tiiviisti ja olla tarkka ettei paista liikaa, muttei liian vähääkään, koska muuten se ei ole tarpeeksi jämäkkää ja kiinteää. Granolaa ei kannata käännellä kesken kaiken. Ennemmin laittaa sen suojaksi toisen leivinpaperin, jottei se pala. Granolan pitää antaa kunnolla jäähtyä ja sen jälkeen isosta levystä voi murentaa haluamansa kokoisia paloja.
Överiherkun tästä tekee pähkinät, kuivatut marjat ja suklaa. Näistä voi ihan hyvin jättää vaikka marjat ja suklaan pois. Varioida voi monella tapaa, siemenet sopii todella hyvin ja erilaiset mausteet kuten kaneli, vanilja ja kardemumma.
Kannattaa katsoa myös mustikkapurkin ohje! Siitä voi napata ohjeen nopeaan pannulla tehtävään granolaan. Katso ohje: Mustikkapiirakkapurkki
Lisäksi nämä granolapatukat on tosi herkkuja ja kiva ottaa myös evääksi. Katso ohje: Eväspatukat
KUVAT: Laura Iikkanen
9 kommenttia