tattaripuuro

Tattari on yksi suosikki aineeni ruuan laitossa. Se ei ole viljakasvi, jolloin se on myös luontaisesti gluteeniton. Tattari on tatarkasvi, josta syödään kasvin siemenosa. Tattaria on viljelty tuhansia vuosia, myös Suomessa. Nykyään kuitenkin tattari ei ole niin yleinen. Suomessa ei vielä hetki sitten viljelty tattaria kaupalliseen tarkoitukseen, mutta nyt kaupoista on mahdollista saada kotimaista tattaria. Tattarin sato vaihtelee suuresti ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Sen takia uskonkin, että tattari on jäänyt tehotuotettujen viljojen jalkoihin, vaikka se on ravintoarvoiltaan todella loistava! Tässä lämpimässä puurossa on käytetty tattarihiutaleita! Ja mikä vaihtelu ainaiselle kaurapuurolle, joka muutaman aamun jälkeen jo vähän tökkii…

Mansikkainen tattaripuuro

(gluteeniton, vegaaninen)

1 annos

 

4 dl vettä

2,5 dl tattarihiutaleita

1,5 dl mansikoita

2 tuoretta taatelia kivet poisteittuina

(3 rkl proteiinijauhetta)

 

Lisää tattarihiutaleet kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin. 10 minuuttia. Anna puuron hetki jäähtyä. Kaada puuro blenderiin sekä mansikat ja taatelit. Itse lisäsin joukkoon vielä proteiinijauhetta, jotta sain puuroon lisäpotkua. Sekoita tasaiseksi ja sileäksi puuroksi ja nauti. Puuro maistuu myös kylmänä! Lopun voit säilyttää jääkaapissa ja syödä seuraavana aamuna.

Ihanaa lauantaita!

-Iida

Related posts

Meidän olohuone

Rehellisiä kuulumisia

Miltä lasten ikäerot tuntuu?

2 kommenttia

Suvi K. 14.5.2016 - 09:03

Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mikä sun kokemus on, toimiiko tattaripuuro "tavallisena" kaurapuuron tapaan keitettynä puurona, vai vedätkö sen aina blenderin kautta? :)

Iidaafel 14.5.2016 - 11:21

Toimii todella hyvin! Tämä oli ensimmäisiä kertoja kun vedin blenderin läpi! 

Add Comment