Saa nähdä mihin suuntaan Eemin allergiat menee, mutta voi olla, että maidottomat ja munattomat kokkailut tulevat tutuiksi. Nyt juhlittiin kuitenkin hänen puoli vuotta kestänyttä taivaltaan porkkanakukulla ja kahvilla! Eemi ehti myös tarrata kakkuun kiinni ja kuorrute sai kyytiä-
Porkkanakakun voi tehdä kakkupohjavuokaan tai pellille. Kakkupohjaan tehdessä, kannattaa pohja halkaista kahtia ja laitta kuorrutusta väliin sekä päälle. Kuorrutteessa kannattaa käyttää Violife -merkkistä tuorejuustoa. Olen tehnyt muutaman kerran Oatlyn kauratuorejuustoon, mutta kauran maistaa, ja maku on tässä hieman karvas. Myös soijatuorejuusto toimii.
PORKKANAKAKKU (G&V)
POHJA
4-5 dl porkkanaa raastettuna
3 dl kookossokeria/fariinisokeria
2 dl kookosöljyä tai muuta vastaavaa öljyä/margariinia sulatettuna
2 dl kasvimaitoa
0,5 dl perunajauhoja
5,5 dl gluteenittomia jauhoja/jauhoseosta (esim. manteli- ja riisijauhot)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
KUORRUTUS
200 g maidotonta tuorejuustoa (violife toimii tässä parhaiten)
100g margariinia
2 dl tomusokeria
ripaus vaniljauhetta
- Laita uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkanat
- Sekoita sokeri, sulatettu öljy ja kasvimaito kulhossa.
- Sekoita kuivat aineet toisiinsa eri kulhossa ja yhdistä ne nesteseokseen. Lisää viimeiseksi joukkoon porkkanaraaste.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Tai kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaisesti.Paista kakkua noin 50 minuuttia ja peltiversioita noin 20-30 minuuttia.
- Sekoita margariini, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella sekaisin. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele mantelirouhetta niin halutessasi!
LUE MYÖS
Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku
24 kommenttia