Gluteeniton vege pannari
10-12 palaa
(maidoton, munaton, gluteeniton)
1 litra kasvimaitoa (mantelimaitoa käytetty tässä)
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
50 g rasvaa (kookosöljy, margariini yms.)
1 dl maustamatonta soijajugurttia
5 dl gluteenittonia jauhoja
(tässä käytetty riisijauhoja, täysjyväriisijauhoja ja kaurajauhoja)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, jugurtti ja rasva. Anna taikinan tekeytyä hetki ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada taikina korkeareunaiselle uuninpellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä tasaisesti ja laita uuniin. Paista noin puolituntia, kunnes pannari on kypsä ja pinta vähän rusehtava. Voit nostaa sen uunin ylätasoon viimeiseksi 10 minuutiksi jos se ei ole saanut tarpeeksi väriä. Pannukakusta ei tule kupliva eikä se nouse kovasti. Anna pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua, sillä se kiinteytyy jäähtyessään.
Pannarin sekaan voi laittaa vaikka pinaattia tai lehtikaalia, jolloin siitä tulee mukavan vihreä ja sopii jopa lounaaksi. Myös porkkanaraaste on ihan loistavaa pannarissa. Pannarin voi nautiskella omien suosikkiensa kanssa, hillon, marjojen tai vaikka kookosjugurtin kanssa. Omassa pannarissani ei ollut ollenkaan lisättyä valkoista sokeria, sillä laitoin pannarin päälle banaania maidotonta jugurttia, mangoa, mustikkaa ja vegaanista kinuski-kastiketta.
-Iida
2 kommenttia