Käyn brunssilla todella harvoin, oikeastaan kerrat voi laskea kahden käden sormilla. Pääkaupunkiseudella brunssin yleinen hinta on 20-30 euroa ja harvoinpa sitä brunssille yksin menee. Neljänkin kaverin porukassa brunssiin uppoaa helposti 100 euroa ja sillä summalla saisi vaikka ja mitä kaupasta! Vaikka käyn brunssilla harvoin, sitäkin useammin olen järjestänyt brunsseja.
Ystävien kesken sovitaan, mitä kukin tuo tietyllä rahasummalla tai vastaavasti yksi ostaa kaiken ja muut maksavat osuutensa ostoksista hänelle. Brunssi tulee edullisemmaksi ja jokainen pääsee yhdessä tekemään brunssia. Niin hauskaa! Ei ehkä niin vaivatonta, kuin brunssille meno, mutta makukysymys. Minä olen aina tykännyt tehdä itse ja kestitä ihmisiä.
Muutama viikko sitten pidin brunssin sillä perjaatteella, että ostan mahdollisimman vähän. Tarkoituksena oli käyttää kaikkea mitä kaapeissa jo oli ja mitä viikon aikana oli jäänyt jääkaappiin eli ns. jämät pois. Toki tarvikkeet on joskus pitänyt ostaa. Halusin kuitenkin tyhjentää kaappeja muuton tieltä ja käyttää mahdollisimman paljon olemassaolevia ainesosia. Ja yllätävän paljon voi saada aikaan, vaikka alkuun olisikin se ajatus, että ”eihän täällä kaapeissa mitään ole”. Järjestämäni brunssi siis tuli edulliseksi ja pääsin useista tarvikkeista eroon, jotka olivat olleet kaapissa jo pitkään tai olisivat muuten joutuneet roskiin.
Smoothie syntyi pakkasesta löytyvistä marjoista, muutamasta mustuneesta banaanista, soijajugurtin jämästä ja kauramaidosta. Marjat olivat paaosin punaisia marjoja.
Chiavanukas syntyi kauramaidosta ja chiasiemenistä suhteella 1rkl siemeniä ja 1 dl nestettä. Vähän hunajaa ja vaniljajauhetta! Vanukkaan kaveriksi käytin säilykekaapissa lojuneet mangopiltit, banaania, raakasuklaata ja granolaa.
Suklaakakku valmistui tällä ohjeella. Minun ei tarvinnut tehdä kakkua, sillä olin aiemmin pakastanut osan tekemästäni kakusta ja nyt otin kakunloput sulamaan. Koristelin sen vain sulalla raakasuklaalla ja kuivatuilla kukilla. Kyseiseen kakkuun tulee muutenkin vain 5 ainesosaa ja minulta yleensä löytyy kaikkia, jonka vuoksi se on todella näppärä toteuttaa.
Kvinoa-salaatti oli todella kehuttu ja tykätty. Siihen käytin oikeasti kaikkea mitä löysin, kvinoaa, punaisia linssejä, papuja, kesäkurpitsaa, graattiomenan siemeniä, oliiviöljyä, chilin lopun ja paljon mausteita. Keitin 1 dl kuivaa kvinoaa ja saman verran punaisia linssejä. Pavut olivat säilyke-tetrassa, granaattiomenan siemenet olivat pakkasesta. Paistoin kesäkurpitsan pannulla erikseen ja yhdistin kaikki aineet keskenään. Lopuksi maustoin ja sekoitin!
Tykkäätkö käydä brunssilla vai järjestätkö sellaisen mielummin itse?
-Iida
6 kommenttia
Mahtavaa,jos sait inspistä! Jee! Ihanaa kevättä ja kivaa tulevaa brunssia <3
Voi olla, että lapsiperheessä sitä nauttii enemmän brunssille menosta, kuin sen tekemisestä kotona, hehe :) Mutta brunssit on ihania! Ihana ahuhtikuuta myös teille!