Jatkuvasti suosituin reseptini on Banaani-kookosraakakku, jonka löydät tästä. Sillä päädytään eniten blogiini googlesta! Se on myös blogini ainut raakakakku-ohje, joten ajattelin sen tarvitsevan kaverin. Ja kuten olen mainostanut Banaani-kookoskakkua maailman helpoimmaksi raakakakuksi, niin tämä Puolukkakakku jatkaa samalla linjalla. Helppoja raaka-aineita ja helppo valmistaa.
Olen itse tosi huono tekemään raakakakkuja. Ne ei vaan koskaan onnistu kovin hyvin. Seuraan somessa monia raakakkakkutaiteilijoita ja tietenkin kuvittelen, että minun täytyy pystyä tekemään juuri samanlainen luomus. Kyseiset henkilöt ovat kuitenkin tehneet tuhansittain kakkuja ja harjoitelleet onnistuakseen, mutta minun pitäisi onnistua heti kerralla. Vähän on kovat vaatimukset, hah! Pitäisi vain ymmärtää, että ihan hyvä riittää. Tääkin kakku on ihan hyvä ja maultaan ulkonäköä parempi!
puolukkaraakakkakku
(vegaaninen, gluteeniton, raaka)
10 palaa
n.18 cm irtopohjavuoka
POHJA
1 1/2 dl pähkinöitä (manteleita/pekaanipähkinöitä)
1 dl kaurahiutaleita
10 tuoretta taatelia kivet poistettuna
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
TÄYTE
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookosmaitoa (puolikas tölkki 200 ml)
5 tl vaahterasiirappia
1 dl sulatettua kookosöljyä
vaniljajauhetta
1 dl puolukoita
Liota cashewpähkinöitä 1-3 tuntia.
Laita irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi. Laita pohjaan tulevat pähkinät ja kaurahiutaleet blenderiin. Tee seoksesta rouheaa. Lisää taatelit ja mausteen ja blendaa jälleen. Pohjan ei tarvitse olla sileää, saa jäädä suutuntumia. Levitä pohjan taikina irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita liotetut cashewpähkinät, kookosmaito, siirappi, suola ja vaniljajauhe blenderiin ja sekoita kunnes seos on samettisen pehmeää ja tasaista. Lisää viimeisenä vesihauteessa sulatettu kookosöljy ja sekoita. Kaada noin puolet seoksesta pohjan päälle. Jätä toinen puoli blenderiin. Laita irtopohjavuoka pakkaseen 30 minuutiksi.
Lisää puolukat blenderiin, jossa on puolet täytettä. Blendaa puolukat seokseen. Ota irtopohjavuoka pakkasesta ja kaada puolukkainen seos vaalean kerroksen päälle. Laita pakkaseen tunniksi, jonka jälkeen kakku kannattaa viipaloida valmiiksi ja tarjoilla. Osan viipaleista voi jättää pakkaseen odottamaan seuraavaa herkuttelu kertaa.
Ihanaa viikonloppua
-Iida
5 kommenttia
Ihanasti sanottu, kiitos tästä kommentista! Ihanaa viikonloppua takas <3
Huh! Kiitos sun sanoista! Aivan ihanaa palautetta, niin kiva kuulla. Oon todella kiitollinen kaikesta sanomastasi. Ja onpa hienoa miten moni asia yhdistää!
Miehet on pannassa tällä hetkellä. Eiköhän se yksi hyvä vielä tule vastaan! Keskityn kakkuihin ja leivonsiin ennemmin hehe:)
isosti tsemppiä tuleviin leikkauksiin. Todella hienoa, että oot päässyt julkiselle puolelle ja tilanteesi hoidetaan. Mahtavaa, jos blogi on tarjonnut vertaistukea.