KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DANEROLLES
Keväällä haaveilin siitä, että saan kutsua ystäviä kylään. Miten iso ikävä oli ystäviä ja yhteisiä aamupaloja! Nyt pidin pienimuotoisen brunssikattauksen ihanille ystäville, jotka pääsivät näkemään kotini ja syömään herkkuja tietysti hyvässä seurassa. Miten hyvältä tuntuikaan!
Koska olen pienen lapsen äiti, ei kaikkeen vain riitä aikaa. Kodin siivoaminen vieraita varten taaperon kanssa on jo saavutus itsessään! Puhumattakaan sitten tarjottavista. Niinpä kaikki tarjottavat valmistuivat Danerollesin valmiista taikinoista. Ja olin kyllä todella tyytyväinen, tuli niin hyviä luomuksia, ettei kyllä mitään jäänyt.
Kaikki herkut, kattaus ja ulkoa kerätyt kukat loivat kauniin kokonaisuuden. Kukaan ei varmasti olisi uskonut, että kaikki valmistui hetkessä ja suht pienellä vaivalla. Parasta valmistaikinoissa on helppous, nopeus ja monipuoliset käyttötavat. Lisäksi niitä voi aina pitää jääkaapissa vieraiden varalle, aina on jotain tarjottavaa. Ellei sitten syö vahingossa itse! Näistä loihtii suolaisia ja makeita herkkuja moneen makuun.
Danerollesilla on useampaa taikinaa, joista itse käytin Croissants Classic ja Mini Pizza Crusty Dough taikinoita. Classic Croissant taikina on itselleni tuttu jo omasta lapsuudesta, mutta Mini Pizza taas on melko uusi taikina. Molemmat ovat maidottomia ja munattomia taikinoita (saattavat sisältää maitoa). Sopivat siis vegaanillekin! Taikinoita on saatavilla K-citymarketeista, Prismoista ja valikoiduista S- ja K-kaupoista kylmähyllyltä.
Valmistin croissantteja pestolla ja fetalla, ihania lohitäytteisiä suolaisia mufinsseja sekä makeita leivoksia pizzataikinasta.
6kpl
1 paketti Danerolles Croissant Classic
100 g pestoa
150 g fetaa
- laita uuni 180 asteeseen
- avaa takinapaketti pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä takina puhtaalle pöydälle
- leikkaa veitsellä takinassa olevien viiltojen mukaisesti
- levitä pestoa takinalle runsaasti ja riputtele murskattua fetaa
- rullaa croissanteiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille
- paista uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia
8 kpl
1 Danerolles Mini Pizza paketti
200 g kaura/kasvi fraiche -kermaa
1 kannamuna
150 g kylmäsavulohta
2 kevätsipulia
1 paprika
tilliä
suolaa ja mustapippuria
- laita uuni 180 asteeseen
- avaa taikinapaketti ja erottele leikkausviivojen mukaan 8 taikinakiekkoa
- kaulitse ne ohuiksi ja painele muffinssivuokaan
- viipaloi lohi ohuiksi suikaleiksi, silppua paprika, sipuli ja tilli
- sekoita kaurafraiche, kananmuna, lohi, paprika, sipuli, tilli ja mausteet yhteen
- lusikoi täytettä muffinsseihin ja paista uunissa noin 20 minuuttia
- irrota vuoista ja tarjoile
8 kpl
1 Danerolles Mini Pizza paketti
100 g kinuskikastiketta
100 g kauravaahtoa/kermaa
tuoreita marjoja
tomusokeria
- laita uuni 180 asteeseen
- avaa taikinapaketti ja erottele leikkausviivojen mukaan 8 taikinakiekkoa
- nosta kiekot leivinparilla vuoratulle uuninpellille ja paista uuniin keskitasossa noin 15 minuuttia
- anna jäähtyä ja leikkaa puoliksi
- vatkaa kerma
- täytä leivokset kinuskilla, kermalla ja marjoilla
- ripottele päälle tomusokeria
10 kommenttia