Eemi tuntuu kehittyneen syömisessä todella paljon. Mieluiten hän syö itse. Enää kaikki ei ole silppuna lattialla, joten se motivoi minua tekemään sopivaa ruokaa. Syötettynä hän syö hyvin menossa, mutta kotona se on yhtä sotkua. Hän nappaa lusikasta ja lennättää mössöt pitkin ja poikin. Puurot hän hieroo naamaan ja hiuksiin mukavaksi kasvonaamioksi.
Viime aikoina olen tehnyt erilaisia pötköjä ja nugetteja. Jaan pari reseptiä. Näitä olen syönyt myös itse!
Olen tehnyt nämä kalkkunan jauhelihaan, koska se sulaa suolistossa paremmin, kuin broilerin- tai naudan jauhelija. Eemillä on nimittäin ollut paljon vatsavaivoja ja huonokuntoinen suolisto. Mutta näihin sopii todella hyvin myös broileri. Myös muita ainesosia voi vaihtaa sen mukaan mitä sosetta tai kasvista kotoa löytyy.
Bataattinugeteissa on mahdollista myös tehdä bataattisose itse esim. keitetystä bataatista. Itse käytin valmista sosetta nopeuttaakseni hommaa. Myös porkkanasose toimii. Minä käytin ohjeessa gluteenittomia korppujauhoja.
Kesäkurpitsapötköihin voi raastaa päärynän, jos sosetta ei löydy. Myös muut hiutaleet käy kuin hirssi. Hirssi on gluteeniton ja pidän sen mausta, jonka takia se valikoitui.
6 kommenttia