Kesä lautasella

Sain ihanan Lauran luokseni kylään. Teimme kesäistä lounasta, jossa esiintyi kyllä upea skaala värejä. Värikkäästä ja kauniista ruuasta tulee niin hyvä mieli. Aika vähällä vaivalle se kuitenkin syntyi, mikä saa kyllä miettimään miksi en itselleni kykene tekemään mitään tälläistä. Ehkä se on se pilkkomisen vaiva, joka pitkittää ruuan valmistusta. Sekin on toisaalta huono tekosyy omalle aikaansaamattomuudelle, sillä kerrallahan sitä pilkkoisi isommin ja söisi salaattia useamman päivän. Miksi tarvitsee aina jonkun toisen, jota varten motivoituu valmistamaan kaunista ruokaa? Itse pitäisi olla jo riittävä syy valmistaa hyvää, ravitsevaa ja kaunista ruokaa itselleen. Oma hyvinvointi on ehdottomasti paras sijoituskohde!

KESÄ SALAATTI

4 annosta

 

1 tammenlehti salaattiruukku

3dl keitettyä villiriisiä

1 appelssiini

2 kourallista cashewpähkinöitä

2 kourallista mulperimarjoja

250g kirsikkatomaatteja

1/2 kurkku

1 avokado

1/2 vesimelonia

1 dl pensasmustikoita

1/2 sitruunan mehu

loraus omenaviinietikkaa

ripaus suolaa ja pippuria

LISUKKEEKSI: paistettua kanaa, katkarapuja, tofua yms.

 

Pilko tomaatti, kurkku, appelssiini, vesimelooni ja avokado. Silppua tammenlehtisalaatti. Valmista salaatti isoon astiaan/kulhoon. Laita pilkotut aineet sekaisin, lisää pähkinät ja mulperit, riisi ja mahdollinen lisuke. Purista sitruunamehu salaattiin, lorauta etikkaa ja lisää mausteet. Sekoita lopuksi ja tarjoile.

-Iida

 

Related posts

Herkullinen vadelmabrownie

Kevään suunnitelmia

Tältä meidän viikonloppu näytti