Pitaleivät! Nam!
Tein pitaleipiä usein lounaaksi töihin. Tai evääksi menoon viikonloppuisin. Oli tosi helppo pakata leivät mukaan ja täytteet omaan rasiaan niin leipä ei kostu liikaa. Eli todella nopea ja hyvä eväs menossakin. Ja leivän sisälle voi laittaa vaikka mitä, vaikka jotkut kastikkeen jämät ja riisit. Pitaleipiä saa gluteenittoma pakasteesta.
Kuvan täyte on vegaaninen ja siinä on käytetty nyhtökauraa. Joukkoon sopii tosi hyvin myös joku hedelmä, ite tietysti tungen mangoa joka paikkaan ja sopii myös tähän!
PITALEIVÄT (V, M)
4 pitaleipää
1 prk (200ml) Oatly imat fraiche kermaa
200 g maustettua nyhtökauraa
oliiviöljyä
2 isoa tomaattia
1/2 punasipulia
salaattia
sitruunana/limen mehua
ripaus suolaa, pippuria paprikajauhetta yms. tuoreet yritit sopii myös
- Paista hetki pannulla öljyssä nyhtökauraa.
- Pilko sipuli pieneksi.
- Pilko tomaatit kuutioiksi niin, että poistat siemenosan.
- Sekoita ranskankerma, sipuli, tomaatti, nyhtökaura ja mausteet tahnaksi.
- Avaa pitaleivät, laita täytteeksi salaattia ja valmistamaasi tahnaa. Halutessa pitaleivätkin voi käyttää paistinpannun kautta!
-Iida
2 kommenttia
EN usko, että nyhtökauraa on gluteenittomana vielä saatavilla. Sen takia en laittanutkaan reseptiin sen olevan gluteeniton resepti. Pelkästään vegaaninen ja maidoton. Itse käytin gluteenittomia pitaleipiä, oma maha kestää kauraa, mutta ei juurikaan muita kotimaisia viljoja. Eli siis keliaakikolle tämä ei sovi :(