En ole ainakaan vielä huomannut mitään yksittäistä himoa jotain ruokaa kohtaan. Yleisesti mieleni tekee suolasia ruokia ja kirpeitä karkkeja. Kun näen jonkun syövän jotakin, haluan juuri sitä sitä samaa ja alkaa tehdä mieli juuri sitä näkemääni asiaa. Viikonloppuna näin tämän ohjeen, jonka jälkeen minun alkoi tehdä mieli riisiä ja hapanimeläkastiketta. Mieliteosta ei päässyt mihinkään ennen kuin annos oli edessäni lautasella. Tuntuu, että muutenkin näen ruokaa koko ajan, vaikkapa somessa ja yhtäkkiä sitä alkaa tehdä mieli mitä ihmeellisimpiä asioita.
Mutta tämä sweet & sour-kastike oli superhyvää! Kastikkeeseen tuli kanaa, mutta ajattelin tällä viikolla kokeilla sitä tofun kanssa, kun ystävä tulee syömään. Ostin kastiketta varten litran anasmehun. Jos sitä ei muuten juo, niin hieman menee hukkaan. Yksi hyvä vaihtoehto olisi ostaa ananaspurkkeja ja käyttää niissä olevaa nestettä, myös ananaspalat voisi hyvin heittää kastikkeen joukkoon.
Sweet & sour-kastike kanalla
4 hengelle
(gluteeniton, maidoton)
kastike
2 dl anasmehua
2 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl kookossokeria
2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
muut aineet
1 paprika
1 parsakaali
1 sipuli
350 g broilerin rintafilettä
oliiviöljyä
riisiä
Ota kana huoneenlämpöön.
Valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeeseen tulevat aineet yhteen kulhossa ja jätä tekeytymään.
Laita vesi riisille kiehumaan. Keitä riisiä oman tarpeesi ja henkilömäärän mukaan. Lisää keitinveteen suolaa.
Pilko sipuli silpuksi. Suikaloi paprika ja pilko parsa pieniksi paloiksi. Kaada öljyä pannulle ja kuullota siinä sipulit. Pilko kanan rintafileet joko veitsellä tai saksilla. Toki voit käyttää valmista fileesuikaletta. Minun mielestäni fileestä vain tulee kauniimpaa ja maistuvampaa kuin suikalaeista. Ja saa sen kokosia paloja, kun haluaa. Lisää kanat sipulin joukkoon. Kanan tilalla voi käyttää hyvin myös tofua!
Kun kana on saanut väriä pintaan, lisää paprikat ja parsa. Myös muita kasviksia voi käyttää, parkkana ja siitakesienet sopis tosi hyvin! Ja ne aiemmin mainitsemani ananakset.
Anna kanan ja kasvisten paistua muutama minuutti ja lisää kastike. Kuumenna niin kauan, että kastike alkaa sakeutumaan ja hieman kiinteytyy. Tarjoile valmis kastike riisin kanssa!
7 kommenttia
Tätä kannattaa testata! Ihanan terveelliset himot sulla hahah! Saa nähdä tuleeko mulle vielä jotain ihan selkeetä :)
No tiiä tuosta pizzasta :)