Olen nyt kolmesti tehnyt tätä gluteenitonta leipää ja uskallan nyt jakaa reseptin tännekin. Tästä tuli niin hyvää, kova rapea kuori ja pehmeä sisältä! Ihanan hapan maku tulee tähän leipään piimästä. Käytin leivän leipomisessa Foodinin vaaleaa riisijauhoa ja Juustoportin kirnupiimää.
Leipä ulkoisesti näyttää ihan leivältä. Ja se on kyllä harvinaista omissa gluteenittomissa kokeiluissani. Mutta tämä on onnistunut nyt jo useamman kerran. Olen tapsutellut leivän päälle vähän jauhoja ennen paistoa ja tehnyt sitten leipään viillot, jotta sen pinta on tullut kauniiksi.
Ohjeesta tulee yksi isompi leipä tai kaksi pienempää. Olen kokeillut myös leivän pakastamista. Olen viipaloinut sen valmiiksi ja sulattanut pakkasesta aina muutaman palan kerrallaan.
5 kommenttia