Home » 10 hyvää juttua tältä viikolta

10 hyvää juttua tältä viikolta

by Iida Åfeldt

 1.  Tänään, kuten jokaisena päivänä tällä viikolla vauva on nukahtanut itse omaan sänkyyn yöunille ja nukkunut heräämättä aamun. Eilen nukuin itse jopa 8 tuntia, kun sain itseni normaalia aikaisemmin nukkumaan. Joka aamu olen herännyt ajatukseen “vitsit mä olen onnellinen” ja joka ilta nukahtanut saman ajatuksen siivittämänä.

2. Alkuviikosta oli tämän viikon kaunein ja aurinkoisen päivä. Melkein jo unohdin sen, sillä viime päivät ovat olleet yhtä sadetta. Tuo syyspäivä oli lämmin, vähän kuin kesä olisi tullut takaisin päiväksi. Ja siitä syystä lähdimme ystävän kanssa yhteen lempikahvilamme terassille lounaalle. Ehkä viimeistä kertaa, sillä omenapuiden katveessa ei pahemmin sateella syödä. Ah miten hyvää kalakeittoa ja sämpylää ulkona auringossa nautittuna!

3. Junassa nainen istui meitä vastapäätä. Olin ottanut Eemin syliin, sillä hän ei kestä istua rattaissa ollenkaan. Nainen hymyili meille. Hän vilkutti Eemmille ja Eemi vilkutti hänelle. Tästä tuli heidän leikkinsä, he vilkuttivat toisillensa vuoron perään ja kaikkia meitä hymyilytti.

4. Tällä viikolla ihana ystävä lapsineen tuli aamulla, kahdeksan pintaan meille. Hän viihdytti lapsia ja minä siivosin ihan rauhassa. Kun olin imuroinut, pessyt lattiat, vienyt  matot ulos ja roskat roskikseen, kello oli kymmenen. Kello kymmenen kävelin yksin ruokakauppaan ystävän mahdollistamana. Ja mietin siinä kävellessä, että on tämä elämä hienoa, kello on näin vähän ja olen saanut näin paljon aikaan. Normaalina aamuna istuisin yökkärit päällä sohvalla. Onneksi on ystäviä, jotka tarvittaessa pistävät vauhtia hommiin.

5. Hain pallomeren varastosta. Eemi sai joskus joulun aikoihin pallomeren ja vein sen aika suoriltaan varastoon. Ajattelin, että sitä en olohuoneeseeni ota olemaan. Nyt viimein sain haettua sen ja luoja miten riemukkaaksi se osoittautui. Tuli ihan huono äiti olo, kun on ollut tajunnut tarjota sitä Eemille aiemmin. Hän katsoi palloja ja sanoi kovana ääneen “paa a aa”. Hän keksi heti uuden leikin, istui pallomereen ja ojensi minulle pallon, toisen ja kolmannen. Ja tätä jatkui. Ja meillä oli aivan valtavan hauskaa.

6. Sain todella ihanaa palautetta tällä viikolla, josta tulin todella iloiseksi!

“Iida, haluan antaa sinulle palautetta: KIITOS! Olen seurannut blogiasi pidemmän aikaa, ja arvostan todella paljon rehellisiä kirjoituksiasi aiheesta kuin aiheesta. Olet tehnyt näkyväksi ja normalisoinut monia asioita. Annat paljon energiaa, ajateltavaa ja inspiraatiota seuraajillesi – ja laajemmallekin joukolle, koska olet antanut paljon haastatteluja. Kiitos siitä.

Koska olet blogissa kertonut lukihäiriöstäsi, haluan erikseen kiittää, että blogisi on tosi hyvää kieltä. Mutta kyllä loistava sisältö on silti se, joka saa minut blogisi pariin kerta toisensa jälkeen.

Suomi tarvitsee kaltaisiasi avoimia ja upeita naisia. Ihailen sitä, miten paljon olet ehtinyt – yliopistokoulutuksen, pitkän siivun työelämää, paljon treffejä ja ihmisten kohtaamista varmasti muutenkin, menestyvän blogin ja äidiksikin vielä! Iloa sinun ja Eemin syksyyn!”

7. Tein viikonloppuna ihan tosi hyvän suolaisen piirakan peuranjauhelihasta! Vieraat tykkäsi siitä todella paljon. Harmittaa, etten kirjoittanut tarkempaa ohjetta ylös. Mutta kun jossain onnistuu ja ylittää kaikkien odotukset, tulee niin hyvä mieli!

8. Kävimme Ikeassa. En tykkää yhtään pyöriä Ikeassa ja olenkin varmaan maailman nopein Ikeassa kävijä. Tiedän aina mitä ostan ja sitten kotiin. Ostin kotiin tv-tason, sillä nyt tv on ollut yhden lipaston päällä ja koko seinä on näyttänyt tosi autiolle. Sain innokkaan apulaiseni kanssa kasattua tason ja voi vitsit, kun se näytti kivalta. Siinä ollut lipasto siirtyi eteiseen. Muutenkin vähän järjestelin tavaroita ja ekaa kertaa tuli olo, että nyt minä viihdyn täällä. Olen asunut asunnossani melkein 1,5 vuotta ja nyt se näyttää siltä miltä kuuluukin. Nyt minä viihdyn.

9. Isovanhempani kävivät kylässä ja sain kauniin lyhdyn heiltä lahjaksi. Yhtenä iltana, kun Eemi jo nukkui, sytytin lyhtyyn kynttilän ja laitoin sen olohuoneen pöydälle. Katselin sen valoa sohvalta ja tuntui joululta. Oli jotenkin todella onnellinen ja rauhallinen olo, joten jouluna. Enpä ole koko vuonna yhtään kynttilää sytyttänyt, kun ei muka sitäkään ehdi, mutta nyt olen pitänyt lyhdyssä kynttilää iltaisin.

10. Tosi mukavan oloinen mies otti yhteyttä tällä viikolla ja olemme jutelleet.

-Iida

Kuvat //Tiia Nyholm

kommentoi postausta