Home » Alle 25€ joululahjavinkit

Alle 25€ joululahjavinkit

by Iida Åfeldt

DSC_1082.JPG

Kuulun jouluihmisiin. Minusta on ihana ostaa lahjoja ja miettiä sopivia juttuja läheisille. Mikä sopisi kenenelle ja mistä kukakin tykkää, mitä tarvitsee. Samaa aikaa toki olen erittäin tietoinen liiasta kulutuksesta. Se saakin ajattelemaan lahjan vastuullisuutta. Koska jotain tulen kuitenkin ostaneeksi, niin voin ostaa lahjan, joka esimerkiksi on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, on käsityötä tai on pienyrityksen tuote. Lisäksi sitä haluaa, että lahja on hyödyllinen ja iloa tuova, eikä turha krääsä. Olen tähän listannut omasta mielestäni kivoja ideoita!

Sukat – aina toivottu lahja! Aina joku syö sukan toisen parin, kumma juttu. Lapsiperheessä sukat on aina tarpeen, koska minien jalat kasvaa vauhdilla. Itse olen monena vuonna ostanut perheelleni Happy Socks-sukat, jotka ovat iloisen värisiä. Vauvojen lempisukat löytyy Polarn O. Pyretiltä. Teininä sukkia eikä ainakaan niitä mummon villasukkia osannut jouluna arvostaa, mutta nykyään on toinen juttu!

Mausteet -Loistava vieminen on Foodin superkaunis kanelipurkki ja paketti puuroriisiä. Muistan edelleen yhden parhaista saamistani lahjoista, kun olin muuttanut omaan kotiin. Sain ison kasan luomumausteita, niistä on iloa pitkään ja ne on sellaisia, joita ei ehkä raaski itse ostaa. Pieni, mutta hyvä lahja!

Kestopussi – Kiva lahja, jonka sisään voi ostaa kauden hedelmiä tai kasviksia, miksei jouluherkkuja! Toimii myös lahjan pakettina, jolloin lahjaa ei tarvitse paketoida turhaa paperiin. Kivoja kestopusseja on OMOM -merkillä sekä Pumpalla.  Itse olen ostanut muutaman Bombotin Minna Canth kangaskassin lahjaksi ihan vain tekstin takia!

Kalenteri – Seuraavan vuoden kalenteri on todella kiva lahja. Olen jo useamman vuoden ostanut seinäkalenterin isovanhemmille ja tänäkin vuonna lähtee kalenteri tilaukseen. Myös henkilökohtainen kalenteri on hyvä idea ja niitä on nykyään niin monenlaisia ja niin kauniita. Esimerkiksi Nunuco design kalenteri tai Annika Välimäki kalenteri ovat kotimaisia ihanuuksia!

Korvikset – Niin monia niin ihania! Nykyään on aivan mielettömän monia pienyrittäjiä, jotka tekevät käsityönä aivan ihania koruja. Weecos.com -sivustolla myydään useamman tekijän korviksia. Omia suosikkejani ovat Annie Eleanoora, Butonidesign ja Maanantaimalli. Pahinta on valinnanvaikeus!

DSC_0854.JPGKoru – Korviksien lisäksi imetyskorut, tuttinauhat ja Mini+Mii tyttöjen korut ovat ihania lahjoja. Kotimainen Poopua on yhden naisen yritys ja valmistaa ihania imetyskoruja sekä tuttinauhoja. Mini+Mii on myös yhden naisen yritys, joka valmistaa käsityönä aivan yli söpöjä koruja!

Juliste – Loistava lahja ja usein edullinen. Mukaan voi ostaa kehykset tai antaa saajan ostaa itse tai valita, kehystyttääkö ollenkaan. Nykyään on niin kivoja printtejä eri suunnittelijoilta. Useat suunnitellaan ja painetaan suomessa! Omia suosikkeja ovat Ninnimoi ja blawhi graphics. Myös Camalalta löytyy ihania julisteita ja kortteja. Sieltä on myös Eemin Vauvan vuosi -kortit.

Kirja – Ykköslahja. Ruokakirjan ostaminen on loistava valinta, siitä yhteistä tekemistä, kun yhdessä kokkaillaan ja kokeillaan uutta. Lapsiperheeseen lastenkirjan ostaminen antaa lahjaksi myös yhteisen lukuhetken ja yhteistä aikaa. Ja lukeminen on niin kehittäävää! Aineeton vaihtoehto on Storytel 1kk lahjakortti. Itse olen aivan hullaantunut kyseiseen palveluun ja äänikirjojen kuunteluun, sillä tällä hetkellä ei oikein ole aikaa lukea. Saat Storytelin kokeiluun ilmaiseksi tästä.

DSC_0868.JPGLapaset – Kuulun niihin, jotka jättävät lapasensa aina johonkin. En sitten raaski ostaa uusia kadonneiden tilalle, vaan olen mieluiten ilman hanskoja. Nyt kuitenkin vaunujenkanssa on pakko olla hanskat. Minulla on suomalaisen North Outdoors -merkin merinovillasormikkaat ja vauvalla Ruskovillan tumput. Ihania ovat myös nämä Kauneven luomumerinovillalapaset koko perheelle. Puhumattakaan Nallukka nahkarukkasista!

Tupsupipot -Mitä isompi tupsu, sen parempi! Ihania ja sopivan hintaisia pipoja saa Little Maya -verkkokaupasta. Tämä ihanuus on 25 euroa.

Pellavapyyhkeet – Itse tykkään ostaa jouluna lahjaksi laadukkaat keittiö- tai kylpypyyhkeet.Pyyhekkin nimittäin kuuluu niihin, mitä ei itse niin tule ostaneeksi ja froteepyyhkeet menevät nopeasti huonoon kuntoon, eivätkä kuivaa. Pellava on aivan ihana materiaali, kuivuu nopeasti ja kuivaa ihan nopeasti. Todella kauniita pellavapyyhkeitä keittiöön tai kylpyhuoneeseen löytyy kotimaiselta Hulmulta. Värivaihtoehdotkin ovat todella kauniita!

Palasahamppoo – Todella vastuullinen lahja! Vähemmän pakkausjätettä ja kestää pitkään. Kotimaisen FLOW:n saippuat ja shamppoot tehdään Suomessa, luonnonkosmetiikkaa ja vegaanista! Oma suosikkini, jota olen käyttänyt jo kauan, on Nurme. Kyseessä on kuitenkin Virosta tuleva yritys ja tuotteet valmistetaan Virossa. Heiltä löytyy saippuita, shamppoita ja kuorintoja!

Nimipalikat – Niin tykkään näistä! Tosin mitä pidempi nimi, sitä kalliimmaksi tulee. Onneksi Eemillä on lyhyt nimi, äiti tykkää. Siluettiverstaalla on ihana valikoima palikoita, jotka käsinmaalataan ja ovat täysin Suomessa tehtyjä.

Astiat – Uusin muumimuki on aina hyvä lahja. Jos muumit kyllästyttää, niin miten olisi koko perheelle nalleaiheiset samistelu mukit? Minä ostin Eemille Buddy and bear -astioita. Kyseessä on Englantilainen perheyritys ja tuotteet valmistetaan Englannissa. Mukit on niin söpöjä!

Kosmetiikka – Sellainen turvallisen varma lahja! Tulee usein aina käyttöön. Lue viime vuoden vinkkini, jos sieltä löytyisi sopiva lahjaidea! Kurkkaa postaus viisi alle 10€ luonnonkosmetiikkalahjaa.

-Iida

FACEBOOK IIDANMATKASSA / INSTAGRAM IIDANMATKASSA

DSC_0275.JPGfullsizeoutput_b24.jpeg

2 kommenttia

Merillä 17.12.2019 - 10:39

Hyviä ideoita. Yksi varma nakki on myös aina lehti, joko lehtitilaus tai muutama irtolehti lahjan saajan kiinnostuksen kohteiden mukaan. Miehille esim. https://www.lehtitarjoukset.com/lehti-lahjaksi-miehelle Yleensä miehet haluavat päättää tekniset härpäkkeensä itse, mutta lehti on harvemmin huti-ostos.

Vastaa
Sanni58 14.4.2020 - 06:56

Joo itse tilasin lehden netistä joululahjaksi. Ei maksanut kun alle 10 euroa. https://www.lehtitarjouksia.com

Vastaa

kommentoi postausta