Home » Bataattirieskat

Bataattirieskat

by Iida Åfeldt

33144245_10216715608301421_4462031761353736192_n.jpg

33303011_10216715608141417_2192557972561854464_n.jpg

Olen ihan rakastunut omaan reseptiini! Kehitin tämän Hymyilevä aamu -tapahtumaan. Näitä bataattileipiä on tarjottu kahdessa tapahtumassa ja osallistujat ovat olleet ihan haltioissaan. Reseptiä on kyselty todella paljon ja tässä se nyt on. Ohje on todella simppeli, näissä ei voi epäonnistua, eivätkä nämä murene kasaan. Gluteenittomia ja vegaanisia, eli ei maitoa eikä kananmunaa, eikä myöskään hiivaa! Bataatin vuoksi rieskat on todella makeita ja maistuvat parhailta hummuksen kanssa. Jotenkin lyömätön makupari. Teen rieskoista vaihtelevan kokoisia, jos ne tulevat tapahtumaan tai juhliin, teen niistä pieniä makupaloja. Itselle taas tulee tehtyä vähän suurempia, heh.

 

BATAATTIRIESKAT

(vegaaninen & gluteeniton)

n. 12 kappaletta

 

5 dl vettä

2 rkl psylliumia

2 rkl chiasiemeniä

2 rkl pellavansiemeniä/auringonkukansiemeniä

suolaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl kaurahiutaleita

4 dl kaurajauhoja

2 rkl vaahterasiirappia

1 pieni bataatti raastettuna

 

Kuori bataatti ja raasta se suurella raastimella.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen psyllium, chiasiemenet, pellavansiemenet, leivinjauhe ja suola. Anna seoksen turvota 10 minuuttia. 

Lisää kaurajauhot, hiutaleet ja bataattiraaste nesteeseen. Sekoita käsin. Muotoile taikinasta rieskoja, käytä vettä apuna tarvittaessa. Laita rieskat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nauti!

33318314_10216715608981438_2225718427211792384_n.jpg

33308223_10216715608861435_6588035363078406144_n.jpg

2 kommenttia

Hanna K 23.5.2018 - 19:33

Voi nam, kuulostaa ja näyttää ihan suoerihanalta! Ja värikkäältä. Bataatti on munkin suurta herkkua <3 Kuten myös tuo silmusalaatti, se tuo niin kivaa vaihtelua ”normaalin” salden tilalle.

Vastaa
Iidaafel 24.5.2018 - 09:30

Kiitti Hanna! Nää on niin hyviä, kokeilemaan vaan! Mullekin bataatti on herkkua, suolasissa ja makeissa jutuissa 🙂

Vastaa

kommentoi postausta