Home » Eemin talvivaatteet

Eemin talvivaatteet

by Iida Åfeldt

* = saatu tuote

Eemillä on kaikki talvivarusteet kasassa ja kohdillaan! Näitä vaatteita ihastellessa alkaa jo ihan odottaa kylmempiä ilmoja, jotta saisi pukea ne pienen taapertajan päälle! Hauskinta on se, etten suunnitellut mitään asusteita haalariin sopivaksi. Vahingossa kaikki sopii toisiinsa! Tässä on uutta, itsetehtyä ja kierrätettyä varustetta, on itse ostettua ja on saatua.

Kuvassa on tosiaan kaikki varusteet muutamia villasukkia ja hanskoja lukuunottamatta. Lisäksi meiltä löytyy erilliset kurahousut, kuratakki ja kumisaappaat. Meinasin, että pärjätään ihan vain yhdellä haalarilla, enkä osta toppatakkiakaan. Meidän käytössä takit ovat olleet melko turhia. Tähän asti olen myös todennut, että ne aina ostamani varahaalarit ovat jääneet käyttämättä. Usein leudommalla ilmalla hätätilanteessa voi pukea kuorihaalarin villapuvun kanssa. Tarvittaessa vielä siihen päälle kurahousut, jos sää sen vaatii. Itse suosin kerrospukeutumista, jolloin ulkovaatteita voi olla vähän ja niitä yhdistelemällä saa sopivia kokonaisuuksia.

Eemin isomummo neuloi hänelle syntymäpäivälahjaksi aivan ihanan neuletakin. Mummoni on kova neulomaan ja tekee villavaatteita sitä mukaan, kun Eemi kasvaa. Hän toi syntymäipäiville jo lankanäytteen seuraavan villatakin väristä.

*Kivat villahaalari on saatu. Taannoin minulta kysyttiin Instagramissa, että mitä toiveita Eemillä on syntymäpäivälahjaksi ja mitä olen itse ajatellut hänelle ostaa. Vastasin kysymykseen, pohdin lahjatoiveita ja kerroin hankkivani mm. talvihaalarin ja villahaalarin ja toivovani niihin rahaa. Yksi seuraajistani laittoi viestiä ja sanoi, että voisi työpaikkansa puolesta lähettää Eemille villahaalarin ja kypärämyssyn synttärilahjaksi. Seuraajani kertoi suunnittelevansa Kivat-tuotteiden kuosit. Olin enemmän kuin iloinen ja parasta on tietysti se, että haalari on Suomessa valmistettu.

*Kivat kypärämyssy on saatu. Kypärämyssy tuntuu kaikkein näppärimmiltä vaihtoehdolta talvella, erityisesti päiväkodissa. Viime vuonnakin kypärämyssy oli kaikkein eniten käytetyin. Tämä vuonna teen kaupallista yhteistyötä Metsolan kanssa ja sieltä on saatu *pipo ja *tuubuhuivi. Pipon kanssa toimii erillinen, ohut kypärämyssy, joka suojaa niskaa ja kaulaa. Ostin viime talvena kaksi Melli Ecodesignin merinovillaista kypärämyssyä. Ne sattuivat olemaan silloin alessa ja olivat 12€ kappale, ostin heti kaksi, sillä nämä menevät pitkään ja toimivat hyvin kypärän alla eri harrastuksissa. Lisäksi Mellin kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja lähes kaikki tehdään Suomessa valmistetusta kankaasta.

Eemillä on useammatkin ohuet villalapaset, joita voi käyttää ympärivuoden. Erityisesti kylmillä ilmoilla ovat hyviä talvirukkasten alla ja kurahanskojen alla. Isomummo tekee myös villasukkia valtavalla tahdilla. Hän kirjailee sukkiin E-kirjaimen, jotta ne ovat tunnistettavissa Eemin omiksi.

Talvihanskoja en ostanut tänä vuonna, vaan Eemille menee viime talveksi ostamani hanskat. Ostin silloin uutena Reiman vetoketjulliset toppahanskat, joita meillä on kaksin kappalein ja Polarn o Pyretin vetoketjulliset hanskat. Jälkimmäiset olivat viime talvena paremmat, sillä niissä oli ranteen ympärille tule kiinnitys, joka sai hanskan pysymään paremmin kädessä ja helpotti pukemista. Reiman hanskat oli vähän suuret viime talvena, mutta nyt molemmat kyllä pääsevät käyttöön.

Vetoketju hanskassa on ehdoton ominaisuus, se helpottaa niin paljon pienen käden asettelua hanskan sisään. Toki vetoketjullinen hanska on lähes poikkeuksetta laitettava haalarin alle, sillä päälle ne ei usein mahdu. Kaikki Eemin asusteet ovat villaa tai merinovillaa, paitsi toppahanskat. Minua kiinnostaisi ostaa hänelle talveksi nahkarukkaset vielä näiden olemassaolevien hankojen lisäksi. Ja mahdollisesti siirtyä kokonaan käyttämään nahkarukkasia jatkossakin.

Eemi sai käytetyt Kuomat syntymäpäivälahjaksi. Kuomat ei ole suositusten mukaiset kengät, mutta itse olen aina kokenut ne todella helppoina talvikenkinä. Ne saa jalkaan helposti, sisään mahtuu villasukka ja ne ovat lämpimät. Ostin Eemille myös suositusten mukaiset talvikengät, mutta toivoin Kuomia rinnalle, jos sellaiset löytyisi edullisesti käytettynä. Ja ystäväni olikin sitten löytänyt hyvät Kuomat, jotka toi lahjaksi Eemille.

Toiset talvikengät on tosiaan Zeazoo Yeti kengät, jotka ovat nahkaa ja sisältä villaa. Niissä on tasainen ja ohut pohjaa, joka mahdollistaa jalalle mahdollisimman luonnollisen liikkuvuuden. Kengät taipuvat ja niissä on tilaa varpaille. Kyseessä on toiset paljasjalkakengät Eemillä ja olen vasta aiheeseen perehtynyt, eli ihan aloittelijana suositusten mukaisissa kengissä.

Eemi sai lahjaksi sukulaisilta Reiman talvihaalarin. Haalari on aivan ihana ja rakastan sen kuosia. Valitsin sen itse ja ajattelin, että onhan se aika räikeä, mutta menkööt. Ja toisaalta värikkäät vaatteet ilahduttavat pimeällä. Kun näin haalarin livenä, oli se niin paljon ihanampi kuin kuvissa, eikä yhtään niin räikeä. Moni sanoi, että haalari on ihan Eemin näköinen ja se tuntui kivalta, sillä sellainen olo minullekin tuli.

Hauskinta kaikessa on tietysti se, että haalari ja asusteet sopivat keskenään ihan täydellisesti, vaikka en sitä ollut suunnitellut. Pipot olivat saatuja ja silloin en todella tiennyt millaisen haalarin tulisin hankkimaan. Pipot kuitenkin sopivat aivan täydellisesti haalarin kanssa. Lisäksi mummoni, aivan kaikesta tietämätön neuloi aivan sävyihin sopivan neuletakin villasukkineen! Kokonaisuun on mielestäni ihana ja juurikin Eemin näköinen, leikkisä ja värikäs.

-Iida

17 kommenttia

Anonymous 3.10.2020 - 11:42

Ei ainakaan päiväkotiin nahkarukkasia, vaikea laittaa taaperon käteen ja menet huonoiksi märällä ilmalla. Niitä ei ole kiva kuivatella kuivauskaapissa, ei ehdi kuivua iltapäiväulkoiluun jos aamulla kastuu. Luulisi sinun alan ihmisenä tietävän

T: varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Vastaa
iidaafel 3.10.2020 - 14:01

Juuri alan ihmisenä koen ne tosi hyvänä! Eivät tietysti ole märkien kelien hanskat, mutta kylmillä ilmoilla ainoat, jotka pitää sormet lämpimänä. Ja nahka kyllä kestää kosteutta hyvin, ihan kuten kengissäkin! En ole ite kokenut ongelmallisena työurani aikana☺️

Vastaa
Vierailija 5.10.2020 - 08:46

Huvittava tuo nimetön hoitaja. Ei varmaan ruudinkeksijää tarvita katsomaan, millä kelillä ne nahkahanskat puetaan?

Vastaa
Papayana 3.10.2020 - 15:24

Ihanan harmoninen talvikokonaisuus! Itsellä tuntuu helposti menevän hiukan sekavaksi sillisalaatiksi, jos ei ennalta mieti värimaailmaa yms. Siihen vielä lahjaksi saadut asusteet, niin joskus oma esteettinen silmä vähän kärsii 😅 Ja nahkarukkaset on ihan super kunnollisilla pakkasilla, omasta lapsuudesta muistaa, että tosiaan ainoat hanskat, jotka oikeasti pitää kylmää. Eikä niistä kyllä ihan heti vesi läpi mene, kuten aiempi kommentoija melko epäasiallisesti tuntui miettivän 😒

Vastaa
iidaafel 3.10.2020 - 18:46

Kiitos, siis munkin makuun ihana kokonaisuus! Ja tosiaan vähän vahingossa, joten ihana niin!

Vastaa
tsirp 3.10.2020 - 15:42

Aion myös ostaa lapsille kuomat talveksi. Eihän nyt talvisin ainakaan vietetä niin paljon aikaa kengät jalassa, että niistä jotain haittaa olisi, vaikka eivät suositusten mukaiset olekaan.

Vastaa
iidaafel 3.10.2020 - 18:33

Joo sama ajatus! Toimi meillä viime talvena tosi hyvin!

Vastaa
Aishaha 3.10.2020 - 22:01

Joo, toi suositusten mukaiset on ehkä kriittisempi maissa, joissa sisälläkin ollaan kengät jalassa. Jos nyt ei mikään hc-lapseni-kävelee-kaikkialle-mamma ole niin parivuotias vielä sellasia matkoja ulkona kävele, että talvikenkien takia olis jalkojen terveys vaarassa.

Vastaa
Anonymous 3.10.2020 - 18:29

Minäkin oon ehdottomasti nahkahanskojen ystävä! Meidän viime talvena 2-v. meni koko kauden merinolapasilla, nahkahanskoilla ja kurahanskoilla. Lämpötilan mukaan joko lapaset tai nahkahanskat, märillä keleillä kurahanskat päälle. Näin meitä mielipiteineen on joka junaan tässäkin asiassa 😊

Vastaa
iidaafel 3.10.2020 - 18:34

No just näin! Kurahanskat märillä ilmoilla, vaikka villatumput alla ja pakkasilla nahkahanskat!

Vastaa
Anonymous 3.10.2020 - 20:51

Ajattelin itsekin, että eikö nahkahanskat mene kostealla ilmalla huonoiksi? Eivätkä taida kuivauskaapeistakaan välittää?

Pienten lasten kengät eivät ole itselle enää niin ajankohtaisia, että jäi kiinnostamaan nuo voimassa olevat suositukset. Miksei kunnon Kuomat enää mahdu tähän? Onhan ne lämpimät ja ihan ehdottoman helpot pukea? Kestävät ja kotimaiset…
Ohut pohja voi olla joustava, mutta kylmä?

Vastaa
iidaafel 4.10.2020 - 16:49

Nahka eristää tosi hyvin ja pitää kosteutta. Ei ole vedenkestävä toetenkään. Mutta lämpimät, erityisesti, jos valitsee lampaankarvavuorella! Nahkahansakn päälle märällä kurahanska tai sitten loskakeleille goretex hanska. Sama pätee nahkakenkiin! Ja nahan voi käsitellä esim. Kosteussuojalla/vahalla!

Suositusten mukaiset kengät on ohut pohjaiset, tasasella pohjalla ja joustavat, eli kuomat ei niihin osu.

Vastaa
Anonymous 3.10.2020 - 22:11

Hei mistä tilasit Zeazoot? Itsellä samaiset kiikarissa, mutta mietinnässä vielä että mistä tilaisi 😊

Vastaa
iidaafel 4.10.2020 - 16:44

Tilasin zeazoon omasta verkosta, kun kotimaisissa kaupoissa ei ollut kokoja.

Vastaa
NK 4.10.2020 - 01:23

Ihania vaatteita! Oma äitini nauraa yhä kysymykselle, jonka olin esittänyt ihan pienenä (en muista itse, veikkaan olleeni jotain 3-4v). Olin kysynyt, miten aikuiset osaavat olla ulkona niin, etteivät vaatteet kuraannu, lumeennu ja kastu. Ja jatkokysymys oli, miksi aikuisten vaatteita pitää ikinä pestä, kun ne eivät edes polvista rapaannu. Niimpä! 😀

Vastaa
iidaafel 4.10.2020 - 16:44

Ihana! Siinäpä tosiaan kysymys!

Vastaa
Johannes Suni 6.10.2020 - 09:24

Tuo kettuasu on upea!

https://suninidea.blogspot.com/

Vastaa

kommentoi postausta