Home » Gluteenittomat kahvilat Helsingissä

Gluteenittomat kahvilat Helsingissä

by Iida Åfeldt

Usein päänvaivaa aiheuttaa kahvilan valinta. Kahvin kanssa olisi kiva syödä jotain, eikä vain katsoa kavereiden syömistä. Raakakakkuja saa lähes joka putiikista, mutta usein haluisin ihan oikeasti pullaa tai kunnon sokerikakkua. Aina ei kiinnosta terveysherkut vaan todelliset herkut. Liian usein on tarjolla samoja juusto- ja daim-kakkuja pakkasesta tai pakkasesta sulatettua leipää. Ja gluteeniton vaihtoehto pitää erikseen pyytää, vaivanloista pyytää ja vaivanloista valmistaa. Valikoima on myös suppea ja rajallinen, erityisesti ketjukahviloissa. Mikä tavallaan on ihmeellistä! Gluteeniton elämä, kun on kuitenkin todella yleistä nykyään. Onneksi vaihtoehdot tuntuvat ketjukahviloissakin lisääntyneen ja Fazer kahviloissa on hyvä valikoima sekä Picnic -kahviloissa!

Nytpä päätin listata teille muutaman gluteenittoman kahvilan. Kyseiset paikat ovat omia suosikkejani, paikkoja, joissa olen itse käynyt. Mikäli sinulle tulee vielä joku mieleen, niin kerro toki!

Kahvilat sijaitsevat eripuolella kaupunkia, osassa on perinteisiä kahvilaherkkuja ja joissakin sitten terveellisempi twist.

Päivitetty 18.06.2019

31564067_553039081777720_3869020272156972555_n.jpgCafe Tarina Ihana ja viihtyisä kahvila Munkkiniemessä, nelosen reitillä. Tarjolla on todella hyvä gluteeniton valikoima. Myös vegaanisia herkkuja. Saatavilla on aina useampaa suolasta piirakkaa ja kakkuja niin monenlaisia, että on valinnan vaikeus!

Bulevardin kahvisalonki on paikka, jonne menen todella usein. Se on keskustassa, joten siellä on helppo sopia treffit kavereiden kanssa tai viedä äiti kahville. Saatavilla on aina useampi suolainen gluteeniton piirakka ja useita kakkupaloja. (Suljettu)

Cafe Carusel Viihtyisä paikka, jossa yleensä saatavilla gluteenitonta suolaista syömistä ja makeaa. Mutta juuri viime käynnilläni ei sitten ollutkaan, paitsi pizzaa. Jouduin sitten ottamaan jäätelöä, hirmu harmi!

Goodio on oikea paikka smoothieden, raakakakkujen ja raakajäätelön ystäville. Aivan ihana kesäkahvila kanavarannassa! Lisäksi minut voi nähdä kahvilassa välillä tekemässä herkkuja, kuten tänään! (suljettu)

Kippo on paras valinta, jos on suolaisen nälkä. Kippo on keskustassa, Forumissa ja sieltä saat suolaisia leipiä. Ja ne on todella niin hyviä kaikkine ihanine täytteineen! Ystäväni kysyi viimeksi, että onko tämä leipä oikeasti gluteeniton, sillä hän ei ollut uskoa.

Oh My Goodness on vegaaninen kahvila Kalliossa, sieltä saat suolaista ja makeaa syömistä terveellisesti. Itse tykkään heidän vohveleistaan! Nams!

Green Hippo Cafe on uusi suosikkini, kahvila on avattu keväällä 2018. Edullisia smoothieita ja aivan super herkullisia salaatteja! Ja aamuaismenu on kokeiltava!

27540440_1601506993260404_3149376366464665625_n.jpgDate and Kale on vegaaninen, sokeriton ja gluteeniton kahvila-ravintola Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Rakastan heidän raakabrownieta ja isoja keksejä! (Suljettu)

Ihana kahvila Aleksanterinkadun todellinen helmi. Ihana pysähtyä juomaan kahvia ja syömään gluteeniton korvapuusti!

Silvoplee tarjoilee kaupungin parasta kasvisruokaa. Silvopleen kahvilassa on raakaherkkuja, mutta myös paistettuja kakkuja tai täytettyja gluteenittomia leipiä.

Keliapuoti sijaitsee Hakaniemen kauppahallissa. Ja puodin vitriinissä on mielettömiä herkkuja! Löytyy berliininmunkkia, bebe-leivosta, suolaisia piirakoita, täytettyjä patonkejä ja vaikka mitä muuta! Kauppahallinkautta kylään tai piknikille, toimii!

Kuppi ja muffini Ihana pikkukahvila, jossa on todella kotoisa sisustus räsimattoineen ja vanhoine tuoleineen. Aina joku herkullinen muffini gluteenittomana. (Suljettu)

Vohveli ja kaffeli Töölössä sijaitseva vohveli-kahvila. Saatavilla on suolaisi aja makeita vohveleita. Gluteeniton vohveli on todella hyvä! Ja se on mahdollista saada myös vegaanisena.

Cafe Huvila on aivan ihanalla paikalla! Pieni ja historiallinen kahvila, jossa perinteisiä herkkuja!

La Torrefazione on pieni ketju, mutta heltä saa todella hyviä täytettyja leipiä gluteenittomina! Valittavana myös jokunen makea herkku. Kampin kauppakeskuksen ylimman kerroksen La Torrefazione saa kyllä ison peukun!

Bergga on todellinen Karhupuiston helmi! Monipuolisia herkkuja gluteenittomina, suolaista ja makeaa, sokeritonta ja sokerillista. (Suljettu)

Makers aivan ihana paikka Lauttasaaressa, joka on käynnön arvoinen. Ihania keittoja, hyviä vohveleita, leipiä ja kakkuja!

28060943_895830507253560_4854731833468624206_o.jpgKulma on Pauligin oma kahvila, jossa saatavilla smoothieta, raakakakkuja ja tuorepuuroja.

Cafe Regatta on idyllinen kahvila, johon on ihana pistäytyä kauniilla ilmalla. Saatavilla muutamia gluteenittomia vaihtoehtoja.

Relove on kirppis ja kahvila saman katon alla Töölössä! Kahvilassa raakakukkuja, tuorepuuroja ja smoothieta jokaisen ruokavalioon.

Sis. Deli tarjoaa useita gluteenittomia vaihtoehtoja, mukaan tai paikalla syötävänä.

Anton & Anton Kioski mahtava! Kaikkea helppoa ja herkullista kiireessä napattavaksi mukaan, iso suositus!

Cafe Hemma tarjoaa ihania ja herkullisia gluteenittomia kakkuja kahvin kaveriksi!

Kuuma on tosi kuuma, ihania perinteisiä kahvilaherkkuja sekä tervellisempiä annoksia. Gluteenitonta avokadoleipää ja gluteenittomia pannareita!

Makiata on uusin löytöni. Aivan mieletön gluteeniton valikoima! Tiistaisin ja perjantaisin tuoretta gluteenitonta pullaa ja muulloin hyvä kakkuvalikoima. Kaikki suolaset herkut myös saatavissa gluteenittomana.

Happy Waffle HKI tarjoaa gluteenittomia vohveleita, jotka kääritään rullalle. Sisälmys on täynnä mitä herkullisempia herkkuja! Paikan löytää aivan Helsinginyliopiston metroaseman läheisyydestä, Kaisaniemestä.

HUG Consept on aivan uusi kahvila, joka on kokonaan gluteeniton! Kesällä valikoimassa myös all day breakfast! Kahvila on pieni, sijaitsee Alppilan sydämessä. Ja toimii tekesyynäni lähteä linnanmäelle, sillä tämä on aivan vieressä!

Kakkutupa on täysin gluteeniton ja perinteisiin herkkuihin keskittynyt kahvila. Se on hieman kauempana keskustasta, mutta varmasti käynnin arvoinen!

31776035_376158509457723_2160255154161451008_n.jpg

8 kommenttia

Minnamä 5.3.2019 - 16:59

Kiitos ihanan kattavasta listasta! Oon samaa tässä pähkäillyt et mistähän sais oikeen kunnon korvapuustin, muutakun itse tekemällä… Mut valitettavasti esim Bergga on suljettu, iso lovi mun elämässä!

Vastaa
iidaafel 5.3.2019 - 17:20

Kiitos! Ja voi onpa todellinen harmi, että se on suljettu! Oli ihan loistopaikka! Onko alueella jotain vastaavaa paikkaa, josta saisi gluteenitonta?

Vastaa
Bulevardin Kahvisalonki | Suomen Uutiset Valemedia 11.3.2020 - 20:24

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Bulevardin kahvisalonki on paikka, jonne menen todella usein. Se on keskustassa, joten siellä on helppo sopia treffit kavereiden kanssa tai viedä äiti kahville. Saatavilla on aina useampi suolainen gluteeniton piirakka ja useita kakkupaloja. (Suljettu) […]

Vastaa
Gluteeniton Korvapuusti | Uusi Suomi Uutiset 1.4.2020 - 02:13

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Date and Kale on vegaaninen, sokeriton ja gluteeniton kahvila-ravintola Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Rakastan heidän raakabrownieta ja isoja keksejä! (Suljettu) Ihana kahvila Aleksanterinkadun todellinen helmi. Ihana pysähtyä juomaan kahvia ja syömään gluteeniton korvapuusti! […]

Vastaa
Gluteeniton Korvapuusti | Tuoreet Uutiset 29.4.2020 - 00:56

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Date and Kale on vegaaninen, sokeriton ja gluteeniton kahvila-ravintola Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Rakastan heidän raakabrownieta ja isoja keksejä! (Suljettu) Ihana kahvila Aleksanterinkadun todellinen helmi. Ihana pysähtyä juomaan kahvia ja syömään gluteeniton korvapuusti! […]

Vastaa
Gluteeniton Korvapuusti | Iltasanomat Uutiset 16.5.2020 - 08:08

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Gluteeniton Korvapuusti | Uusi Suomi Uutiset. 1.4.2020, 02:13 [. […]

Vastaa
Gluteeniton Korvapuusti | Lounais Suomen Uutiset 19.6.2020 - 01:52

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Gluteeniton Korvapuusti | Tuoreet Uutiset. 29.4.2020, 00:56 [. […]

Vastaa
Gluteeniton Korvapuusti | Uutiset Pohjois-karjala 4.8.2020 - 21:58

[…] Gluteenittomat kahvilat Helsingissä – Iidan matkassa | Lily – Gluteeniton Korvapuusti | Tuoreet Uutiset. 29.4.2020, 00:56 [. […]

Vastaa

kommentoi postausta