Home » ilopölyä

ilopölyä

by Iida Åfeldt

4XxSaH7.jpg

Mitä tapahtuu, kun hymyilee koko ajan? Saa toisenkin hymyilemään. Mitä tapahtuu, kun kikattaa kippurassa?  No silloin ilmassa on niin paljon ilopölyä, että se saa muutkin kikattamaan. Silloin voi valua ilonkyyneleitä, koska naurattaa niin paljon. Haittaako silmäpussit? No ei haittaa, eikä haittaa paidan alla pullotava vatsa, eikä muhkuraiset jalat. Niiden merkitys vain katoaa, eikä millään mulla ole väliä kuin hetken ilossa. Sellaista elämä on juskus. Koska olet viimeksi nauranut katketaksesi?

G6NCnA8.jpg

Nauruhepuleista saan kyllä kiittää ystäviä ja perhettä. Naurulle ei tule loppua ja ilo riittää monelle päivälle tälläisen kohtauksen jälkeen. En juuri koskaan puhu työstäni, mutta päivittäisestä hymystä ja ilosta saan kiittää kaikkia lapsia ja aikuisia, joiden kanssa teen töitä ja vietän suuren osan päivää. Töissäni on ilmassa ilopölyä, meitä naurattaa millon mikäkin. Lasten kanssa tehdessä on parasta, että he innostuvat sinun ilostasi heti ja tarttuvat siihen ja alkavat jakaa sitä. lisäksi 3-5 -vuotiaat ovat todella huumori- ja tilannetajuisia. Työssäni on tällä hetkellä niin rennon iloista, on ihanaa, kun ympärillä on iloisia lapsia ja aikuisia, sillä tunnelma välittyy kaikille. Kerran löysin jopa kengistäni ilopölyä. Olin laittamassa kenkiäni jalkaan, jolloin muutamaa lasta nauratti ja he sanoivat “laitoimme kenkiisi ilopölyä”. Mietin, että mitä kummaa, kunnes työnsin kengät jalkaan. Niissä oli pohjat täynnä hienoa hiekkaa. Ilopölyä tosiaan. 

Kyllä sitä iloa ja naurun aiheita siis löytyy, kun osaa tarkkaan katsoa. Tätä lapset opettavat päivittäin. Heillä on sellaisia taitoja, jotka aikuiset usein kadottavat. Tänään erään toiminnan parissa lapsi sanoi minulle “sinä olet hyvä aikuinen”. Se tuntui sydämessä. Minäkö hyvä aikuinen? Siis minä, joka yrittää pitää töissä järjestystä yllä ja lankoja käsissään, stressata ja suunnitella, tehdä viittä asiaa samaa aikaa, kuunnella jokaista lasta puolikorvalla, kun kaikilla on asiaa samaa aikaa, seilata edes takasin ja katsoa, että kaikki on tallella, puhua puhelimessa asioita hoitaen, kun joku huutaa pyyhkimään. 

VLLMsuo.jpg

Lähdin hymyillen töistä tapaamaan äitiäni. Olin lupautunut hänelle makutuomariksi kenkäostoksille. Meitä nauratti ihan valtavasti ja hölmöilimme. Onhan se nyt ihan hölmöä, muutin kotoolta, mutta istun äidin kanssa kahvilla jo toistamiseen tällä viikolla. Ajattelin, että äidissä on kyllä ilopölyä, äiti on hyvä aikuinen. Se johti ajatukseen, että minä voin olla lapsille hyvä aikuinen, onhan minulla loistava hyvän aikuisen malli.

Nämä asiat ilahduttivat tänään. Turhaa murehtii ja huolehtii, turhaa harmittelee juoksematta jäänyttä lenkkiä ja syötyä keksipakettia. Tai muutakaan tekemättä jäänyttä tai taakseen jätettyä elämää. Menneisyyttä emme voi muuttaa mutta tätä päivää kyllä.

Iloa voi lisätä omiin päiviinsä. Hymystä kannattaa aloittaa, ehkä myöhemmin jo nauraakin, jos siltä tuntuu. Hymy kuitenkin saa aina vastareaktioksi hymyä. Jokaisen elämässä on hyvä pitää niitä iloa tuottavia asioita tai tuoda niitä elämäänsä, jos niitä ei ole. Paras vinkki on, että puhallat ilopölyä minne ikinä kuljet. Saat sitä itsellesi takaisin monin verroin. Innostu ja leikittele ilolla. Ennen kaikkea ota ilo vastaan!

 

-Iida

Kuvat Tiia Nyholm

8 kommenttia

U 26.1.2017 - 12:30

Tulipa hyvä mieli tästä jutusta ja ihanaa nähdä sinut noin onnellisen näköisenä! Sait ainakin tänne puhallettua ilopölyä, pitää muistaa se myös niinä päivinä kun murehtii kaikkea ja liikaa.

Vastaa
Iidaafel 27.1.2017 - 04:48

Aivan ihana kuulla, kiitos! Tsemppiä kevääseen ja huonompiin päiviin, tarvitsen sitä itsekin 🙂

Vastaa
Rigge 31.1.2017 - 20:24

Olen varma, että tässä tapauksessa “lapsen suusta totuus tulee” -sanonta pitää paikkaansa. Olet mielettömän kaunis, sisäisesti ja ulkoisesti ja sen lisäksi huikean rohkea tapaus. Kaikkea hyvää toivon elämääsi ❤️!

Vastaa
Iidaafel 1.2.2017 - 04:17

Kiitos tästä kauniista kommentista! Tulipa hyvä mieli. Kaikkea hyvää myös sinulle ❤

Vastaa
Saranda 1.2.2017 - 07:19

Siis just sitä mitä kaipasinkin lukea tänäaamuna, kiitos!<3 Itsekin olen tehny lyhyen lastentarhaopettajasijaisuuden 3-5 -vuotiaille ja oli kyllä parhaista työkokemuksista ikinä – lapsilta oppii niin paljon. 🙂

Vastaa
Iidaafel 1.2.2017 - 14:53

Aivan ihana kuulla, kiitos kommentista! Lapset on kyllä mahtavia❤

Vastaa
Jäljillä 2.2.2017 - 08:53

Voi miten upea palaute lapselta! Olla hyvä aikuinen, sepä on upea saavutus ja mahtava tavoite.Nykypäivänä enemmän juuri tätä ja ilopölyä ja kippurassa nauramista.Ihana sinä!

Vastaa
Iidaafel 2.2.2017 - 15:26

Voi miten ihana kommentti! Kiitos. Juuri tätä enemmän vaan!

Vastaa

kommentoi postausta