Vatsa on ihan pinkeä, söin taas liikaa. Sana ”kohtuus” vaan katoaa kun maistaa näitä kikherne-blondieta. Ne on vaan niin hyviä, ettei muista montako on jo syönyt. Ensimmäisellä teko kerralla kävi niin, että söin kaikki, sillä oli liian pimeää kuvata niitä enää blogiin. Tällä toisella kerralla tuunasin ohjetta entistä herkullisemmaksi. Söin taikinaa vähän, söin muutaman palan raakasuklaata, söin muutaman pähkinän, odotin kaksikymmentä minuuttia, että sain blondiet uunista ulos ja söin vähän reunoja. Kuvasin herkut, keitin kahvia ja söin muutaman, ehkä kolme tai neljä…
Kikherne-blondiet
(gluteeniton, sokeriton, vegaaninen)
n. 9 palaa
vuoka 20×15
1 tlk kikherneitä n. 3dl
6 tuoretta taatelia kivet poistettuna
1 banaani
0,5 dl mantelivoita/ muuta pähkinävoita
Lisukkeeksi: raakasuklaata (tai muuta maidotonta suklaata), cashewpähkinää, parapähkinää, raakakaakao nibsejä
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kaikki blondie -aineet blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta tai sauvasekoitinta. Kun taikina on tasaista lisää haluamasi lisukkeet. Pilko suklaa muruiksi ja murskaa pähkinöitä. Omiini laitoin cashew- ja parapähkinä sekä raakasuklaata. Voitele vuoka kookosöljyllä tai vuoraa leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, levitä taikina tasaiseksi ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Voit laittaa päälle vielä pähkinätanaa, kuten cashew tahnaa, halutessasi. Säilytä jääkaapissa.
Ihanaa alkavaa viikoa!
-Iida