Home » Miltä maistuu Quorn?

Miltä maistuu Quorn?

by Iida Åfeldt

DSC_0005.JPG

Quorn on aivan ihanaa! Löysin Quornin vasta, en ymmärrä miksen ole aiemmin tullut kokeilleeksi! Quorn tuli vastaan jossain lehden artikkelissa, jossa esiteltiin lihaa korvaavia vaihtoehtoja. Uusia lihaa korvaavia tuotteita on tullut viime aikoina markkinoille, monia soijasta valmistettuja tuotteita kuten tofua on moneen lähtöön, quornia fileenä ja paloina, nyhtökauraa ja härkistä! Vasta olen enemmän ottanut soijatuotteita käyttöön ja tutustunut paremmin tofuun ja soijarouheeseen ja paloihin. Kokeilin härkistä, sillä sitä tuntuu olevan saatavilla todella hyvin kaupoissa, mutta vatsani meni täysin sekaisin. Nyhtökauraakin olen päässyt maistelemaan, muttei vatsani kestänyt sitäkään! Mutta nyt tosiaan vuorossa Quorn, joka nousi omaan tietoisuuteeni uusien lihaakorvaavien tuotteiden myötä. Tätä tuotetta löytää pakaste-altaasta. Pakkaus näyttää tältä. Minä olen tähän täysin ihastunut, proteiinia löytyy ja kaloreita on vähän. Maku on miellyttävä ja pehmeä. Tuote muistuttaa kanaa ja sitä voi samalla tavalla valmistaa, mutta mielestäni se on paremman makuista kuin kana! Vegaanille quorn ei sovi, sillä siinä on munan valkuaista. Gluteeniton, maidoton ja soijaton tuote kuitenkin on. Täysin kokeilemisen arvoinen! Tässä yksi resepti vinkki! Varmasti luvassa lisää, kun tästä nyt olen innostunut. Toimii loistavasti quinoan ja currykastikkeen kanssa! 

DSC_0007.JPG

DSC_0009 (2).JPG

Quorn currykastikkeella

2 annosta

(gluteeniton, maidoton)

 

4 Quorn -filettä 

250 ml kaurakermaa/soijakermaa ruuanlaittoon

1 rkl perunajauhoja

1/2 tl kurkumaa

1 tl curry mausteseosta 

1/2 tl suolaa

1 dl quinoaa (2 dl vettä ja ripaus suolaa)

 

lisäksi kasviksia/salaattia

 

Laita noin 2 dl vettä kiehumaan kattilaan ja keitä quinoa ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Paista Quorn -fileitä paistinpannulla paketin ohjeen mukaan tilkassa öljyä niin, että pinta saa vähän väriä. Mausta suolalla. Quorn valmistuu melko nopeasti. Valmista kastike kattilassa, kaada kaurakerma kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon mausteet ja pienennä lämpötilaa. Lisää perujauho niin, että sekoitat kastiketta koko ajan.    Kiehauta, jonka jälkeen kastike on valmis. Valmista halutessasi salaatti/muu kasvislisuke. Kun quinoa on valmista, annostele se lautaselle Quorn fileiden kanssa ja kaada kastiketta päälle! Nauti!

DSC_0018.JPG

Rentoa sunnuntai-iltaa!

-Iida

2 kommenttia

jennajohannasi 31.10.2016 - 07:58

Quorn on ollut pitkään munkin lemppari! 🙂 Paloista teen yleensä kookoscurrykastiketta ja rouhetta laitan lasagneen. Ja ne nugetit on hyvää dipattavaa kun vaan maustaa niitä kunnolla. Noita fileitä en olekaan vielä kokeillut, ja joku ”kinkku” näyi myös olevan Prisman valikoimassa!

Vastaa
Iidaafel 3.11.2016 - 08:16

Kiitos kommentista! Tästä tuli ensi maistamalta kyllä ihan lempari ja oon nyt ostanyt nyt myös paloja. HYvä vinkki rouheen käyttöön, vähän mietin, että mihin sitä laittaisin, enkä ole vielä ostanut. Ja kinkku! Oho, täytyykin suunnata Prismaan, olisi kyllä aika hyvä,heh 🙂

Vastaa

kommentoi postausta