Home » Mint Chocolate Cookies

Mint Chocolate Cookies

by Iida Åfeldt

CSC_0604.JPG

TÄYTETYT MINTTUSUKLAAKEKSIT

(gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

16 keksiä/8 täytettyä keksiä

 

keksit

3 dl gluteenittomia jauhoja

–> esim. 2 dl täysjyväriisi-/kaurajauhoja ja 1 dl mantelijauhoja

0,5 dl raakakaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

0,75 dl kookospalmusokeria

1 tl vaniljajauhetta

1,5 dl kauramaitoa/ muu kasviperäinen maito

1 dl maustamatonta kaurajugurttia /soijajugurttia

n. 60-70g maidotonta minttusuklaata

 

Rouhi suklaa. Sopivan kokoista suklaa rouhetta saat pilkkomalla suklaata veitsellä leikkuulaudan päällä. Sekoita kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljajauhe, sokeri ja suklaarouhe toisiinsa. Sekoita toisessa kulhossa kauramaito ja psyllium ja anna seoksen turvota viitisen minuuttia, jonka jälkeen lisää se kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vielä jugurtti ja sekoita taikinaa kunnolla, jonka jälkeen voit käsin pyöritellä siitä palloja. Pallon voit taputella litteäksi keksiksi ja laittaa uunipellille, jossa leivinpaperi. Paista keksit 175 asteessa noin 20 minuutia.

Keksit voi syödä myös sellaisenaan. Ne säilyvät parhaiten paperipussissa tai lasipurkissa huoneen lämmössä. Keksit voit myös täyttää, jolloin ne ovat ihan superherkkua!

CSC_0605.JPG

täyte

(vegaaninen)

 

1 dl kookoskermaa

100g Oatly:n maustamatonta tuorejuustoa

0,5 tl vaniljajauhetta

2 rkl vaahtera-/riisi-/agavesiirappia

 

Laita yksi kookosmaitotölkki (400ml) yön yli kansipuoli alas päin jääkaappiin. Aloittaessasi täyteen valmistuksen, avaa tölkki ja kaavi valkoista paksua osaa noin 1 dl verran. Loput voit siirtää toiseen astiaan ja käyttää smoothiessa, kahvissa tai ruuanlaitossa. Laita kookoskerma blenderiin ja lisää joukkoon myös muut aineet. Sekoita tasaiseksi, paksuksi, mutta silti levitettäväksi tahnaksi. Voit tehdä tämän myös sähkövatkaimella. Tarkista maku. Levitä reilu kerros täytettä jäähtyneiden keksien päälle. Täytettä tulee levittää noin puolelle kekseistä ja loput keksit asettaa täytteen päälle. Täyte keksit kannattaa nauttia heti!

CSC_0606.JPG

Menetin sydämeni näille kekseille. Ne on niin hyviä ja valmistuvat todella helposti, joten kannattaa rohkeasti vain kokeilla. Viikonloppuna ehtii usein antaa enemmän aikaa ruuaalle ja sen valmistamiselle. Kirjoita puuttuvat ainesosat kauppalistaasi, jotta tarvikkeet on valmiina, kun mielesi alkaa tehdä minttusuklaakeksejä!

-Iida

CSC_0602.JPG

 

2 kommenttia

Uutamo 13.5.2016 - 19:02

Näyttääpä tosi hyviltä, kaikki kokeilemani gluteenittomat keksit eivät ole jotenkin olleet koostumukseltaan hyviä, mutta nämä vaikuttaa sellaisilta herkuilta että taidan käydä huomenna kaupasta puuttuvat aineet 🙂

Vastaa
Iidaafel 14.5.2016 - 11:23

Kiitos! Toivottavasti pidät näistä kekseistä! Gluteenittomien herkkujen teko on välillä sellaista kokeilua☺️

Vastaa

kommentoi postausta