Home » piparitaikinaa ja suklaata

piparitaikinaa ja suklaata

by Iida Åfeldt

CSC_1186.JPG

Uskon, että on joku muukin, jonka ehdoton heikkous on raaka piparkakkutaikina. Toinen heikkouteni on suklaa. Päätin yhdistää nämä kaksi asiaa yhteen. Siitä syntyi ihana, lumoavan makuinen ja rakkauden täyteinen herkku. Kokeilun arvoinen, jos piparkakkutaikina ja suklaa ovat sinunkin heikkouksia. En ole koskaan pitänyt paistetuista pipareista. Niitä oli mukava tehdä lapsuudessa, koska taikinaa sai syödä ja koristelu oli se toiseksi paras juttu. Osa pipareista aina paloi ja kukaan ei halunnut syödä hieman mustiksi palaneita pipareita. Näissä paparipalloissa ei ole sitä ongelmaa!

CSC_1187.JPG

Raakapipari -pallot

(maidotan, gluteeniton, vegaaninen, raaka)

n. 15 palloa

 

10 tuoretta taatelia kivet poistettuna

2 dl cashewpähkinöitä

2 rkl kookosmannaa

1 rkl tocoa

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

0,5 tl jauhettua tähtianista

0,5 tl ruususuolaa

 

vettä tarvittaessa

Laita kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos haluat enemmän sattumia, laita pähkinät vasta lopuksi. Mahdollisesti tarvitset vettä taikinaan, jos blenderisi ei ole tarpeeksi tehokas. Mausteita voit lisätä tai vähentää oman makusi mukaan, taikinaa kannattaa maistella. Kaavi taikina blendistä ja pyörittele siitä palloja. Laita pallot pakkaseen siksi aikaa kun valmistat suklaan, sillä kylmiin palloihin suklaa kovettuu nopeasti.

CSC_1188.JPG

 

 

Raakasuklaa

 

50g kaakaovoita

0,5 dl raakakaakaojauhetta

1 rkl agavesiirappia

1 rkl tocoa

1 tl lucumaa

1 tl kanelia

2 tl baobabia *

ripaus suolaa

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää sulaneeseen kaakovoihin agave siirappi ja anna siirapin sulaa kaakaovoihin. Sekoita raakakaakaojauhe, toco, lucuma, kaneli, baobab ja suola yhteen laakeassa kulhossa. Kaada kaakaovoi-siirappi seos ”kuivien” aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Maistele suklaata ja lisää mausteita tarpeesi mukaan. Ota pallot pakkasesta. Kasta yksi pallo kerrallaan suklaaseen ja pyöritä palloa niin, että se on kauttaaltaan suklaassa, nosta sitten tasaiselle alustalle. Säilytä palloja jääkaapissa tai pakkasessa. Jos pidät palloja pakkasessa, ote ne sieltä jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua.

CSC_1184.JPG

Sain baobab -jauheen Ruohonjuuresta. En ollut sellaisesta ennen kuullutkaan. Tuntuu välillä, että superfoodeja ja terveystuotteita on joka lähtöön enkä mitenkään voi niitä kaikkia käyttää. Sen takia olen valinnut itselleni omasta mielestäni parhaat, omaa ruokavaliotani ja tarpeitani tukevat tuotteet. Tutkin purkkia ja luin baobabista enenmmän netin maailmasta. Hämmästyin tietysti siitä miten paljon se sisältää vitamiineja ja hivenaineita. Ei ehkä mikään turha jauhe! Baobab on Afrikassa kasvava kovakuorinen puu, jonka hedelmästä jauhe on valmistettu. Se sisältää paljon c-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa. Se on ihana makeaa ja melko usein kaupan raakasuklaissa käytetty, joten päätin sitä tässäkin ohjeessa kokeilla ja olin tyytyväinen ihanaan makuun, jonka se toi raakasuklaaseen. Taitaa jäädä käyttöön 🙂

CSC_1185.JPG

Suklaista viikonloppua!

-Iida

 

*Baobab -jauhe saatu Ruohonjuuresta.

kommentoi postausta