Home » Rintaleikkaukset vertailussa ja rintojen tulevaisuus

Rintaleikkaukset vertailussa ja rintojen tulevaisuus

by Iida Åfeldt

 

1. Rintojen korjauleikkaus

Ensimmäinen rintaleikkaukseni oli huhtikuussa 2016.

 • Jononpurkuleikkaus, eli leikkaus tapahtui ilalla ja sairaalassa tuli viettää yö
 • Leikkaus kesti 104 minuuttia 
 • Rasvaa otettiin vasemman reiden ulkosyrjästä 300 ml
 • Vasempaan rintaan laitettiin rasvaa 120 ml ja oikeaan 150 ml
 • Vatsasta yritettiin toiveitteni mukaisesti imeä rasvaa, mutta se oli huonoa ja sitä oli vähän tarjolla
 • 8 pientä 1-2 mm viiltoa rinnoissa, 2 mahassa ja 1 reidessä, itsestään sulavat ompeleet
 • 10 päivää haavateipit ja tukivaatteet (tukisukat, tukivyö ja liivit), 2 viikkoa sairaslomaa

Fiilikset leikkauksen jälkeen: Olin vähän pettynyt, sillä odotin jotain mullistavaa ihmettä. Reisikään ei ollut juuri pienentynyt, eikä painokaan tippunut… huoh. Tämän kun piti olla se maailmani mullistava ihme.  Kipuja oli jonkin verran, mutta odotettua vähemmän. Söin muutaman päivän särkylääkkeitä. Pahinta oli ehdottomasti selällään nukkuminen kaksi viikkoa ja liikuntakielto.  Mustelmia oli jonkin verran, melko odotuksien mukaisesti. 

 

2. Rintojen korjausleikkaus

Toinen leikkaus oli lokakuussa 2016.

 • Päiväkirurginen toimenpide, eli aamulla sairaalalle ja sama päivänä kotiin
 • Leikkaus kesti 140 minuuttia
 • Rasvaa otettiin oikean reiden ulkosyrjästä 400 ml
 • Vasempaan rintaan laitettiin 170 ml ja oikeaan 180 ml
 • Nännipihat leikattiin, eli pienennettiin
 • 8 pientä viiltoa rinnoissa, 1 reidessä ja tikit nännien ympärillä
 • Tikit poistettiin 8 päivää leikkauksen jälkeen sairaalassa, nännien ympärillä piti pitää haavateippejä 2 kuukautta vaihtaen viikon välein
 • tukisukat 10 päivää ja tukiliivit, 2 viikkoa sairaslomaa

Fiilikset leikkauksen jälkeen: Upeat rinnat! Juuri ne mistä olen haaveillut. Olin kuitenkin aivan hirveän kipeä leikkauksen jälkeen ja söin todella vanhvoja särkylääkkeitä. Mustelmia tuli rintoihin, ne olivat turvonneet ja arat. Nännipihat olivat todella kipeät ja polttavat. Reisi pamahti kokonaan liilaksi mustelmista. Ajattelin, etten koskaan toivu ja etten enää koskaan suostu yhteenkään operaatioon.

 

3. Rintojen korjausleikkaus

Kolmas leikkaus tehtiin elokuussa 2017, eli melkein vuosi edellisestä.

 • Päiväkirurginen toimenpide, aamulla sairaalaan ja samana päivänä kotiin.
 • Leikkaus kesti 64 minuuttia.
 • Rasvaa otettiin oikeasta ja vasemmasta sisäreidestä, yhteensä 200 ml.
 • Vasempaan rintaan laitettiin 50 ml ja oikeaan 120 ml
 • 8 pientä viiltoa rinnoissa ja 2 viiltoa nivusissa, itsestään sulavat ompeleet
 • 10 päivää haavateippejä ja tukisukkia, 2 viikkoa sairaslomaa ja liikuntakieltoa

Fiilikset leikkauksen jälkeen: Vähän pettynyt, olisivat nyt truutanneet rinnat täyteen rasvaa, mitä ne nyt noin vähän laittoi?? Toisaalta taas rinnat ovat tällä hetkellä täydellisesti saman kokoiset, mikä toki varmasti oli kirurgin tarkoituskin. Olin etukäteen odottanut viimein pääseväni sisäreisiläskeistä, mutta en huomannut kyllä 200 ml kadonneen mistään. 

 

MITÄ NYT?

Jo ensimmäisellä tapaamisella, kirurgini Susanna Kauhanen sanoi, että isoja rintoja me emme sinulle tee, me korjaamme rintojesi epäsymmetrian. Epäsymmetria on korjaantunut ja rintojen muoto parantunut huomattavasti lähtötilanteestani. Enempää rasvansiirtoja ei ole luvassa, vaikka tapaan hoitotiimin vielä alku keväästä 2018. Vasen rintani on todella kaunis, pehmeä ja pyöreä. Oikea ei kuitenkaan ihan yltä siihen, se on tosi koko ajan ollut se “kehityshäiriöisempi” rinta. En vielä voi sanoa, että rintani on ihan mahtavat. Mutta on ne kivat, erityisen kivat ne on silloin, kun kylmä ilma supistaa nännit pieniksi. 

Minulla on todella leveä rintakehä, joka tässäkin on osoittautunut haasteeksi, sillä rinnat ovat kaukana toisistaan ja rasva on näin ollen mennyt laajalle alueelle, eikä vain könttinä johonkin haluamaani kohtaan. Olisi joku päivä kyllä mahtavaa ottaa implantit, se on sellainen haave edelleen. Toistaiseksi se ei ole taloudellisesti se mihin olisi mahdollista sijoittaa. Rintani ovat sellaiset kun ne ovat ja niistä tälläisinä on nyt iloittava, vaikka se olisi välillä vaikeaa. Parasta tässä hetkessä on se, että voin ostaa kauniita rintaliivejä ja sitä kautta pitää enemmän myös rinnoistani. 

-Iida

IMG_2695.JPG

Vatsa 1. leikkauksen jälkeen.

IMG_5306.JPG

Jalka 2. leikkauksen jälkeen

IMG_6839.JPG

Rinnat 4 kk 2. leikkauksen jälkeen

IMG_8217.JPG

Jalka nykyään monttuineen. Kutina aiheuttaa verenpurkaumia. Muhkurat näkyy vain tietyissä asennoissa. Seisoen ei näy poikkeavaa kuoppaa.

IMG_2491.JPG

Sisäreisi 3. leikkauksen jälkeen

 

13 kommenttia

AaHoo 17.9.2017 - 18:22

Rohkea sinä <3

Vastaa
Iidaafel 23.9.2017 - 14:08

Kiitos! <3

Vastaa
Roosa M. 18.9.2017 - 07:12

Noihan on ihan super nätit! <3 En tiedä, mikä on ollut sun lähtötilanne, mutta mun silmään näyttää enemmän kuin onnistuneilta! <3

Vastaa
Iidaafel 23.9.2017 - 14:09

Kiitti tosi paljon Roosa! On kyllä tosi hyvä tilanne juurikin lähtötilannetta ajatellen!

Vastaa
janikahaha 18.9.2017 - 08:18

Nätit rinnat. Näyttää aika samoilta (paitsi paremmilta) kun minun rinnat tällä hetkellä, ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Mulla on tulossa vielä ainakin toinen leikkaus, saa nähdä miltä sitten näyttää.

Vastaa
Iidaafel 23.9.2017 - 14:10

Kiitos Janika! Toinen oli kyllä mullakin se suurin leikkaus, jossa tuli eniten muutosta! Tsemppiä<3

Vastaa
huuuuuhh 18.9.2017 - 12:47

Ei oo oikotietä onneen, kannattaa muistaa… Mikset urheilulla hommaudu noista “reisiläskeistä” eroon????

Vastaa
Jt 18.9.2017 - 14:57

Hei, eksyin vasta blogiisi enkä tiedä siis taustoja rintaleikkaukselle. Mielenkiintoista olisi tietää lisää. Itse haaveilen saavani joskus apua omaan rintaongelmaani ja implanttien sijaan tälläinen oman rasvan käyttö olisi parempi. Miten siis sinun operaatio alkoi, eteni ja kustannuksistakin olisi kiva kuulla. Voit laittaa myös viestillä [email protected]

Vastaa
Iidaafel 23.9.2017 - 14:16

Heippa, minulla on aina ollut oikea rinta huomattavasti alikehittyneempi vasempaan nähden, jonka vuoksi hakeuduin gynen vastaanotolle. Sain sieltä lähetteen julkisen puolen kirurgin arvioon. Tapaamisessa kirurgin kanssa päädyimme siihen, että rintani korjataan toisiaan muistuttaviksi rasvansiirroilla reisistä. Kaikki alkoi keväällä 2015 ja nyt 2,5 vuotta myöhemmin kaikki on ohi. Eli pitkä prosessi tämä rasvansiirto ja vaatii useamman siirrton, koska kaikki rasva ei pysy, mitä siirretään. Ja tosiaan kaikki tapahtui julkisen terveydenhuollon piirissä synnynnäisen rintojen kehityshäiriön korjaamiseksi. Tämän vuoksi maksoin poliklinikka käynneistä maksun, joka on 30-40e ja leikkauksesta päiväkirurgian mukaisen maksun n. 100e. 

Toivottavasti tästä oli apua. Blogista löytyy myös useampi teksti aiheeseen liittyen. Kaikki rintojen kehityshäiriö palkin alta oikealta.

Vastaa
Tez 29.9.2017 - 19:57

Hei,
myös minulla on leveä rintakehä ja ns. kaukana toisistaan olevat rinnat. Plunge-mallisia rintaliiveillä olen saanut helpotusta tilanteeseen. Suosittelen kokeilemaan. 🙂

Vastaa
Iidaafel 30.9.2017 - 08:36

Kiitos tästä vinkistä! Todellakin kokeilen!

Vastaa
Iida myös:) 14.12.2017 - 23:45

Heippa! Eksyin blogiisi googlettelemalla kyseisestä häiriöstä. Itse uskon, että kärsin juurikin tuosta samasta häiriöstä. Ihana että olet uskaltanut ottaa asian puheeksi! Niin oudolta kuin se kuulostaa, luin tekstejäsi itkien, sillä tuntui kuin olisit kirjoittanut minun ajatuksiani silmieni eteen. Itse häpeän suunnattomasti rintojani, eikä sen vuoksi (tai no varmasti se on yksi suurimmista syistä) minulla koskaan ole ollut esim poikaystävää. En vain ole kehdannut tai osannut hakea apua! Ehkä tästä rohkaistuneena alan ajaa asiaa eteenpäin ja ehkä, ehkä vielä joskus voisin tuntea oloni hyväksi omassa kropassani.

Vastaa
Iidaafel 15.12.2017 - 07:11

Heippa Iida ja kiitos sun kommentista! Tää on parasta palautetta, että kertomalla tästä voi auttaa. Ja tätä ei kyllä ymmärrä kun samaa läpikäyvä. Se ahdistus on niin suurta ja moni muu ulkopuolinen vähättelee sitä. Toivon sulle rohkeutta ja tsemppiä asiaan <3

Vastaa

kommentoi postausta