Home » Siloiteltu elämä

Siloiteltu elämä

by Iida Åfeldt

Elämäni on aika rösöistä, siinä on kulmia ja kuoppia. Elämäni ei ole valkoista, eikä vaaleanpunaistakaan, vaikka haluaisin nähdä sen sellaisena. Pelkkää ranskanpastillia ja hattaraa. Elämäni  on punaista, vihreää, oranssia, keltaista, turkoosia… todella värikästä. Usein juuri se tapahtuu minulle mihin kaverit sanovat: “Noin ei vaan voi tapahtua, ei noin tapahdu kenellekään”. Jep, paitsi minulle. Teini-ikäiset siskoni huokailevat aina käsittämättömän tylsiä ja noloja snäppejäni sekä instastooreja. He ovat sanoneet, että vlogia ei ainakaan kannata alottaa näillä jutun tasoilla. 

Elämässä kaikki ei vain aina mene kohdilleen, elämä on todellista, se ei ole kenenkään siloiteltu instagram feedi. Kaikki elämän palat ei ehkä soinnu yhteen, palojen värimaailma ei kohtaa, kaikki ei ole niin mietittyä ja tarkkaan harkittua, koska elämä vain tapahtuu. Kuinka elämää kontrolloisi, niin se kulkee silti ja vie meitä minne haluaa. Kohtaamme värejä, kirkkaita, vaaleita, tummia. Kohtaamme suoraa, kapeaa ja kuoppaista tietä. Se tekee elämästä ja meistä kiinnostavia, elämä on aitoa.

Kyllä minuakin monta kertaa harmittaa katsoessani suosittujen somevaikuttajien feedejä, että miksi oma elämäni ei ole valkoisen seesteistä. Miksi ei ole palmuja ja chiavanukkaita tai riisirullia? Ehkä joku saa näistä sitä inspiraatioita arkeen. Miksi minun kuvani ei soinnu keskenään, miksi minä en osaa valokuvata kauniita yksityiskohtia tai muokata kuvia näyttämään muotilehden mainokselta?

Minun elämäni vain on, mikään ei sovi yhteen ja harvoin suunnittelen sitä sen kummemmin, vaan annan viedä.  Siltä näyttää myös some feedini eri medioissa.  Aitous on asia, josta haluan pitää kiinni, enkä esittää mitään. Tälläinen minä olen. Ja siltä myös haluan näyttää, minulta. 

Itse en edes seuraa ihmisiä, joista tulee negatiivisia ajatuksia itselle. Kyllä seuraamistani feedeistä pitää tulla inspiraatioita ja innostusta. En halua saada riittämättömyyden tunnetta, kun minä en ole tuota ja tätä ja minulle ei ole sitä. Elämä ei vain ole pelkkää luksusta kauniiden kuvien muodossa. Jokaisella on särönsä. Toiset näyttävät ne, toiset eivät, vaan piilottavat ne kuvien taakse.

-Iida

PS. Huivi ei ole aito, mutta hattara on. Minua voit seurata instagramissa ja Snapchatissa nimimerkillä iida.afeldt

18985216_10213529648254411_1713803546_n.jpg

 

kommentoi postausta