Suolainen kääretorttu
16 annosta
(gluteeniton, maidoton)
POHJA
100 g oliiviöljyä
4 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
3 munaa
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
(tai esim. peruna/riisi/maissijauho tässä hyviä)
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää oliiviöljy ja vesi joukkoon ja sekoita. Taikinasta tulee löysähköä. Kaada teikina leivinpeperilla vuorratulle uunipellille ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
TÄYTE
2 prk Oatly:n maidotonta tuorejuustoa (yht. 300g)
1 pieni paprika
1 prk ananasmurskaa
300g kanan fileesuikaletta
hunajaa
suolaa
kurkumaa
cayennepippuria
mustapippuria
tuoretta korianteria
Paista kanasuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, kurkumalla, cayennepippurilla ja hunajalla tai haluamillasi maustella makusi mukaan. Anna kanan jäähtyä. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta neste ananasmurskasta. Silpu korianteri nippu. Lisää kana, ananas, paprika, korianteri ja mustapippuri tuorejuuston joukkoon ja sekoita tahnaksi.
Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Anna olla jääkaapissa tunnin, jolloin täyte jähmettyy ja rullaa on helpompi leikata annospaloiksi.
Suolaista kääretorttua voi helposti muokata valitsemalla täytteeseen omaa makua miellyttävät aineet. Tonnikala, katkarapu tai kinkkusuikale toimivat. Kasvisversioon sopii loistavasti hummus tomaatin ja basilikan kanssa!
-Iida
2 kommenttia
Hei. Mistä olet hankkinut tuon juomalasin?
Hei, se on hankittu Chez Marius liikkeestä, tästä pääset nettisivuille!