Olen jo pitkään syönyt todella huonosti ja en tunne siitä tällä hetkellä huonoa omatuntoa. Viikkoon mahtuu useampi valmisruokapäivä, mutta toki näin vuoden vaihtuessa teki mieli itselleen ja teillekin siinä samalla lupailla parempaa ruokaa. Vielä kun suunnittelisin etukäteen ja tekisin useamman ruuan kerralla, mutta eiköhän tämäkin tässä kevään aikana tapahdu, kun alamme Eemin kanssa yhdessä ruokailla.
Ruuanlaitto on kuitenkin yksi sellainen asia, josta oikeasti tykkään. On kiva kokeilla uusia reseptejä, tuunata reseptejä ja keksiä kokonaan uusia. Tämän reseptin alkuperäisen version toi keittiööni Jasmin. Hän tuli luokseni Kuopiosta ja päätti hoitaa viikonlopun aika ruuanlaitot kokonaan. EN tiedä mitä Jasmin laittoi curry-kastikkeeseensa, mutta yritin tehdä jotain yhtä hyvää ja kyllä! Tämä on niin hyvää, tietysti myös gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. Tofun kanssa kannattaa olla tarkka, kaikki eivät ole gluteenittomia, mutta ainakin SoFine -merkin tofu on ja sitä on tässä ohjeessa käytetty.
VEGAANINEN TOFUCURRY
4 annosta
250 g gluteenitonta tofua
1 prk ananaspaloja (230g)
50 g kookosöljyä/muuta rasvaa, margariini yms.
5 dl vettä
1 dl kookoskermaa
50 g vegaanista juustoraastetta
0,5 dl perunajauhoja/maissitärkkelystä
1 kasvisliemikuutio
3 tl currya
1 tl kurkumaa
ripaus ceyennepippuria
korianteria
LISUKKEEKSI riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutio tofu ja paista kuutiot pannulla, jotta ne saa rapean rusehtavan pinnan.
- Avaa ananastölkki ja valuta mehu.
- Kiehauta rasva, jauhot, curry, pippuri ja kurkuma kattilassa sekoittaen. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää sitten kookoskerma ja juustoraaste.
- Lisää ananakset ja tofukuutiot kastikkeeseen, kun kastike on sakeaa ja sekoita kevyesti. Tarkista maku. Lisää myös tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa liian sakeaa. Ota kastike pois levyltä. Pilko kourallinen korianteria ja lisää joukkoon.
1 kommenttia
[…] Tofucurry riisillä – Iidan matkassa | Lily – VEGAANINEN TOFUCURRY. 4 annosta. 250 g gluteenitonta tofua. 1 prk ananaspaloja (230g) 50 g kookosöljyä/muuta rasvaa, margariini yms. 5 dl vett. […]