Home » Venytysarpia ja selluliittimuhkuroita

Venytysarpia ja selluliittimuhkuroita

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_914.jpeg

Kukapa ei haluaisi selluliitistä eroon! Saati sitten “raskausarvista”. Minulla on muhkuroita joka lähtöön. Teini-iässä lantio leveni ja vartaloon tuli muotoja. Iho venyi todella paljon ja sen peitti juovat. Ne kummastutti todella. Muistan jonkun kertoneen liikuntatunnin päätteeksi pukuhuoneessa, että kyse on raskausarvista. En voinut ymmärtää miksi minulla on raskausarpia, kun en ollut raskaanakaan. Eipä asiasta puhuttu, supistiin vain, jos joku tiesi jotain. 

Muistan kahdeksannella luokalla ostaneeni ensimmäisen selluliittivoiteen. Nimittäin näin telkkarissa mainoksen Nivean kiinteyttävästä voiteesta, jolla raskausarvetkin katoavat ja muhkurat muuttuvat tasaisen sileäksi. Salaa levittelin voidetta omassa huoneessani aamuin ja illoin. Pidin mittanauhaa myös huoneessani. Mittasin sillä reisieni ympärystä ja kirjasin lukemat ylös vihkoon.  Ja tämä tapahtui yli 10 vuotta sitten, ennen Instagramia, Snapchattiä ja Facebookkia. Ennen kuin jokainen pystyi muokkaamaan kuviaan ja silottamaan muhkuransa. 

Ihon “virheet” ovat piiloteltu salaisuus. Ja miten paljon naiset ostavat kosmetiikkaa siinä luulossa, että raskausarvista tai selluliitista pääsee eroon. Suurin kauneushuijaus ikinä. Moni häpeää omaa kehoaan ja sen muhkuroita. Se on monelle kynnyskysymys olla alasti tai bikineissä. Vaikka valehtelematta jokaisella niitä on, eli kyse on jostakin todella luonnollisesta asiasta, jonka me jokainen jaamme. Ja silti me kannamme häpeää asiasta ja se hämmentää. Kuinka moni ajattelee “En minä voi tuollaista pukea muhkuraisen ihon takia” tai “En minä halua olla alasti, jos se näkee mun mahan ja selluliittireidet”, liian moni.

Jotta nykyisten ja tulevien teini-ikäisten ei tarvitse hävetä muuttuvaa kehoaan, niin meidän täytyy olla avoimempia ja näyttää mallia, että mitään hävettävää ei ole. Olisi ihan mahtavaa, jos selluliitti ja venytysarvet olisivat normaali ja luonnollinen asia. Voisimme kaikki mennä rannalle häpeilemättä ja harrastaa seksiä valot päällä ilman t-paitaa. 

fullsizeoutput_91d.jpeg

fullsizeoutput_912.jpeg

fullsizeoutput_91b.jpeg

Teini-ikäiselle minulle selluliitti ja venytysarvet olivat suuri mysteeri. Koin olevani jotenkin erilainen kuin muut ikäiseni ja vasta myöhemmin olen nähnyt ja kuullut ystävieni tarinoita juuri samalta ajalta ja samanlaisin ajatuksin. Nykyään en käytä rahaa erikoisiin voiteisiin, enkä kuivaharjaa joka aamu.  Selluliitti on jotain sellaista josta en edes yritä päästä eroon. Venytysarvista ei edes voi päästä eroon, ne ovat pysyviä. Mutta ne voi kantaa ylpeydellä, tiikerin raitoina. 

Yksikään muhkura ei vähennä kenenkään viehätysvoimaa, eikä tee kenestäkään vähemmän seksikästä, vähemmän kaunista tai vähemmän itsevarmaa. Olet upea kokonaisuus muhkuroinesi ja tiikerin raitoinesi. Voit olla juuri niin viehättävä, seksikäs ja itsevarma kuin haluat. Ei tiikeriä ole raitoihin katsominen!

-Iida

PS. Lisää MuhkuraManifastista täältä!

fullsizeoutput_911.jpeg

 

6 kommenttia

AaHoo 20.11.2017 - 19:32

Samanlaiset tiikerinarvet itsellänikin joka puolella <3. Mutta mitäpä niistä!

Vastaa
Iidaafel 20.11.2017 - 21:04

Oikea asenne! Kannetaan niitä ylpeydellä <3

Vastaa
Toimitus 21.11.2017 - 07:14

Oot mieletön tyyppi! Kiitos osallistumisesta kampanjaan, jaamme postauksesi tänään Facebookissa <3

t: Toimitus

Vastaa
Iidaafel 21.11.2017 - 19:30

Kiitos paljon tästä kommentista <3

Vastaa
Jenniiii 21.11.2017 - 14:07

Vaikka itselläni ei teini-iässä paino paljoakaan noussut, niin toki vartalo muuttui ja arpia tuli. Esim. rintani ovat hädintuskin a-kuppia ja arpia on niissäkin 😀 Nykyään asia ei häiritse, mutta vielä 10 vuotta sitten asiat olivat toisin. Lopetin uimahallissa uimisen muistaakseni ennen yläastetta, koska arvet, selluliitti ja “läskit” alkoivat häiritä. En ole oikeasti tainut käydä uimahallissa tuon jälkeen ja olen kohta 30 😀 Toki olen käynyt rannalla. Jos arvet olivat hämmentäviä tytöille, niin olivat ne pojillekin. Itseasiassa nykyinen mieheni kysyi suhteen alussa ihmeissään, että “siis mitä nuo on?” arpeni nähdessään. Vastaustani seurasi humoristinen kysymys; siis ootsä ollu raskaana. Heh heh. AINA kun iltasanomissa/iltalehdessä/tms on joku “uutinen”, jossa on raskaana oleva naisen vartalo tai synnyttäneen naisen vartalo, kommenttikentässä on kommentteja siitä, miten “mulle ei tullut yhtään arpea, koska tein sitä ja tätä ja tuota”eli joko rasvasin itseäni ahkerasti tai “pidin vaan itsesäni huolta, enkä lihonut valaaksi”. Joo o, siitähän se on kiinni.

Vastaa
Iidaafel 21.11.2017 - 20:13

Mulla on sama juttu, rinnat on aina olleet pienet, mutta jo niissäkin on paljon arpia ja ollut aina. Ja on arpia hävetty ja peitelty ja rasvailtu. Ja uskon myös, että niitä tulee jos on tullakseen, vaikka tekisit mitä.

Vastaa

kommentoi postausta