Home » 12 random faktaa minusta

12 random faktaa minusta

by Iida Åfeldt

  1.

Minulla ei ole erikseen kotivaatteita. Minulla ei ole verkkareita, jotka vetäisin jalkaan heti kotiin saavuttua. Omistan yhdet verkkarit, joita käytän ehkä kipeänä ja yhdet legginssit, joita käytän vähän useammin. Viihdyn kotona oikein hyvin farkuissa. Kotivaatteeni on siis farkut. Pidän myös mekoista todella paljon. Vaate jonka aamulla puen, on päälläni koko päivän, niin kotona, menossa kuin töissäkin.

2.

Olen lähes aina ilman sukkia tai pelkät villasukat jalassa. Töissä toki pidän sukat talvikaudella, mutta kuhan kevät tulee niin olen sisäkengissä ilman sukkia. Kotona on helppoa olla ilman sukkia. Ulkokengissä pidän sukkia talvella.

3.

En voi nukkua ilman peittoa. Minulla on läpi vuoden untuvapeitto käytössä. Pelkällä lakanalla nukkuminen ei toimi, en saa niin hyviä yöunia.

4.

En voi nukkua alasti. Tähän pätee sama kuin yllä. En nuku hyvin ja sikeästi, jos nukun alasti. Tarvitsen peiton, villasukat ja yöpuvun. Haluan olla lämpimässä ja tiiviissä tilassa, peiton ympäröimä. Ilma saa olla mieluusti viileää.

5.

En pidä täytekakuista. Muistan näin 90-luvun lapsena, että jokaisilla syntymäpäiväkutsuilla oli kermainen täytekakku. Omilla synttäreillä tottakai myöskin. Ehkä sitä on saanut yliannostuksen. Ainoastaan kesällä maistuu kakkupohja, kermavaahto ja tuoreet mansikat.

6.

Suklaa säilyy kaapissa, samoin sipsit ja jäätelö pakkasessa. En oikeastaan edes itse osta itselleni niitä. Jos joku tulee kylään saatan ostaa tai jos joku tuo, mutta ne jäävät usein lojumaan. Mutta rakastan keksejä ja patukoita! Syön samantien.

7.

Kun nyt päästiin herkkujen makuun niin rakastan taikinaa. Parasta on ollut aina nuolla taikinakulho. Olen aina tykännyt piparkakkutaikinasta, mutten valmiista pipareista. Kakkupohjakin menee, jos se on taikinan muodossa! Piirakoissa parasta on pohjat ja jouluturtut on ihania, jos jäävät vähän raaoiksi.

8.

Voisin elää sushilla. Maistoin sushia ekan kerran 20-vuotiaana. Alkuun se vähän oudoksutti, mutta parin kerran jälkeen rakastuin. Nykyään voisin syödä sushia aina ja koko ajan. No vuohenjuusto tulee kyllä kakkosena!

9.

Minulla on herätyskello. En pidä sänkyni lähellä puhelinta, vaan keittiön puolella. Silloin en selaa puhelinta sängyssä. Töihin minut herättää vanha kunnon herätyskello. Vauvavuonna katsoin kelloa herätyskellosta, enkä puhelimen kirkkaalta näytöltä. Helposti yöllä alkaisi lukea viestejä ja katsoa mitä Instagramissa on tapahtunut. Pian ei nukahtaisikaan.

10.

Olen vanhanaikainen varmaan ikuisesti, mutta käytän paperista kalenteria. Sen lisäksi minulla on seinäkalenteri. Tykkään vain katsoa kalenteria ja nähdä yhdellä sivulla kaikki kirjoitettuna auki. Se on niin opittua, etten edes halua siirtyä tähän aikaan ja puhelimen kalenteriin.

11.

Leikkaan aina rasvapurkit ja hammastahnatuubin poikki saksilla, kun tuote on niin loppu, ettei sieltä muuten enää tulisi mitään.

12.

Rakastan asioiden keräilyä. Lapsena keräilin kiviä, eri maiden euroja, postimerkkejä, posliiniesineitä, kirjepapereita ja Pokemon-kortteja. Nykyään keräilen Marimekko-astioita, mekkoja sekä eläinfiguureja muka Eemille, mutta enemmän omaksi huviksi.

-Iida

KUVAT // Sipriina Saari

10 kommenttia

Minä0909090 6.1.2020 - 22:08

Ihana nainen 🙂

Vastaa
iidaafel 6.1.2020 - 22:27

Kiitos!

Vastaa
Vierailija 6.1.2020 - 22:10

Keräily on kiva harrastus!

Vastaa
iidaafel 6.1.2020 - 22:28

Joo niin kiva ja koukuttava!

Vastaa
Minski123456 7.1.2020 - 09:05

Oon järkyttynyt 🤣 miten voi olla farkuissa kotona! Siis mä heti, kun avaan oven kotiini, lähtee samantien kaikki vaatteet ja aamutakki tilalle 🙈 sama alasti nukkuminen on ehlä parasta 😆 lisäks sushi yök sekä vuohenjuusto 🤢 paperi kalenteri on myös käytössä❤️ ja piparitaikina on parempaa ku itse piparit 😆 kaikki kakut menee🙄 ihania faktoja! ❤️

Vastaa
iidaafel 8.1.2020 - 13:59

Musta farkut on mukavat, hahah!

Vastaa
oivoi 7.1.2020 - 22:04

Voi mikä sielujen sympatia niin monessa kohdassa!! Peitto ja yöpuku täytyy olla, voisin elää sushilla ja taikinalla, paperikalenteri on ihan must ja sukat turhia 💚

Vastaa
iidaafel 8.1.2020 - 13:59

Ihanaa!

Vastaa
Nene 8.1.2020 - 14:36

Sukattomuudesta pakko kysyä sen verran, että onko sun kesäkengät sen verran pikamuotia, ettei niiden pinttyminen jalkahiestä ja rasvasta haittaa? Itse olen aina käyttänyt sukkia ajatuksella, että ne ovat ikään kuin jalkojen alusvaatteet, suojaavat jalkoja kengiltä, mutta myös kenkiä jaloilta. Toki kuka tahansa muukin sukaton voi vastata omalta osaltaan.

Vastaa
iidaafel 8.1.2020 - 19:30

Käytän kesällä vaihtelevasti kengissä sukkia toki. Mutten sisällä käytä. Sandaaleissa joita mulla on paljon, en käytä sukkia. Tennareissa ja lenkkareissa kyllä. Mutta jätän sukat kenkiin, kun tulen sisälle.

Vastaa

kommentoi postausta