Home » 20 kuvaa tältä vuodelta

20 kuvaa tältä vuodelta

by Iida Åfeldt

Kyselin seuraajiltani Instagramissa mistä aiheista he haluaisivat nähdä kuvan. Jaoin niitä stoorissa, mutta toiveita tuli niin valtava määrä, etten mitenkään voinut jakaa niitä kaikkia. Niinpä vähän jalostin ideaa ja kokosin kuvia tältä vuodelta, jotka liittyivät seuraailta tulleisiin toiveisiin. Lähes kaikki kuvat ovat arkikuvia puhelimella, ihan muutamaa kuvaa lukuunottamatta. Moni ei ole ennen tätä nähnyt päivänvaloa!

Paras ostos tänä vuonna itselle

Ostin paikalliselta kenkäkauppiaalta mustat, nahkaiset maiharit. En todellakaan mennyt ostamaan maihareita, mutta niistä tuli puhe ja kauppias lähti varastosta heti etsimään minulle kenkiä kokeiltavaksi. Kengät tuntui todella hyviltä jalassa heti alkuunsa! Päädyin ostamaan ne. Tykkään käyttää mekkoja ympäri vuoden, muttei minulla ole ollut kenkiä, jotka olisi toimineet kivasti mekkojen kanssa myös muulloin kuin kesällä. Maiharit toimii todella hyvin moneen asuun ja siitä syytä nämä oli tämän vuoden paras hankinta itselleni ja olen käyttänyt näitä todella paljon.

Tämän vuoden suosikkiasu

Tämä tuli heti mieleeni. Tämä oli kesän ehdoton lemppari! Tässä asussa tunsin itseni aina tosi hyvännäköiseksi. Punainen ja valkoinen on toimiva yhdistelmä, raikas ja kuitenkin klassinen. Paita on oikeasti odotusajaltani, se on H&M mama -malliston paita, muttei todellakaan haittaa minua! Se on kaunis ja ajaton. Onneksi ostin odotusaikana monikäyttöisiä vaatteita!

Tämän vuoden paras arkikuva

Näissä molemmissa on arki vahvasti läsnä. Ensimmäisessä kuvassa taapero laittaa paikkoja uusiksi, tavarat on levällään ja elämä näkyy. Välillä on kaaos valloillaan ja itsekin jättää tavarat levälleen. Toinen kuva kertoo siitä miten taaperon kanssa viedään roskat. Muovit, pahvit, biojäte ja sekajäte sekä taapero kyytiin ja menoksi!

Asia, josta olet erityisen ylpeä itsestäsi tänä vuonna

Täytyy sanoa, että olen ylpeä itsestäni, sillä olen taas saanut yhden vuoden lisää äitiyden mittariin. Olen ylpeä, että selvisin tästäkin vuodesta yksinhuoltajana. Olen jaksanut todella paljon ja kun en ole jaksanut, olen silti mennyt eteenpäin. Erityisesti jokainen kauppareissu lapsen kanssa on iso ylpeyden aihe. Kun saan itseni ja tavarat kotiin, huokaisen aina helpotuksesta. Tein sen taas, vitsit olen hyvä! Ensimmäisessä kuvassa kuljetan kirppikselle myyntiin meneviä tavaroita ja muissa kuvissa tulen ruokakaupasta. Vaikka tilasin ruokia pääosin valmiiksi kerättynä, piti ne hakea. Toisinaan tilasin ruoat kotiin asti, mutta väistämättä kaupassa oli välillä asioitava. Usein sitä kantoi tavaroita hiestä märkänä, maski naamalla, silmälasit huurussa ja taapero sylissä.

Silityshetki

Kuten moni tietääkin, on silitys suuri intohimoni. No ehkä liiottelin, ei se ihan niin mahtavaa ole. Mutta tykkään silittää vaatteet, ne pysyy hyvinä ja tuntuvat sen jälkeen ihanilta päällä. Usein silitän iltaisin, kun Eemi nukkuu ja katselen samalla telkkarista sarjaa tms. Joskus se silitys hoituu kaiken muun lomassa, kuten tässä kuvassa.

Kun olit surullinen ja muut eivät tienneet sitä

Alkuvuosi oli rankka, kun palasin töihin ja Eemi meni päiväkotiin. Olin todella surullinen. Lisäksi jatkuva lapsen sairastelukierre oli viedä voimat. Silloin koin itseni usein todella yksinäiseksi ja koin, että on ihan epäreilua, ettei minulla oli puolisoa, vaan kaikki on tehtävä itse. Ei ole ketään toista, joka voisi vuorostaan jäädä hoitamaan lasta.

Kaunein paikka, jossa kävit tänä vuonna

Träskändan kartano Espoossa oli todella upea! Tuttu valokuvaaja laittoi minulle viestiä, että paikka huutaa nimeäni. Menimmekin sinne yhdessä kuvaamaan ja kyseiset kuvat ovatkin aivan ihania. Paikka oli ihan mieletön ja se nostatti omaa fiilistäni, joka taas näkyi kuvissa . Tuntui, ettei ole Suomessa ollenkaan ja mietin miten en ole voinut tietää sen olemassa olosta!

Kuva, jota et kehtaisi tyypillisesti someen julkaista

Tämä ehdottomasti! Siis aivan kamala ja silti niin totta! Tältähän sitä näyttää, kun on hauskaa. Kuva on syntymäpäiväjuhliltani, kun lähes kaikki olivat lähteneet ja kaksi ystävistäni jäi yöksi. Vaihdoimme jo juhlavaatteet pois ja istuimme sohvalla juttelemassa. Siinä sitten innostuimme kokeilemaan uutta selfie-keppiäni ja otimme kaverikuvia sillä. Testivaiheessa minä pitelin keppiä ja ystäväni painoi kaukosäätimestä, tämä kuva syntyi siitä. Teimme ihan kamalia ilmeitä ja nauroimme pissat housussa. Muutama drinkki alla, niin tämähän oli maailman hauskinta hupia.

Tänä vuonna yllättänyt käänne

Kyllä se varmasti oli muutto ja yrittäjäksi jättäytyminen palkkatöistä. Ei vielä tammikuussa ollut tiedossa, missä sitä näin vuoden loputtua on! Yllättävä, pelottava ja jännittävä käänne, joka osoittautui parhaaksi asiaksi tänä vuonna.

Hetki, kun yllätyit tänä vuonna

Muuttooni liittyi paljon yllätyksiä ystäviltä. Yhdet ystävät ostivat minulle lahjaksi loppusiivouksen edelliseen asuntooni. Muutimme pahinten korona rajotteiden aikaan ja monet eivät päässet fyysisesti apuun, mutta halusivat auttaa jollain muulla tavalla. Ensimmäisenä päivänä uudessa kodissa, ovi kello soi ja sain kukkalähetyksen yhdeltä toiselta ystävältä. Oli aivan ihana yllätys! Uusi koti ja uudet kukat!

Ihana kesämuisto tältä kesältä

Meillä oli kyllä todella kiva kesä ja pitkä sellainen! Eemi lomaili lähes 3 kuukautta kesän aikana ja itse lomailin 2 kuukautta. Parasta meidän kesässä oli yhdessä vietty aika. Puuhastelimme todella paljon, kävimme uimassa, ulkoilimme, näimme ystäviä, pyöräilimme ja söimme parvekkeella aamupalaa. Kävimme Tampereella, Turussa, Naantalissa ja Hämeenlinnassa. Tämä kuva on otettu leikkipuistosta, jossa olimme Turusta viereeksi saapuneiden ystävien kanssa.

Paikka, jonne haluaisit palata uudelleen

Ihastuin kyllä ikihyviksi Lillaniin Tampereella. Kyseessä on vanhalla puutaloalueella sijaitsevasta hotellista, joka on täynnä tunnelmaa! Kauniin rakennuksen puutarha omenapuineen henki idyllistä tunnelmaa. Ja oikeasti oli aivan ihana syödä aamupalaa omenapuiden alla. Haluan ehdottomasti palata kyseiseen paikkaan itsekseni!

Paras syömäsi aamupala tänä vuonna

Olen syönyt valtavan monia ihania aamupaloja, mutta ehkä paras kuitenkin on ollut Relove Helsingissä. Olen käynyt siellä kolmesti tänä vuonna aamupalalla ja kyllä se vain on tosi hyvä. Vahvasti rinnalla kilpailee kyllä Flät no 14 ja Anima.

Kuva hetkestä, joka naurattaa vieläkin

Tämä kuva kyllä naurattaa! Tässä sitä ollaan Tampereella. Sade yllätti, joten vetäsin lapsen sadesuojan päälleni. Menkat yllätti, joten laitoin lapsen vaipan suojaksi. Sellaista se elämä on. Ei pidä ottaa vakavasti

Hauska tilannekuva tältä vuodelta

Tälläisiä kuvia on aika vähän, sillä harvoin olen itse ottamassa itsestäni kuvaa, kun teen jotain arkista. Mutta tämän kuvan on ottanut ystäväni, joka oli meillä yökylässä. Tässä olen tehnyt meille juuri aamupalan ja ottamassa siitä kuvaa. Tottakai tämä aamupala piti Instagramiin ikuistaa, vaikka tulikin pyllistettyä ikkunan suuntaan!

Kuva, josta tulee hyvä mieli

Tämä kuva on Eemin syntymäpäiviltä. Hän sai veljeltäni, kummisedältä, lahjaksi tukkirekan. Sitä sitten yhdessä ihasteltiin. Tästä kuvasta tulee niin hyvä mieli. Miten tärkeitä nämä kaksi ovat toisilleen. Ja miten Eemi ihailee veljeäni. Ja miten veljeni näyttää aivan meidän isältä, kun hän nauraa.

Paras kuva itsestäni tänä vuonna

Todella vaikea valita, mutta tässä on jotain aivan ihanaa! On kesä, on aurinko ja hymy. On iloa, riemua ja kauneutta!

Kuva tältä vuodelta, jossa olet onnellinen

Tämä! Tässä kuvassa näytän niin onnelliselta. Paistattelen syysauringossa ja auringon säde osuu kaulaani. Näyttäen ihan siltä kuin minulla olisi kaulakoru kaulassa. Oikeasti olen onnellinen, että uskalsin jälleen leikkauttaa hiukseni lyhyemmiksi. Se tuntui tänä syksynä aivan erityisen hyvältä!

Suosikkipaikka kotona

Helppoa! Oma huone tietysti ja tarkemmin sanottuna sänky! Muuton myötä sain oman huoneen, jossa on ovikin, jonka voi sulkea. Lisäksi tänä vuonna tilasin teoksen Sanni Olasvuorelta ja se pääsi sänkyni yläpuolelle. Se kuvastaa kaikkea ihanaa ja kaunista, kaikkea sellaista mistä pidän.

Viimeinen kuva tältä vuodelta

Viimeinen kuva on otettu tänään. Se onkin ainoa tänään, vuoden viimeisenä päivänä kameran rullaan tallentunut kuva. En tullut tänään  Nukuin Eemin huoneessa patjalla, sillä meillä oli ystävät yökylässä ja he nukkuivat minun sängyssäni. Herätessäni otin selfien aamunaamastani, älkää kysykö miksi!

Toivottavasti tykkäsitte!

Ihanaa uutta vuotta, kiitos, että olet matkassani <3

-Iida

6 kommenttia

NK 1.1.2021 - 01:50

Onnellista Uutta Vuotta, Ihana! Ja kiitos blogistasi! Se on monena päivänä tuonut valoa muuten aika synkkään vuoteen. Mutta kevät tulee ja korona menee eli parempia aikoja on tiedossa, toivotaan niin! Hali!

Vastaa
iidaafel 1.1.2021 - 11:04

Kiitos todella paljon! Ja sitä samaa, onneksi parempia aikoja kohti!

Vastaa
Mie kans... 1.1.2021 - 18:48

Hyvää alkanutta vuotta sinullekkin ☺️
Olipas hyviä kuvia ja useampi erityisen hyvä ☺️

Vastaa
iidaafel 3.1.2021 - 17:23

kiitos! Ja sitä samaa <3

Vastaa
Varus 2.1.2021 - 19:54

Muutama drinkki alla? Taannoinhan retostelit omalla raittiudella ja ylenkatsoit ihmisiä, jotka alkoholia käyttävät. Kaksinaismoralismia.

Vastaa
iidaafel 3.1.2021 - 17:26

No en ole retostellut, olen kertonut käyttäväni alkoholia muutamia kertoja vuodessa ja silloin, kun en ole lapseni kanssa. En ole väittänytkään olevani absolutisti alkoholin suhteen, mutten miellä sopivana, että aikuiset käyttävät runsaasti alkoholia lasten seurassa. Omilla syntymäpäivilläni lapseni oli muualla hoidossa.

Vastaa

kommentoi postausta