Suklaa, naisen paras ystävä. Sitä ei voi ikinä olla liikaa! Jaan teille kaksi suklaista brownie -reseptiä, toinen on helppo ja toinen vielä helpompi. Maultaan ne ovat erilaisia, mutta hyviä ja suklaisia molemmat!
Raakabrownie
10-15 palaa
(vegaaninen, raaka, gluteeniton)
140g pekaanipähkinöitä
400g taateleita kivet poistettuna
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl agavesiirappia/hunajaa
Laita pekaanipähkinät blendiin tai monitoimikoneeseen ja hienonna hetki pienellä teholla karheaksi rouheeksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos neliskanttiseen vuokaan (n.15×20), joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita tunniksi pakkaseen ja paloittele tämän jälkeen. Tarjoile!
Raakabrownie
10-15 palaa
(vegaaninen, raaka, gluteeniton)
POHJA
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
100g pähkinöitä
8 tuoretta taatelia kivet poistettuna
2 rkl kookosöljyä
2 rkl chiasiemeniä
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl agavesiirappia/hunajaa
ripaus suolaa
PÄÄLLINEN
0,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl agavesiirappia/hunajaa
2 rkl cashewtahnaa/muuta pähkinälevitettä
Laita kaikki pohjan aineet blenderiin tai monitoimikoneeseen ja jauha karheaksi seokseksi. Pohjan ei ole tarkoitus olla tasainen seos, vaan se saa olla karkea. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun neliskanttiseen vuokaan (n.15×20). Sulata vesihauteessa päälliseen tuleva kookosöljy. Lisää sulaan kookosöljyyn muut aineet ja sekoita niin, että saat juoksevan seoksen. Levitä seos pohjan päälle tasaisesti. Laita brownie pakkaseen 40 minuutiksi, jonka jälkeen voit leikata sen neliöksi ja tarjoilla.
3 kommenttia
Hunaja ei ole vegaanista
Ei niin, sen takia vaihtoehtona on ohjeessa käyttää agavesiirappia. Kaikille vegaanius ei ole oleellista, jolloin voi käyttää hunajaa, joka on usein kotimainen vaihtoehto!
Voi että, nämä näyttävät aivan superherkullisilta! :–) Testasin kerran raakabrownieta, jonka ainesosalista oli varsin sama kuin ensimmäinen näistä sinun resepteistäsi (ilman kaurahiutaleita). Lopputulos oli tosi hyvä, joskin aika överimakea! Kuvat taitavat olla yhä julkaisematta, pitääpä laittaa reseptiä blogiin. :–)