Home » 3 x Eemin lempipuuro

3 x Eemin lempipuuro

by Iida Åfeldt

Puurot kuuluvat meidän jokaiseen päivään. Parasta on ehdottomasti se, kun lapsi hihkuu lautasen nähdessään ja sanoo namnam ennen kuin on mitään saanutkaan.

Eemi tykkää puuroista ja syö aamuisin todella ison annoksen puuroa. Tykkään tehdä puuroja erilaisista hiutaleista ja vaihdella makuelämyksiä. Eemin maitoallergian takia teen puurot heldelmä- ja marjasoseisiin.

Suosikkipuurot syntyvät karkeasta riisijauhosta, tattari- ja hirssihiutaleista. Ohjeet ovat suuntaa antavia ja todellakin kannattaa kokeilla monia erilaisia marjoja ja hedelmiä. Myös mausteita kannattaa käyttää, kuten kanelia ja kardemummaa sekä pähkinätahnoja. Niistä tulee makua ja hyviä rasvoja.

Puuro-ohjeista tulee yksi annos, mutta jos se on sinun vauvallesi liian suuri, niin syötä loput välipalana vaikka maidon kanssa. Jääkaapissa ollut puuro on myös helppo sormiruoka.

6 kommenttia

Eetee 5.7.2019 - 23:06

Ihan mahtavia – kiitos hulluna! Meillä just aloitellaan kiinteitä ja toistaiseksi perus kaurapuuro tulee ainakin saman tien ulos. En ihmettele, koska aika mautontahan se on. Ehdottomasti testataan heti huomenna. Oot kyllä melkoinen mamma kun tällaisia kehittelet!

Mielenkiinnosta – etkö syö itse puuroja? Tuli nimittäin noista niin vesi kielelle, että itsekin voisin hyvin syödä 🙂

Vastaa
iidaafel 6.7.2019 - 14:16

Hei kiitos, kiva kuulla!
Syön itekkin, nämä maistuu aikuisellekin! Aamuisin tykkään itse syödä jotain proteiinipitoista ja puuroja iltaisin, koska itseä hiilarit väsyttää.

Vastaa
Nimetön 6.7.2019 - 18:55

Suosittelen myös kokeilemaan puuron keittoa veteen. Valmiiseen puuroon sitten sekoittaa maitojauheen.
Hyviä ”ryynejä” saa myös maissista. Joko polentaa, josta tulee mannapuuron kaltaista tai sitten maissijauhoa (huom! Ei maissitärkkelys), josta tulee sileämpää puuroa.

Sitten, jos kotimaiset viljat sopivat ruokavalioon, suosittelen kokeilemaan puuron hauduttamista ruisjauhosta. Tulee muuten hyvää 😋. Oma suosikkini on myös ohjaryynipuuro. Harmiskeni vain en enää itse noita kotimaisia viljoja siedä.

Vastaa
iidaafel 7.7.2019 - 20:10

Varmasti hyvä vinkki! Itse laitan marjoja yms. keitinveteen ja teen puuron niihin. Maitojauhe on niin megakallista (aminohappopohjainen), eli käytetään vaan juodessa.

Mutta kyllä, erilaiset jauhot ja hiutaleet toimivat puuroissa ja tuo kivaa vaihtelua perinteiseen kaurapuuroon!

Vastaa
Anspa 7.7.2019 - 19:30

Hei! Miksi pähkinätahnoja vasta 8kk eteenpäin? Meille sanottiin neuvolasta, että voi antaa vaikka heti (vauva 6kk). Kiinnostaa aina, jos kuulee näitä eroavia ohjeistuksia.

Vastaa
iidaafel 7.7.2019 - 20:13

Hyvä kysymys, itseasiassa minulle on sanottu, että 8kk alkaen, itse kyllä annoin aiemmin vastoin ohjeistusta. Ja nyt asiaa googlailin, niin näyttääkin olevan uusien suositusten mukaan, että pähkinöitä voi antaa heti kun vauva aloittaa kiinteät ruoat. Siemeniä vasta vuoden iästä! Hyvä kun kysyit!

Vastaa

kommentoi postausta