Home » 3 x lempimuki

3 x lempimuki

by Iida Åfeldt

Sain ihanan postaustoiveeni seuraajaltani. Hän toivoi esittelyä lempimukeistani. Minulla on ihania mukeja, valkoisia Iittalan Teema mukeja on 10 kappaletta, Muumi-mukeja ainakin toiset 10 ja sitten Marimekon Siirtolapuutarha -mukeja on 8 kappaletta. Kuitenkaan yksikään noista mukeista ei ole sellainen oma lemppari. Ne on enemmän sellaisia, joista juodaan silloin, kun joku tulee kylään. Ne mukit, joista juon aamukahvin, päiväkahvin ja iltateen, on esittelyssä alla!

Tämä on Arabian Runo-sarjan Neitoperho-muki, jota on valmistettu 2009-2014. Minulla on vain tämä yksi kappale ja se on yksi suosikeistani, koska siihen mahtuu 3,5 dl kahvia, eli se on vähän isompi muki! Lisäksi se ilahduttaa kuvioinnilla ja värimaailmalla aamujani. Kesällä tämä on aivan ehdoton aamukahvikuppi, mutta sitten taas näin syksyllä se saa kesän mieleen, kun siitä hörii kahvia.

Tämä muki on myös itselleni erityisen rakas, sillä sain sen 2012 keväällä lahjaksi. Olin tuolloin töissä luokanopettajana ja opettaja-kollega antoi tämän minulle kevätjuhlissa lukuvuoden päätyttyä ja minun jatkaessani matkaa. Kyseinen opettaja oli opettanut minuakin ja useampaa sisaruksistani ja olin aina ihaillut häntä. Työvuoteni aikana hän oli minulle suuri tuki. Mukin kanssa oli kortti, joka on minulle edelleen tallessa. Kortissa luki näin: “Sinussa on enemmän voimaa, kun ikinä uskotkaan. Se auttaa sinua saavuttamaan mitä ikinä toivotkaan.”

Tämä on ehdottomasti eniten käyttämäni muki. Hempeän vaaleanpunainen Arabian Koko muki, johon mahtuu 0,5 l nestettä! Tästä tulee päivän aikana juotua niin vettä kuin kahviakin. Rakastan isoja mukeja ja juon usein kerralla isosti kahvia.

Äitini on ostanut tämän itselleen useampi vuosi sitten. Enää tätä Vaalean pinkki -nimeä kantavaa mukia ei saa 0,5l koossa, ellei jostain käytettynä löydy. Muki oli toistuvasti ollut kaapin perällä ja äitini ei ole sitä käyttänyt. Hänelle se on ollut liian suuri ja mukia on ollut vain yksi, jolloin sitä ei ole tullut otettua esiin teehetkiin ystävien kanssa. Minä kuitenkin käytin sitä aina, kun vierailin äidilläni ja kaksi vuotta sitten äiti kysyi, että otanko mukin itselleni. Ja niinpä se on nyt ollut minun päivittäisessä käytössäni siitä lähtien!

Tätä mukia käytän oikeastaan harvemmin kuin kahta edellistä, mutta siitä huolimatta se on erityisen rakas. Muki on ihanan vaaleanpunainen ja siinä on kullattu teksti. Se miksi tämä muki koskettaa minua erityisesti, on sen tarina. Olin juuri muuttanut Englantiin ja luopunut lähes kaikista tavaroistani tai jättänyt ne Suomeen. Minulla oli kamala koti-ikävä ja paha olla.

Tämä muki tuli vastaani kaupungilla kierrellessä ja teksti kolahti todella kovaa. Ostin sen ja minusta tuntui niin ihanalta, että minulla oli jotain ihan omaa, joku oma esine. Lopulta lähdin Englannista todella yllättäen ja äkillisesti. Jouduin ottamaan mukaan vain sen verran tavaraa, että pystyin ne kantamaan. Suuren osan tavaroista lahjoitin työkavereilleni, kuten aivan ihanan Samsoniten vaaleanpunaisen matkalaukun, joka ehkä vähän harmittaa! Mutta tämän mukin päätin ottaa mukaani Suomeen. Ja se on oikeastaan ainoa ns. muistoesine Englannissa vietetystä ajasta. Ja vaikka en muistele tuota aikaa kovinkaan hyvillä mielin, niin silti tässä mukissa on vain jotain! Se kertoo, että kaikesta selviää.

-Iida

7 kommenttia

Katariina Kuronen 6.11.2020 - 20:37

Kuinka ihana postaus idea! Mä rakastan mukeja! Varmaan siksi että rakastan kahvihetkiä ja kivat mukit tekee niistä erityisen ihania! Mutta myös se että mukeilla usein on joku tarina ❤️ mun ihan lempparit on Arabia Mainio Sarastus -mukit jotka sain isovanhemmiltani ylioppilaslahjaksi. 😍 Olisipa kiva saada sinulta enemmänkin kotiin ja sisustukseen liittyviä juttuja blogiin!

Ihanaa viikonloppua! ❤️

Vastaa
iidaafel 8.11.2020 - 08:16

Hei kiitos!! Mäkin rakastan mukeja ja tarinat tekee niistä erityisen!

Vastaa
taydellista 7.11.2020 - 20:36

Eikä?! Oletko kenties lista-ihmisiä? Tykkäsin tästä listauksesta ja mukien takaa kertomistasi tarinoista.

Jan / Täydellista

Vastaa
Ariellanna 7.11.2020 - 21:46

sry vähän oftopic, yli 30 mukia kuulostaa jotenkin ihan mielipuoliselta määrältä.

Vai oonko mä tässä se outo kun pistän vähemmän kivoja pois jos alkaa mennä kokonaismäärä yli kymmenen XD

Vastaa
iidaafel 8.11.2020 - 08:21

Se voi kuulostaa joo, mulla on tarve 10 kuppiin jos vaan pyydän mun ydin perheen kahville. Jos pyydän vakioporukan perhettä, joka kutsutaan synttäreille, pienempiin juhliin, niin 30 kuppia ei riitä😅🙈 tavallaan arjessa niin montaa ei tarvii ja siksi esim muumimukit on varastossa. Ettei vie turhaa kaappitilaa. Mutta juhlia on kuitenkin niin usein ja kyläilijöitä, että muutama muki ei riitä. Ja onhan mulla pahe myös keräillä kauniita astioita ja luopua sitten muusta☺️

Vastaa
Mirma 9.11.2020 - 12:37

Hei lisää tälläisiä postauksia! Aiheita esim. Lempi lakanat, kynsilakat,herkut, jouluruoat, jouluperinteet, jos leivot, niin mitä yleensä teet.. Lapsuuden harrastukset. Minkä taidon haluaisit osata. Minkä super voiman haluaisit ja miksi. Sun lempi bloggaajat..

Ja yks kiva vois olla, että kuvaat eri kukkakimppuja mitä ostat ja niistä joku listaus ja omat suosikit

Vastaa
iidaafel 10.11.2020 - 10:08

Hei kiitos, olipas tässä monta mahtavaa ideaa!!

Vastaa

kommentoi postausta