Home » Marraskuun ensimmäinen viikko

Marraskuun ensimmäinen viikko

by Iida Åfeldt

MAANANTAI 2.11.

Maanantai alkaa aina vapaapäivällä. Se on aivan ihanaa! Aiemmin ajattelin, että vain perjantai on ainoa oikea päivä viikottaiselle vapaapäivälle, mutta onneksi kokeilin maanantaita. Nimittäin en enää vaihtaisi perjantaihin!

Aamupäivän me vain kotoilimme ja leikimme sisällä. Iltapäivällä kävelimme kukkakauppaan ja ostimme pienen kimpun kylään viemisiksi. Lähdimme illaksi kylään ystäväperheeseen, johon oli syntynyt toinen lapsi. Ja voihan vauva, tuo pieni oli jotain niin ihanaa, että vauvakuume kasvoi sadasta tuhanteen. Meillä oli aivan ihana kyläily, taaperoilla oli hauskaa ja heidän touhuamista oli hauska katsoa. Ja tietysti oli ihana ladata vauvaenergiaa itseensä.

TIISTAI 3.11.

Lähdin aamulla Helsinkiin, jossa vietin tiistain työpäivän. Kuvasimme valokuvaajan kanssa uutta kuvamateriaalia blogiin sekä Instaan. Sateisen maanantain jälkeen oli aivan ihana nähdä aurinko. Nautin päivästä todella paljon ja valo sai minut niin hyvälle mielelle. Tuli takaisin kotiin sen verran aikaisin, että ehdin kotona kirjoitella hetken tulevaa blogipostausta ennen kuin lähdin hakemaan Eemiä päiväkodista. Illan kotoilimme Eemin kanssa, vaihdoimme molempien lakanat ja imuroitiin koti.

KESKIVIIKKO 4.11.

Keskiviikkonakin suuntasin Helsinkiin. Keskiviikolle oli monta menoa sovittuna. Aamu alkoi verikokeilla, siitä suuntasin ystävän kanssa aamupalalle Reloveen. Relove on kirppis, jonka yhtydessä on kahvila. Kahvitteluiden jälkeen kiertelimme kirppistä ja löysin aivan ihanan laukun itselleni. Iltapäivä meni täysin valokuvaajan kanssa. Kuvasimme kaupallisiin yhteistöihin materiaalia. Kun hommat oli saatu purkkiin, lähdin kiireesti kotimatkalle ja hakemaan Eemiä. Illan olimme kotona, kävimme ulkona vielä ennen iltapalaa taskulamput mukana!

TORSTAI  5.11.

Torstaina ei tarvinnut onneksi lähteä mihinkään! Minusta on ihana käydä Helsingissä, mutta koen ne päivät todella kuormittavina. Johtuen varmasti siitä, että silloin on paljon sovittuja juttuja sekä menoja. Usein silloin kuvataan myös useammassa lokaatiossa mahdollisimman erilaisia kuvia.

Vein Eemin päiväkotiin ja istuskelin sohvalla takki päällä hetken aikaa. Keräilin siinä itseäni ennen kuin aloin hommiin. Sain työjuttuja hyvin tehtyä. Illalla sovimme mummin kanssa treffit ruokakauppaan. Teemme usein niin, että menemme samaan aikaan samaan kauppaan. Molempien on kuitenkin käytävä kaupassa ja samalla mummi näkee Eemiä kiireisenäkin päivänä ja Eemi mummia. Lisäksi ostokisen tekeminen on niin paljon helpompaa, kun äitini välillä katsoo Eemin perään kaupassa.

PERJANTAI  6.11.

Perjantaina haen aina Eemin muita päiviä aikaisemmin kotiin. Iltapäivällä kävimme yhdessä kirjastossa ja ruokakaupassa. Leikimme ulkona hiekkalaatikolla ja teimme pitkän autotien hiekkalaatikon ympärille. Illalla saimme mummin ja Elli-koiran iltapalalle. Päivä oli todellinen hyvän mielen päivä!

LAUANTAI 7.11.

Lauantai oli menoisa päivä. Aamulla suuntasimme, äidilleni, mummilaan aamupalalle. Pikkusiskoni oli tullut sinne myös ja hänellä oli syntymäpäivä, jota juhlimme aamupalan merkeissä. Samalla poikkesimme myös isovanhempieni pihassa. Veimme papalleni isänpäivälahjan, meidän tekemämme karkkikortin. Pappa oli ihan myyty, se oli hänestä niin hieno. Mummo sanoi, heti, että siitä on otettava kuva. Hetki oli jotenkin niin liikuttava ja ihana. Tuli todella hyvä mieli. Vanhempia ihmisia on myös ihana seurata. Mummollani on ensimmäinen älypuhelin juuri käytössä ja hän on innoissaan kuvaamassa ja onnellinen kuvaviesteistä. Pappa vielä käyttää klassista Nokiaa.

Iltapäivällä menimme ystäville kylään. Lapsuuden ystäväni asuu melko lähellä ja lapsemme ovat samassa päiväkodissa. Vaikkemme aina arjessa ehdi usein nähdä, on hauskaa, että lapsemme näkevät päivittäin ja he ovat tärkeitä toisilleen! Leikitkin sujuivat niin hienosti! Illalla meillä oli viel saunavuoro, jonka jälkeen uni tuli kyllä äkkiä.

SUNNUNTAI 8.11.

Sunnuntai oli rauhallinen ja levollinen. Tykkään olla menossa, mutta nautin myös kotoilusta ilman sen kummempia. Aamulla söimme myöhäisen aamupalan ja suuntasimme leikkipuistoon. Eemi oli reissusta niin uupunut, että nukahti syliini jo ennen kuin olimme ehtineet syödä lounasta. Niinpä lounas meni melko myöhäiseksi ja söimme vasta päiväunien jälkeen.

Iltapäivälle menimme mummilaan, haimme kiinalaista ruokaa koko porukalle ja kahvittelimme. Kiinalainen ruoka on meidän isänpäiväperinteemme hautausmaan lisäksi. Nimittäin lapsuudessani ravintolakäynnit olivat harvassa, mutta äitien- ja isänpäivänä menimme aina ulos syömään. Poikkeuksetta isänpäivänä menimme kiinalaiseen ravintolaan isänpäivälounaalle. Tämä perinne on pysynyt isän muistolle.

Illan katsoin sohvalla Tanssii tähtien kanssa ja mietin, että tämä viikko oli tosi mahtava. Marraskuun ensimmäinen viikko takana ja kuusi päivää paistoi aurinko. Ihailin kaikkia auringonnousuja aamuisin ja taivaan vaaleanpunaisia sävyjä. Sain todella paljon aikaiseksi ja me puuhailimme yhdessä paljon. Eli ei yhtään niin synkeää, kuin pelkäsin. Ja enää kolme viikkoa jäljellä ennen joulukuuta, ei paha! Ajattelin tehdä marraskuusta viikkopostauksia, jotta huomaan itsekin mitä kaikkea saan tehtyä sen sijaan, että miettisin marraskuun harmautta.

-Iida

8 kommenttia

minnis 9.11.2020 - 07:11

Kuulostipa mukavalta marraskuiselta viikolta!
Tunnistan itsessäni tuon, että kun joinain päivinä on menoa ja meininkiä, on kiva, kun toisina päivinä voi olla ihan vain omissa ympyröissään – rauhassa.

Iloista marraskuun toista viikkoa!

Minna

Vastaa
iidaafel 10.11.2020 - 10:06

Kiitos, joo sellainen tasapaino on tärkeää, tykkään molemmista sopivassa suhteessa 🙂

Vastaa
Mie kans... 9.11.2020 - 09:07

Nyt kun on alkanut näkyyn kuviasi uudella hiusmallilla, täytyy kyllä sanoa että hyvältä näyttää. ☺️
Iloa ja pirteyttä marraskuuhusi ☺️

Vastaa
iidaafel 10.11.2020 - 10:07

Hei kiitos todella paljon, kiva kuulla! Tykkään kyllä itsekin näistä <3

Vastaa
Elissa 9.11.2020 - 13:10

Ihanan kuuloinen viikko sinulla! Nämä viikkokatsaukset ovat ihan parhaita, kun niissä saa hieman sukeltaa lempparivaikuttajiensa arkeen.

Tästäkin blogipostauksestasi huokuu se, kuinka läheinen olet perheesi kanssa. Se on minusta aivan ihanaa ja niin tavoittelemisen arvoista. Myönnän, että olen jopa positiivisessa mielessä hieman kateellinen sinulle! Kateellinen on ehkä väärä sana (jotenkin negatiivinen fiilis tulee siitä), mutta en keksi nyt muutakaan ilmaisua. Minulla ei ole ikinä ollut isovanhempia. Onhan minulla kuitenkin rakkaat äiti ja isä, joiden kanssa olen paljon tekemisissä. En kuitenkaan osaa edes kuvitella, millaista sinun perhe-elämäsi on, johon kuuluu Eemin lisäksi ainakin äitisi, sisaruksesi ja isovanhempasi. Suuresta perheestä sekä läheisistä sisarus- ja isovanhempisuhteista minulla ei nimittäin ole kokemusta. En surkuttele asiaa koska minulla on kaikkea muuta, mutta halusinpa vain kommentoida ja kertoa, miten paljon ihania ihmissuhteita sinun elämässäsi näyttää olevan <3

Vastaa
iidaafel 10.11.2020 - 10:09

Hei kiitos todella palon ja ymmärrän pointtisi 🙂 Olen kyllä tosi iloinen läheisestä perheestä <3

Vastaa
KPC 10.11.2020 - 00:10

Ihanaa, näitä viikkopostauksia olikin jo vähän ikävä! Ja maanantai on ihan ehdottomasti paras vapaapäivä. Teen myös neljäpäiväistä viikkoa ja ennen mulla oli perjantai vapaana. Keväällä vaihdoin sen maanantaiksi ja oli kyllä superhyvä päätös! Perjantaisin duunissa on muutenkin hiljaista ja nyt viikko alkaa aina ihanasti vapaapäivällä.

Vastaa
iidaafel 10.11.2020 - 10:10

Hei kiitos!! Ja aivan sama juttu, perjantai tuntuu muutenkin kivalta, joten silloin ei ole yhtään huono olla töissä!

Vastaa

kommentoi postausta