Home » ASUHAASTE (päivät 1-10)

ASUHAASTE (päivät 1-10)

by Iida Åfeldt

Osallistun Instagramissa kiertävään asuhaasteen. Asuhaaste kestää 30 päivää ja sen tarkoituksena on tietysti löytää uusia asuja omasta vaatekaapista. Kesän jälkeen tuntuukin, että syksyn pukeutumiseen kaipaa jotain inspistä. On vähän sellainen olo, että miten tähän syksyyn taas pukeuduttiinkaan? Ja aika monena aamuna on ollut se tunne, ettei kaapissa ole yhtään mitään sopivaa.

Asuhaaste haastaa pukeutumaan luovemmin, mutta samalla aamuinen vaatteiden valinta tuntuu paljon helpommalta kuin ennen. Joku on jo päättänyt puolesta mitä tänään puetaan, ihanaa! Haluan jakaa myös blogiin asuhaasteen asut kolmessa osassa.

  1. PUE ASU, JOKA ON AINA VARMA VALINTA

Syksyn varma valinta on musta poolo ja farkut. Asulla voi hyvin mennä töihin, treffeille, lounaalle, afterworkeille tai ihan vain olla kotona. Omasta mielestäni poolo tuo kasvoni ja erityisesti hiukseni tosi hyvin esiin.

Minulla on Nanson musta villapoolo ja olen käyttänyt sitä jo useamman vuoden. Se on ollut kyllä laadukas. Kuvassa on Milk Copenhagen takki, Very Nice farkut, Marimekon laukku ja Musse & Cloud merkkiset maiharit. Hiuksiin vetäsin väriä korostavan hoitoaineen, joka värjäsi hiukseni aivan kirkkaan oransseiksi. Se ei todellakaan ollut tarkoitus!

2. PUE VAATE, JONKA OLET SAANUT YSTÄVÄLTÄ

Sain kuvan vaaleanpunaisen neuletakin ystäviltäni vuosi sitten synttärilahjaksi. Olen käyttänyt sitä ihan todella paljon! Alkuun tosin mietin, että miten osaan tälläistä lyhyttä neuletta oikein käyttää. En olisi itse ikinä ostaa kyseisen kaltaista neuletta itselleni.

Kuvassa päällä on Lindexin neuletakki, Nanson takki ja äidin vanhat farkut, paita ja kengät.

3. PUE JOTAIN, JOSTA OLET HARKINNUT LUOPUVASI

Olen käyttänyt kuvan mekkoa todella paljon! Se tuli vaatekaappiini kolme vuotta sitten ja on ollut yksi lempparein vaate. Vihreä sopii minulla todella hyvin ja tuon Kaikon mekon malli sopii minun vartalolleni tosi hyvin. Viime aikoina en ole mekkoa enää hirveästi käyttänyt ja olenkin miettinyt siitä luopumista. Tuntuu, että olen käyttänyt sitä liikaa ja ehkä vähän kyllästynyt siihen. En kuitenkaan raaski luopua siitä. Pieni etäisyys on varmasti paikallaan!

4. PUE ASU TAI VAATE, JOKA ON LEMPIVÄRIÄSI

Minun lempivärini pukeutumisessa on vaaleanpunainen. Toki tykkään väreistä ihan ylipäätään ja koen minulle sopivan tosi hyvin niin vihreän, keltaisen kuin sinisenkin. Päädyin kuitenkin pukemaan vihreää, sillä se on lapsen lempiväri ja juhlimme hänen syntymäpäiväänsä. Mekossa oli aavistus vihreää ja hiuspantani oli vihreä. Hiuspanta on kunnon juhlasuste timantteineen ja muistuttaa kruunua.

Mekko on Indiskan ja panta Relovesta.

5. PUKEUDU PERHEENJÄSENESI INSPIROIMANA

Äitini näkee aina farkuissa. Hänellä on farkut töissä, farkut kotona, farkut pihahommissa ja farkut viikonloppuna. Juhliin hän laittaa sitten suorat housut ja verkkarit hänen jalassaan näkee harvoin. Farkkujen lisäksi äitini lempiväri on valkoinen. Jos kuvittelen äitinäni, näen hänellä farkut ja valkoisen paitiksen, klassinen, rento ja tyylikäs. Siksipä pukeudin farkkuihin ja valkoiseen paitaan.

6. PUE JOTAIN, MITÄ KÄYTÄT YLEENSÄ VAIN KOTONA

Minulla ei ole erikseen koti- ja työvaatteita. Teen töitä kotona ja tykkään pukeutua niin sanotusti töihin, vaikka olen kotona. Se luo ryhdikkäämmän olon. Viihdyn kotona niin farkuissa kuin mekoissakin tosi hyvin. Illat hillun yökkärissä ja verkkarit on niihin tilanteisiin, kun olen sairaana tai urheilen.

Valitsin päälleni kuitenkin todella mukavan mekon, trikoisen kietaisumekon ja sukkikset. Asussa on helppo ja hyvä olla. Mekkoa on Nakoa brändiltä saatu.

7. PUE SAMANVÄRINEN YLÄ- JA ALAOSA

Tämä oli todella vaikea! Minulla oli ainoastaan kaksi vaihtoehtoa, joko kokonaan musta asu tai kokonaan valkoinen asu. Näin syksyllä valkoinen ei houkutellut, joten puin mustaa. Kaapissani on monen värisiä yläosia, mutta alaosien värivalikoima on todella suppea.

Päälläni on Nanson musta villapoolo, aivan lempparit Espritin vekkihousut ja Äitipiirin Mama -korvikset.

8. PUE KOKONAAN KÄYTETTYNÄ HANKITTU ASU

Kuvan mekon sekä huivin olen ostanut kirppikseltä sunniilleen vuosi sitten. Miellän mekon syksymekoksi ja senpä vuoksi se on vähän jäänyt kaappiin. Asuhaaste muistutti ottamaan mekon taas käyttöön!

9. YHDISTÄ KAHTA ERI PRINTTIÄ TAI KUVIOTA

Tämä oli ehdottomasti kaikkein haastavin! Olin varma, ettei minulla olisi tähän päivään yhtään mitään sopivaa. Minulla ei juurikaan ole kuvioillisia alaosia. No löysin kolme, kaksi hametta ja yhdet housut. Kuitenkaan kaapissani ei tuntunut olevan mitään, joka vähääkään sopisi alaosien kaveriksi. Lopulta keksin useamman todella kivan yhdistelmän ja olin jopa vaikeuksissa, että minkä niistä valitsen!! Yllätyin positiivisesti miten hyvin kuvankin hame ja paita sopivat yhteen. Ilman asuhaastetta en olisi osannut edes yhdistää niitä toisiinsa. Minulla on aina ollut sellainen oletus, ettei kuviollista/printti ala- ja yläosaa voi yhdistää keskenään. Se on iskostunut mieleeni jo lapsuudesta, sillä äidilleni oli tarkkaa, että vaatteet sopivat toisiinsa ja olivat sävysävyyn.

Kuvassa minulla on päällä Uhana Design hame ja Kaiko paita.Asusta tulee ihanan kesäinen fiilis!

10. PUE JOTAIN UUTTA JA VANHAA

Kaappini uusin vaate on musta Kaikolta saatu vakosamettimekko. Päätin, että haluan pukea sen, mutta jotain oli keksittävä mekon kanssa. Niinpä yhdistin sen vanhoihin farkkuihin ja vanhaan valkoiseen kauluspaitaan, joka on peruja äidiltäni. Mekko toimi tosi kivasti myös näin, vähän kuin takkina!

3 kommenttia

Nina H. 28.9.2021 - 08:31

Ihania asuja! Ja on kyllä niin totta se, että vaikka kaapit pursuaa vaatteista, niin ikinä ei ole muka mitään päälle pantavaa! Siivosin hiljattain omia kaappeja ja vein ison kasan vaatteita kirpparille!

Vastaa
iidaafel 28.9.2021 - 10:07

Joo se on kumma, kun ei ikinä mukanole mitään! Vaikka on tarpeettoman paljon😂

Vastaa
Anonymous 5.10.2021 - 11:23

Jotenkin tällaiset haasteet saavat minut tuntemaan itseni täysin epäkelvoksi.
Juu… vaatteita on hieman liikaakin, mutta suurin osa niistä ei käytetyistä on mallia “kutistui kaapissa” 😀

Esimerkiksi “lisää vyö asuun” – pitäisi varmaan ensin hankkia se vyö…
Tai “Pue vaatteet joita käytät vain kotona” – juuri nyt on päällä asu jota todellakin käytän vain kotona, eli ikivanha T-paita josta kuva on lähes kadonnut ja kangas kulunut niin ohueksi että käytännössä tästä näkee läpi ja verkkarit joista haarasauma on revennyt auki ja repeämä laajenee päivä päivältä… Kyllä nuo vielä hetken menee, mutta verkkarit ei enää tämän kierroksen jälkeen lähde pesuun vaan pois.
Lainattuja vaatteita ei ole yhtään – ainut oli äidiltä hautajaisiin lainattu musta villatakki ja siitäkin on jo yli 15 vuotta, eli… En omista tarpeeksi vaatteita tällaiseen haasteeseen, koska en vain jaksa shoppailla. Parit farkut ja verkkarit, muutama t-paita, pari pitkähihaista, talvitakki, välikausitakki, kävelykengät sekä tietysti hieman sukkia ja alusvaatteita… Sopivia juhlavaatteita ei välttämättä juuri nyt ole.

Vastaa

kommentoi postausta