Home » Breakfast Sweet Breakfast

Breakfast Sweet Breakfast

by Iida Åfeldt

DSC_0290.JPG

DSC_0295.JPG

Tämä aamuna tapahtui jotain poikkeuksellista. Herättyäni muistin, etten ollut eilen käynytkään siellä kaupassa. Ei ollut edes kasvimaitoa kahviin. Äkkiä minuun tuli vauhtia ja sain itseni ylös sängystä ihan ennätysajassa. Lähdin aamuvarhaisella kohti lähikauppaa repaleiset kotihousut jalassa, kun en mitenkään jaksanut alkaa kauppareissun takia laittamaan farkkuja.

Ja ihan hyvä niin. Kauppamatkalla aamuaurinko paistoi, muuten oli hiljaista. Puissa oli silmuja ja tuntui ihanalta olla aamuyhdeksältä menossa kauppaan yöhousuissa, hupparissa ja kengät jalassa ilman sukkia. Matkalla näin isän lapsen kanssa leikkipuistossa, isä hömppäsi ja lapsi nauraa kikatti. Tuli mieleen oma lapsuuteni. Äiti sai nukkua aina sunnuntaiaamuisin pidempään, jolloin isä heräsi lasten kanssa. Ja inhosin isä-aamuja. Isä kun laittoi paketit ja rasiat pöytään sellaisenaan. Se tarkoitti vähän niin kuin “self service” ja näin isä oli hoitanut aamupalan, jonka jälkeen hän pystyi jatkamaan uniaan sohvalla.

Pienen matkan päässä penkillä istui viimeistä oluttölkkiään nauttiva mies. Vastakkaisella bussipysäkillä seisoi vanhempi mies ja hänen teini-ikäinen tyttärensä. Heillä oli molemmilla mustat lippikset ja nahkatakit. Tytöllä oli jumppakassi ja vanne mukana. Kaupassa oli muitakin aamupalaa ostavia. Kiireettömänä katselin muiden ostoksia. Nuori mies osti kaksi croissanttia, enkä voinut vastustaa ajatusta siitä, että toinen croissanteista oli jollekin erityiselle. Laitoin omat ostokset hihnalle, ne sisälsivät paljon hemmottelua, asioita, joita en yleensä osta. Mutta, kun on sunnuntai.

DSC_0304.JPG

Tein itselleni yhden naisen brunssin. hedelmiä, tuoretta porkkanamehua, pavuista jauhettua kahvia, smoothiekulho suklaalla ja kekseillä sekä vielä Happy Coco kookosjugurttia, jota piti ehdottomasti maistaa. Olen pitkään toivonut kookosjugurttia myös Suomen kauppoihin ja nyt viimein toukokuusta sitä on saatu! Ihana saada hyvää, terveellistä ja laadukasta jugurttia. Kyse on siis maidottomasta ja vegaanisesta jugurttivaihtoehdosta. Onhan tämä nyt aivan jotain muuta kuin kaura- ja soijapohjaiset juguriti ja niissä on usein valkoista sokeria, mutta tässä ei. Briteissä tulin syöneeksi päivittäin kookosjugurtteja. Tosin valikoima oli laaja ja jugurtteja sai myös 500ml pakkauksissa. Oma suosikkini on COYO, ehkä sitä vielä saadaan Suomeen tämän myötä.

Jos haluat kuulla lisää kookosjugurteista, niin oleppa mukanani keskiviikkona instan puolella ja snäpissä nimimerkillä iida.afeldt!

-Iida

dsc_0300.jpg

DSC_0308.JPG

 

2 kommenttia

CS 8.5.2017 - 20:55

Oot upee mimmi!

Vastaa
Iidaafel 9.5.2017 - 03:15

Kiitos sulle!

Vastaa

kommentoi postausta