Home » Millainen turvaistuin meille valikoitui?

Millainen turvaistuin meille valikoitui?

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHETISTYÖ VAUNUAITTA

Meillä ei ole koko aikaisesti autoa käytössä. Kuitenkin aina silloin tällöin. Lisäksi saatamme saada autoa lainaan, ystävä tarjoutuu viemään kauppaan, läheinen hakemaan kylään autollaan tai lähdetään ystävien kanssa autolla kirppiskierrokselle. Turvaistuimelle on kuitenkin tarve.

Kaukalo oli alkanut jäädä pieneksi Eemille, enkä yhtään tiennyt millaista istuinta pitäisi lähteä hankkimaan. Onneksi sain aivan loistavaa palvelua Vaunuaitassa. Liikkeessä asioidessa saa apua ammattitaitoiselta henkilökunnalta. En nimittäin edes osannut ajatella, mitä kaikkea istuimen valinnassa on tärkeää huomioida ja millainen istuin olisi meidän tarpeisiin paras, sillä istuimiakin on vaikka kuinka paljon erilaisia.

Meille valikoitui Britax MAX-WAY PLUS 9-25kg istuin. Tärkeää oli istuimen sopivuus mahdollisimman moneen autoon. Tämä Britaxin istuin käy suurimpaan osaan autoista ja kiinnitetään autoon selkä menosuuntaan kolmipisteturvavöillä. Istuimen kiinnityksen turvallisuus varmistetaan auton kolmipisteturvavyön lisäksi myös istuimen tukijalalla ja alakiinnitys vöillä, jotka pitävät istuimen vakaasti paikallaan.

Istuin itsessään on todella kevyt, vain 7kg, ja helppo kiinnittää, jolloin sitä on helppo siirtää autosta toiseen, kantaa mukana tai ottaa reissuun mukaan. Hyvä istuin erityisesti, jos ei ole omaa autoa tai istuinta on tarve siirtää.

Lisäksi istuin on pitkäikäinen. Lapsen tulee istua lain munaan turvaistuimessa 135cm pituiseksi asti. MAX-WAY PLUS istuin kasvaa lapsen mukana. 25 kiloon saakka hyväksytyssä istuimessa lapsi voi matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Istuimeen saa monta asentoa kulmaa vaihtamalla. Nyt meillä istuin on kallellaan, mutta lapsen kasvaessa istuimen saa pystympään. Niskatuki on helposti säädettävissä ja samoin viisipistevaljaat. Ne saa säädettyä lapsen pituuden mukaan. Istuinta voi käyttää jopa kuusivuotiaaksi.  Irtotettava päällinen on myös plussaa, se on helppo pestä!

Istuin kiinnitetään selkä menosuuntaan. Lapsen tulisi istua selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään, ainakin kolmevuotiaaksi. Mutta mieluusti senkin jälkeen. Kyseessä on lapsen turvallisuus, sillä nokkakolari on kaikkein yleisin onnettomuus liikenteessä. Jos lapsi matkustaa selkä menosuuntaan, hän painautuu istuinta vasten ja saa tukea siitä. Kolarin voimat ohjautuvat istuimen takaosaan, jolloin jäljelle jäävä energia levittäytyy tasaisesti pään, niskan ja yläruumiin alueelle. Kasvot menosuuntaan matkustaessa niskaan ja päähän kohdistuu enemmän rasitusta ja riski vammoille on suurempi. Koukussa olevat jalat eivät ole lapselle haitaksi eivätkä syy kääntää turvaistuinta kasvot menosuuntaan liian aikaisin.

Liikenneturva suosittelee selkä menosuuntaan asennettavaa ja plus-testin läpäissyttä turvaistuinta, jonka vaatimukset MAX-WAY PLUS Premium line täyttää.

Britax MAX-WAY PLUS istuimessa on vielä sivustörmäyssuoja -SICT ja korkeat suojaavat sivutuet antamassa lisää turvaa. Sivustörmäyssuojat vähentää törmäysvoimia minimoimalla auton ja istuimen välisen etäisyyden ja vaimentaa törmäysvoimia ennen kuin se kohdistuu lapseen. Istuin on suojaava kotelo, joka ottaa törmäyksen vastaan ja vähentää lapsen loukkaantumisriskiä.

Turvallisuuden takia minulle oli todella tärkeää hankkia istuin, jossa matkustetaan selkä menosuuntaan. Lisäksi tässä istuimessa on kaikki meidän elämää palvelevat elementit, helppo asentaa ja kevyt kuljettaa. Myyjät osasivat ehdottaa juuri meidän tarpeisiin sopivaa istuinta. Istuin on hyvä sovittaa myös autoon ennen ostopäätöstä. Asiantuntijan kanssa on turvallista katsoa miten istuin kiinnitetään ja miten se sopii autoon.

-Iida

4 kommenttia

Fjfodk 27.10.2019 - 08:23

Sen verran korjaan, että ohjekirjan mukaan maxwayn saa asentaa myös pelkällä lantiovyöllä, ei siis vaadi kolmipistevyötä.

Vastaa
iidaafel 27.10.2019 - 23:52

Joo kyllä, ohjekirjassa niin sanotaan, toki kiinnityspenkistä riippuen. Esim etupenkille ei saa. Britaxin omilla sivuilla sanotaan, että istuin kiinnitetään kolmipistevyöllä ja näin vaunu-aitassakin neuvottiin. Mutta varmasti lantiovyö on yhtä käypä, jos sellainen autossa on.

Vastaa
Maria81 28.10.2019 - 19:56

Kiitos tästä kirjoituksesta! On liikaa influencereita, joiden lapset matkustavat liian varhain kasvot menosuuntaan tai muuten ihan miten sattuu, vaikka taloudelliset ja tiedolliset edellytykset olisi olemassa suositusten mukaiseen matkustamiseen.
Olet hyvä äiti!

Vastaa
iidaafel 8.11.2019 - 20:14

Kiitos kovasti kommentista!

Vastaa

kommentoi postausta