Home » DIY jouluasetelma

DIY jouluasetelma

by Iida Åfeldt

Meillä on äitini kanssa tosi yhtenävä maku. Äitini on sisustuksessa runsaampi, pehmeämpi ja täyteläisempi ja minä taas pelkistetympi ja yksinkertaisempi. Mutta monissa asioissa maku kohtaa ja meillä on paljon yhtäläisyyksiä. Molemmilta löytyi esimerkiksi ihan samanlainen jouluasetelma!

Jouluinen sypressi on aseteltu maljakkoon sammaleen kanssa, saanut koristeeksi käpyjä  ja joulupalloja. Vastaava asetelma on helppo toteuttaa ja toimii myös tosi ihanana joulukukkana! Tällä on kiva muistaa läheisiä tai vedä mukana, kun menee kylään joulun alla. Ja miksi ei voisi antaa oppettajille ja hoitajille lahjaksi kaunista jouluasetelmaa?

Maljakoita ja isoja lasipurkkeja löytyy kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista ja kontti-myymälöistä tosi edullisesti. Sypressit ovat edullisia tai sypressin sijaan voi valita jouluruusun tai hyasinttejä. Ne ovat todella kauniita joulukukkia. Paljon muuta ei tarvitse, mielestäni yksinkertainen asetelma on kaunis. Vähän sammalta ja halutessa käpyjä tai kaunista nauhaa lasipurkin ympärille!

Sammalta voi kerätä omasta pihapiiristä ja metsästä maanomistajan luvalla. Sitä saa ostaa kukkakauppiailta. Jos sammalta ei ole helposti saatavilla, voi purkkiin laittaa multaa ja käyttää enemmän välineitä koristeluun.

DIY JOULUASETELMA

TARVIKKEET

  • suuri kirkas lasimaljakko tai lasipurkki
  • sypressi
  • sammalta
  • koristeita: käpyjä, oksia, kanelitankoja, nauhaa, joulupalloja tai metsäneläimiä tms.

TEE NÄIN

  • poista sypressi muoviruukusta ja laita maljakon pohjalle
  • laita sypressin ympärille sammalta, halutessasi voit laittaa pohjalle ensin vähän multaa ja sammalta vasta mullan päälle (ei välttämätöntä)
  • kastele vedellä (sammal pitää sypressin hyvin kosteana, mutta tarvitsee paljon vettä, eli muista kastelu)
  • laita haluamiasi koristeita asetelmaan ja sen ympärille esim. käpyjä sypressin juureen ja jouluista nauhaa maljakon ympärille, jonka sidot kauniiksi rusetiksi, myös paristokäyttöinen valosarja voi tuoda asetelmaan tunnelmaa

2 kommenttia

minnis 28.11.2020 - 08:57

Ihana!
Tällainen päätyi omalle to do -listalle heti. Metsästä vaan kaivelemaan tarvikkeita, osa toki pitää hankkia muualta ;).

Minna

Vastaa
iidaafel 28.11.2020 - 19:30

Kiva kuulla! Uskon, että tulee ihana❤️

Vastaa

kommentoi postausta