Home » Mitä lapselle joululahjaksi?

Mitä lapselle joululahjaksi?

by Iida Åfeldt

 Kuva: Heljä ompelee

Minulta on viime aikoina kysytty moneen kertaan, että mitä voisi ostaa kummilapselle joululahjaksi, mitä voisi toivoa sukulaisilta 3-vuotiaalle, mitkä lelut olisivat mielestäni kehittäviä ja voisinko antaa vinkkiä joululahjoihin. Nyt olen vastannut toiveisiinne ja koonnut tähän postaukseen paljon lahjavinkkejä alle kouluikäisiä lapsia silmällä pitäen. Postauksesta löytyy paljon pienyrittäjien tuotteita ja monia kotimaisia verkkokauppoja on mainittu. Haluan tällä tavalla omalta osaltani tukea pienyrittäjiä ja kotimaisia verkkokauppoja.

Kuva: Heljä ompelee

Vaatteita,villahaalari tai merinovillakerrasto.  Paras lahja ilahduttaa ja tulee käyttöön. Käytännönläheiset vaatelahjat tulevat usein tarpeeseen. Nyt jos koskaan on syytä tukea suomalaista ja onneksi suomalaiset lastenvaatteet ovat suuressa nosteessa. Valmistajia on todella paljon. Tässä mainitsen vain muutamia, joilla on varmasti ihanaa tarjottavaa joulupakettiin: BlaaPapu, Aarrelabel, Kaiko, MetsolaHuvia design, Melli Ecodesign, Ihana Clothing, Sohvila, Omin, Silmu knitting, Unavaate, Otus ateljee ja Nuppu print company.

Nimitarroja vaatteisiin. Päiväkoti-ikäiselle nämä on ainakin tarpeen! Nimitarroilla on helppo nimetä lasten vaatteet ja varusteet, jolloin ne pysyy paremmin tallessa. Niitä myös kuluu paljon, joten ovat varmasti tarpeellinen lahja. Niitä myy mm. Tarramonsteri ja Ikioma.

Yöpuku. Tämä on aina mieluinen joululahja iästä riippumatta. Kotimaisia valmistajia on mm. Metsola, Aarrelabel ja Nosh.

Villasukat, merinovillasukat tai puuvillasukat. Sukkia tarvitsee lapsiperheessä aina! On ihana kääriä pakettiin itsetehdyt villasukat tai ostaa esimerkiksi ostaa villasukat joulumyyjäisistä pakettiin. Laadukkaita lasten suosikkisukkia saa Polarn O. Pyret -liikkeistä. Itse ostan joka vuosi Happy Socks -sukkia, sillä ne on ihanan iloisia. Kotimainen Nordicbuddies valmistaa myös iloisen värisiä Muumi-sukkia sekä Papu, joilla on myös ihania polvisukkia.

Kylpypyyhe, kylpytakki tai kylpyviitta. Meillä ainakin on uusi kylpyviitta toiveissa edellisen jäätyä pieneksi. Suloisia pyyhkeita valmistaa monet pienet yrittäjät, todella ihania pupun ja nallen korvilla saatavia vohvelipuuhkeita valmistaa mm. Heljä ompelee sekä Hima Clothing. Aarrelabelilla on tosi ihana kylpytakki, joka on luomupuuvillasta valmistettua. Kannattaa katsoa myös Hempea ja Blushkids.

Ruokailuvälineitä. Ihan pienelle lapselle ruokailautaset, ruokalaput, aterimet ja nokkamukit on tarpeellisia lahjoja. Hackmanin Muumi-aterimet on tosi ihana lahja, joka kestää pitkään käyttäjältä toiselle. Itse olen ostanut lasten Muumi-astiaston omille kummilapsille sekä Eemille kerännyt Muumi-mukeja. Kotimainen Mylo valmistaa silikoonisia ruokalappuja ja  vauvantarvikkeita, joista varmasti löytyy lahjaideaa pienimmäisillekin. Aivan ihana uniikki muki löytyy Terhi Mickelssonin valmistamana. Käsityönä tehdyt keraamiset eläinmukit ovat aivan ihania!

Käsipyyhkeet. Oma käsipuuhe on tosi kiva lahja ja sen kylkeen voi ostaa vaikka oman saippuan! Sopii myös tähän aikaan, kun käsienpesua on tehostettu ja pyyhkeitä kuluu. Yllämainituilta kannattaa katsoa myös käsipyyhkeitä. Perheen pienimmille harsot ovat hyvä lahja ja sen kanssa esim. Baby Oil.

Lakanat. Mikäs voisikaan olla ihanampi lahja, kun omat lakanat! Metsolalla on ihania eläinkuosisia lakanoita, Hempealla on Suomessa valmistetut hamppulakanat, Kivikivi valmistaa pellavalakanoita kauniissa sävyissä ja mainittakoon vielä Finlayson, jonka ihanat Pupu -lakanat meiltäkin löytyy! Huomasin, että kotimaiselta Kaikolta on tulossa pian myös lakanoita myyntiin.

Heijastinliivi. Tämä on todella hyvä lahja pimeään aikaan, oma heistinliivi tai heijastin. Heijastamiakin voi olla monta, joka vaatteessa! Niitä voi ostaa lahjaksi vaikka muutaman, heijastimia on toki kivoja nykyään. Meidänkin haalarissa on kaksi heijastinta ja lisäksi käytetään vielä heijastinliiviä. Aivan ihania heijastinliivejä myy Vinkee, jota voin kyllä suositella!

Talvikintaat tai rukkaset. Tai miksi ei itsetehdyt lapaset! Ajattelin itse neuloa Eemille kettulapaset jouluksi, mutta myös puput ja siilit on ihania! Eemi sai jokin aika sitten lahjaksi Kivat nahkarukkaset, joiden sisällä on lampaankarvavuori. Ne ovat pakkasella lämpimät. Viime jouluna Eemi sai Reiman toppahanskat ja ne onkin edelleen käytössä. Lapsille nahkarukkasia myy ainakin Kivat, Paccas ja Nahka-aitta. Merinovillalapasia myy myös Kivat ja Ruskovilla. Ne ovat toimia paksujen hanskojen tai kurahanskojen alla.

Lampaantalja. Eemi sai tämän lahjaksi jo ihan vauvana ja köllötteli sen päällä lattialla. Sittemmin talja on ollut rattaissa lämmikkeenä ja pulkassa.

Pinnejä, pantoja, ponnareita ja koruja. Nämä ovat myös todella mieleisiä lahjoja ja saatavilla monista paikoista. Rusettia-verkkokaupasta saa todella ihania hiusasusteita lapsille ja aikuisillekin, Heljä Ompelee valmistaa myös, Mini+ mii valmistaa ihania koruja, jotka sopii lapsien käsittelyyn. Korujen nauha on trikoota, joilloin ei ole vaaraa, että kuminauha hajoaa ja helmet on ympäriinsä. Hispantoja saa myös Valonliljalta -Instagramissa, iki-ihanalta Kaikolta ja kauniita rusetteja Happy Parrot -verkkokaupasta.

Kuvat: Rusettia

Voimistelurenkaat, puolapuut tai tasapainolauta. Voimistelurenkaat on tosi kiva lahja, kuten puolapuutkin. Puolapuut on kallis hankinta, mutta se voisi toimia yhteislahjana, johon useampi osallistuu tai jos perheessä on useita lapsia, se voisi olla lasten yhteinen lahja. Kannattaa myös kurkkia tori.fi-sivusto ennen uusien ostamista. Meilläkin on kotona käytettynä ostetut puolapuut. Suomen voimistelutuote myy laadukkaita kotimaisia renkaita ja puolapuita. Tasapainoilulauta on lapsen leikeissä monipuolinen ja kehittävä. Todella kiva lauta on Wobbel-merkkinen.

Lehtitilaus tai äänikirjapalvelun lahjakortti. Tämä toimii monen ikäiselle lapselle. Isompi lapsi varmasti ilahtuu lehtitilauksesta ja siitä on iloa pitkäksi aikaa. Äänikirjoja taas voi kuunnella jo taapero! Meillä ainakin unille mentäessä lapsi jää huoneeseensa kuuntelemaan äänikirjaa.

Kirja. Mielestäni kirjoja ei voi olla liikaa! Ihania kirjoja on vaikka ja kuinka ja kirjakaupoissa vinkataan kyllä, jos kysyy apua! Erityisen kivoja taaperoille on Soiva-laulukirjasarja ja omat suosikkikirjani tulevat Etana Editions kustantajalta. Oppi- ja Ilo kirjat ovat myös kivoja ja suosittelun arvoisia. Myös kivoja tunnekasvatukseen sopivia kirjoja ovat Fanni-kirjasarja sekä Ympyräiset-kirjasarja.

Lorupussi tai puuhakortit. Lorupussin voi tehdä vaikka itse lahjaksi. Löydät siihen ohjeet blogistani. Lorupussin voi myös ostaa, omat suosikkini on Riimikirppu, joiden lorut on ihania. Kuvakuu-verkkokaupasta löytyy paljon kuvatuotteita, loruja, päiväjärjestyskuvia ja tunnekortteja, iso suositus sille. Oppi ja Ilo valmistaa tosi kivoja puuhakortteja eri ikäisille lapsille. Hidasta Elämää on toimittanut Lasten omat voimakortit ja ne on ihanat. Meri Mortilla on Lasten joogakortit ja Fannin tunnetaitokortit on myös suositeltava tuote!

Peli. Omassa lapsuudessa saimme joka joulu koko perheelle jonkun peli ja muistan sen olleen niin kivaa yhteistä tekemistä. Kivoja pelejä on valtavasti ja kannattaakin peliä valitessa ottaa lapsen ikä huomioon. Palapelit, muistipelit ja lautapelit ilahduttaa varmasti pitkään ja tarjoaa.  yhteistä aikaa. Kivoja pelejä löytää ainakin Zicco -lelukaupasta ja Iloinen heppu -lelukaupasta. Lautapelit.fi -sivulla on kattavasti lautapelejä koko perheelle. Juhojussila valmistaa myös klassikko kuulapeliä, Fortunaa!

Kuvat: Mini+Mii

Pikkulegot ja Duplot. Nämä toimii niin monen ikäiselle ja monintavoin kehittäviä leluja. Legot kestävät aikaa ja niitä on kiva kerätä vaikka aina lahjaksi pikkuhiljaa. Legoja kannattaa myös metsästää kirpputorilta tai tori.fi-sivulta lahjaksi. Itse löysin Eemille paljon erilaisia Duplo kulkuneuvoja Torista nyt tulevaksi jouluksi.

Junarata. Klassikko, joka ihastuttaa aina. Tämä on vähän samaa kastia kuin legot, eli junarataa voi kerätä hiljalleen ja toivoa aina lahjaksi synttäreinä sekä jouluna. Junaradalla saa monipuolisia leikkejä aikaan ja se on todella kehittävää rakenteluleikkiä. Näitä kannattaa myös ostaa käytettynä, niitä on paljon liikkeellä!

Waytoplay -autotie. Meiltä tämä jo löytyy ja on yksi suosikki leikkiväline. Waytoplay -autotie rakennetaan itse junaradan tapaan, eli se muuttuu joka kerta leikkiin sopivaksi. Autotien palat ovat ohutta ja taipuisaa synteettistä kumia. Sillä voi leikkiä sisällä ja ulkona. Kestäviä puisia pikkuautoja saa Plantoysilta. Ne sopivat hyvin yhteen autotien kanssa, kuten toki muutkin pikkuautot. Iso suositus myös kotimaisille Emek -rekoille ja työkoneille. Emek tuotteilla on avainlippu-merkki. Tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä muovituotteita. Eemi sai Emek tukkirekan syntymäpäivälahjaksi ja se on joka päivä jaksanut kiinnostaa ja joululahja toiveena on nyt Emekin postirekka. Emekin tuotteita kannattaa ostaa esim. Lelukauppa Partaselta, joka on toiminut vuodesta 1966. Kivijalkaliike löytyy Kuopiosta, mutta heiltä löytyy todella kattava verkkokauppa.

Kuvat: Ihana Clothing

Nukke. Aivan ihania nukkeja löytyy esim. Ruberns barn -merkiltä sekä Olli Ellalta.

Leikkikeittiö ja ruoanlaittovälineet. Puisia ruokia löytyy monista pienistä lelukaupoista, kuten Iloinen heppu, Riimikko, Tingeling ja Lil decor. Plantoysilla on myös hyvä valikoima puisia ruokia sekä astiastoja. Ikealla on tosi kiva puinen keittiö, samoin Briolla. Näitä kannattaa katsoa myös käytettynä!

Connetix -magneetit. Erilaiset rakentelumagneetit ovat hauskoja monen ikäiselle lapselle. Ne ovat kehittäviä, harjoittavat matemaattista hahmottamista ja hienomotoriataitoja. Connetix -magneetit voi rakennella monipuolisesti.

Puiset rakentelupalikat. Puupalikat ovat aina hyvä idea ja niistä saa monen ikäinen lapsi iloa. Kauniita palikoita saa Siluettiverstaan -verkkokaupasta, josta saa myös kauniita puisia sisustusesineitä. Puulelujen klassikkoja, palikoita ja hakkapeliä, saa juhojussila.fi -verkkokaupasta. Kauniita puuleluja sekä sisustusesineitä valmistaa Puine. Grimm’s merkiltä löytyy myös suuri valikoima laadukkaita puuleluja, joista meiltä löytyy esimerkiksi puiset sateenkaaret kahdessa koossa.

Käsinuket ja roolivaatteet. Roolileikkivälineet ovat varmasti mieleinen lahja 3-5-vuotiaalle, joka on juuri päässyt käsiksi roolileikin maailmaan. Alle 3-vuotias nauttii hurjasti, kun aikuinen hassuttelee käsinuken kanssa ja käsinukke voi vaikka lorutella, auttaa pukemaan tai laittaa nukkumaan! Aivan ihania käsinukkeja valmistaa Rannan lelu, yksinyrittäjä on myynyt käsinukkeja ympäri Suomen markkinoilla jo 40 vuotta ja nyt viimein hänellä on verkkokauppa. Kurkkaa siis tänne!

Soittimet. Lapset nauttivat laulamisesta ja soittamisesta. Soittimet tuovat iloa pitkään ja isompi lapsi voikin niiden avulla monipuolistaa ja rikastuttaa roolileikkiä. Lapsille myydään ns. muovisia lastensoittimia, mutta miksi lapselle ei ostaisi ihan oikeita soittimia, jotka kestävät kauan! Monet myyvät lapsille sopivia soittimia, kuten Soitinlaine ja levytukku.

Schleich -eläimet. Laadukkaat muoviset eläimet on hittilahja ja näillä leikitään kauan. Schleichin eläimet ovat tunnettuja laadusta ja ne pysyvät hyvinä kauan. Siksi näitä eläimiä kannattaa etsiä lahjaksi myös käytettynä. Niitä on usein kirpputorilla ja aina Torissa ostettavissa. Meillä eläimiä on saatu useaam otteeseen lahjaksi. Näitä on kiva kerätä pikkuhiljaa, vaikka yksi kerrallaan.

Tiimalasi. Tiimalasi on todella kiva lahja lapselle ajan hahmottamiseen. Sen avulla lasta voi valmistaa siirtymiin ja leikin lopettamiseen. Lisäksi timalasi on mielenkiintoinen ja sen katsomine kiinnostavaa. Isoja tiimalaseja saa esim. Mydyslexia-verkkokaupasta.

Muovailuvaha tai taikahiekka. Tässä kanssa kaksi kivaa lahjaideaa, joista riittää tekemistä!

Soittorasia, joulukoristeita tai lumisadepallo. Klassiset soittorasiat on niin kauniita, minulla on edelleen lapsena saamani tallessa. Lisäksi lumisadepallot vangitsee kyllä ihailemaan, sellaisen voi helposti tehdä myös itse.

Taiteilutarvikkeita. Siveltimet, vesivärit, vesiväripaperi, sormivärtit, vahaliidut, omat sakset, liimat ja teipit ovat yleishyödyllisiä ja ilahduttavia lahjoja. Myös erilaiset askartelusetit ovat kivoja, joissa on erilaisia papereita, kimalletta, askartelusilmiä, hyöheniä ja piipunkrasseja. Eemi sai synttärilahjaksi kirjekuoria, kartonkia ja postimerkkejä, jotta hän voi tehdä kortteja läheisille ja lähettää niitä. Se oli tosi kiva lahja. Kauniita paperilahjoja saa esim. Putinki– tai Harjun Paperi -kaupasta.

Tarroja ja tarrakirja. Meillä tarrat on tosi upea juttu ja niitä liimaillaan mielellään. Eemi sai jo synttärilahjaksi tarrakirjan ja tykkää siitä todella paljon.

Itse piirretyt värityskuvat tai puuhakirja. Itse voi tehdä tosi helposti kivoja väsityskuvia ja ostaa vaikka tussit niiden kaveriksi pakettiin. Myös erilaiset puuhakirjat ja värityskirjat on kiva lahja.

Hernepussit, hyppynaru, pallo tai mahalauta. Erilaiset liikuntavälineet sisä- tai ulkokäyttöön on tosi kivoja. Hernepussit voi tehdä helposti myös itse. Täältä löydät kivan ohjeen itse tehtyihin hernepusseihin. Mahalaudat on tosi kivoja ja niillä voi keksiä monipuolista tekemistä!

Tutkijan tarvikkeet. Miltä kuulostaa kiikarit, otsalamppu, taskulamppu, suurennuslasi, ötökkäpurkki tai kaleidoskooppi? Siinä vasta monta jännittävää lahjaideaa pienelle maailmanmatkaajalle. Tutkimusvälineiden kanssa sopii myös ötökkäkirja tai luonto-opas! Kivoja kirjoja aiheeseen on esim. Eläinten jännä maailma (Into Kustannus 2020), Ihmeellinen evoluutio (WSOY 2020) ja Fiksut faktat -kirjasarja (lasten Keskus). Heurekashop.fi tarjoilee myös kaikkea jännää!

Työkalupakki. Lapsille myydään tosi hienoja työkaluja, ihan sellaisia oikeita, mutta pienemmässä koossa! Tai mitä, jos kerää kaikki kodin ylimääreiset ruuvit ja mutterit rasiaan ja antaa ne innokkaalle korjaajalle lahjaksi leikkiporakoneen kera? Ja tietysti työhanskat kuuluvat asiaan! K-raudasta on saatavilla tosi hieno työkalupakki sekä lelukauppa Riimikosta. Lasten työkäsineitä saa esim. Puuilosta. Työkalujen lisäksi esim. puutarhommiin liittyvät välineet voivat olla kivoja, kuten työhaskat, kastelukannu, ruukkuja, siemeniä ja harava. Tai lumihommiin liittyvät, kuten lumikola tai lumilapio.

Luistimet ja muut talviurheiluvälineet. Vaikka koko Suomeen tuskin tulee valkoista joulua, lähes kaikkialla on mahdollisuus päästä luistelemaan, hiihtämään, laskemaan ja pulkkailemaan. Stiga on myös aivan huippu lahjaidea!

Liput teatteriin, elokuviin tai vaikka uimahalliin. Tai mitä vain yhteistä tekemistä voi antaa lahjaksi ja taiteilla itse lahjakortin. Kivoja ideoita on myös kahvilalahjakortti, smoothiebaariin lahjakortti tai jäätelökiöskilahjakortti. Miksi ei museoon, kuten Herra Hakkaraisen taloon, Heurekaan tai Koiramäen puistoon!

Yökylä. Lapselle ihanaa voi olla yökyläreissu kaverin luokse, sukulaiselle, kummille tai vaikka olohuoneeseen koko perheen voimin. Yökylälupauksen voi antaa lahjakortilla ja siihen voi suunnitella kaikki kivaa puuhaa yhdessä.

Lahjakortti kirpputorille. Tämä on tosi kiva idea. Kirppiksillä on edullista ja pienikin summa voi riittää, sillä lapsi voi vaikka itse valita itselleen jotain mieleistä.

Valokuvista teetätetty lahja. Yhteinen kuva kehyksissä, sukulaisten kuvilla tehty muistipeli tai valokuvakirja? Kaikki toimii! Meillä on useita kuvakirjoja ja ne onkin kovalla käytössä, niitä selataan usein! Lapsesta on ihana katsoa omia vauvakuviaan ja sukulaisten kuvia.

Rahan säästäminen lapselle. Lapselle voi antaa lahjaksi rahaa vaikka joka joulu ja näin potti kasvaa vuosi vuodelta. Rahaa voi myös sijoittaa lapselle lahjaksi. Myös perinteinen lahja, eli oma rahapussukka ja oikeat kolikot on hieno juttu! Tai ikioma säästöpussu!

Muuta. Jos näissä ei ollut tarpeeksi ideaa, kannattaa katsoa seuraavat kotimaiset verkkokaupat ja kijalkaliikkeet: Pieni kamari, Riimikko, Tingeling, Zicco, Iloinen Heppu, Lil decor, Kaareliving, Geffer, Lelukauppa Partanen, Ketunleikki, Riihimäen pieni lelukauppa, Leluaitta, Miniroom, Casagrande, Leikkien, Miraakkeli  ja Heinolan lelukauppa.

Kuvat: Rusettia

24 kommenttia

Elina111 26.11.2020 - 22:19

Siis vau, minkä työn olet tehnyt listatessa näitä. Tähän postaukseen tulen varmasti palaamaan vielä, kun ideat lahjoihin on hukassa. Kiitos Iida!

Vastaa
iidaafel 26.11.2020 - 22:23

Kiitos tosi paljon, kiva kuulla, että tykkäsit!

Vastaa
Heidi1 26.11.2020 - 22:35

Huhhuh, nyt on mielettömän hieno lista! Wau, kiitos!

Vastaa
iidaafel 26.11.2020 - 22:41

Hei kiitos <3

Vastaa
LauraKristiinaHuh 26.11.2020 - 22:39

Ihania ideoita! Aivan valtavan työn olet tehnyt! Pistin heti pari ideaa ylös tulevia juhlia varten 🤗 Pedapuulta löytyy myös esim. ihania loruja ja aivan mahtavat satuliikuntakortit! 🥰

Vastaa
iidaafel 26.11.2020 - 22:42

Hei kiitos! Ja kyllä Pedapuu on ihana, olenkin siitä aiemmin maininnut. Meillä on heidän liikuntakortit ja ovat tosi kivat!

Vastaa
Jannamari 26.11.2020 - 22:55

Apua minkä työn oot tehnyt! Ihan mieletöntä! Kiitos! ❤️

Vastaa
iidaafel 26.11.2020 - 23:01

Kiitos tosi paljon <3

Vastaa
Imv 27.11.2020 - 09:13

Tosi hyvä lista! Voisin toivoa kaikkia näitä 2-vuotiaalle lapselleni! 😀 Me vanhemmat emme ole vielä ennen tätä ostaneet lapsellemme joulu- tai syntymäpäivälahjoja, mutta nyt ostin joululahjaksi lapselle pienen repun. Uskon, että sekin on mieluisa lahja retkiä, yökyläilyä ja päiväkotia varten (tähän asti olemme menneet vain kangaskasseilla, eli lapsi itse ei ole saanut kantaa mitään).

Kivaa joulunodotusta!

Vastaa
iidaafel 27.11.2020 - 09:25

Hei kiitos todella paljon! Ja reppu onkin tosi hyvä lahjaidea! Ja varmasti taaperolle mieluinen! Ihanaa joulun odotusta❤️

Vastaa
Idarom 27.11.2020 - 14:25

Samaa mieltä, että kaikki näistä aivan ihania lahjaideoita! 😍 Kiitos Iida kovasta työstä. Oot huippu!

Vastaa
iidaafel 27.11.2020 - 20:34

Voi kiitos❤️

Vastaa
HerttaT 27.11.2020 - 13:07

Komppaan edellisiä eli kiitos tuhannesti suuresta vaivannäöstäsi tämän listan tekemisessä! Jos sulla tai jollain on vinkata mitkä nahkarukkaset pysyy parhaiten kädessä taaperolla ja ne kädessä saa vielä jotain tehtyäkin niin vinkki kiitos 🙂

Vastaa
iidaafel 27.11.2020 - 20:32

Kiitos tosi paljon! Meillä on Kivat rukkaset ja mielestäni taapero pystyy niillä toimimaan.

Vastaa
HerttaT 28.11.2020 - 12:53

Kiva, kiitti! Kysyisin vielä mikä koko teillä on käytössä? Meillä aika samanikäinen, joten mietin onko koko 1 vai 2 sopiva. Nettikaupasta kun tilaa niin ei yhtään tiedä millaista mitoitusta nämä on. 🙂

Vastaa
iidaafel 28.11.2020 - 19:31

Meillä on koko 2, joka on reilu, mutta menee varmasti ensi talvenkin sitten!

Vastaa
Jenni.H 27.11.2020 - 14:18

ISO kiitos tästä! Sain hyviä vinkkejä mm. joulupuulahjakeräykseen 👍

Vastaa
iidaafel 27.11.2020 - 20:33

Hei ihan totta! Kiva kuulla☺️

Vastaa
riitumaria 27.11.2020 - 15:08

Kuinka huikea lista! 🙂 Täytyykin laittaa tämä muistiin ja kaivaa esiin myös seuraavina jouluina ja syntymäpäivinä. Miten haastavaa myös omalle lapselle on toivoa lahjoja, joten tästä on todella paljon apua 🙂

Vastaa
iidaafel 27.11.2020 - 20:34

No sepä!! Todella vaikeaa, mutta kiva, jos tästä on apua pidempäänkin!

Vastaa
Astay 29.11.2020 - 22:33

Vau mikä hirmuinen työ tässä ollut. Kiitos, tästä saa vaikka mitä ideoita😍

Vastaa
iidaafel 29.11.2020 - 23:05

Kiitos todella paljon, ihana kuulla!

Vastaa
Anu1 8.12.2021 - 11:44

Vitsit, mikä postaus Iida! WAU!

Kiitos! 🙂

Vastaa
iidaafel 10.12.2021 - 11:38

Kiitos!

Vastaa

kommentoi postausta