Home » DIY joulukoristeet

DIY joulukoristeet

by Iida Åfeldt

Innostuin tänä vuonna tekemään hyvin pelkistettyjä joulukoristeita lahjaksi läheisille. Näiden tekeminen on todella helppoa ja onnistuu lasten kanssa myös äärimmäisen hyvin. Joulukoristeisiin tarvitsee vain nauhaa ja puuhelmiä. Itse käytin hamppunauhaa ja puun värisiä helmiä, mutta tulisi varmasti ihania myös värikkäillä helmillä! Helmet voi myös olla eri kokoisia.

Ympyrän mallinen koriste

1.Tarvitset nauhaa, suuren persinneulan ja helmiä. Nauhaa yhteen koristeeseen on hyvä varata noin 50 cm. Käyttämäni helmet olivat 15mm ja niitä tuli yhteen koristeeseen 12 kappaletta.

2. Pujota helmet nauhaan. Käytä tarvittaessa parsinneulaa apuna. Vie nauha toisen kerran kaikkien helmien läpi, niin, että saat helmet ympyrän muotoon. Varmista, että nauhaa jää riittävästi molempiin päihin.

3. Tee nauhoista solmu helmien tyveen, jotta helmet pysyvät napakasti yhdessä. Tee toinen solmu nauhojen päätyyn, jotta saat nauhoista samalla ripustuslenkin. Koriste on valmis!

Suoran mallinen koriste

1.Tarvitset nauhaa, parsinneulan ja helmiä. Helmet voivat olla samaa kokoa tai eri kokoisia. Itse käytin koristeeseen neljä 15 mm helmeä ja yhden 30mm helmen. Nauhaa koristeeseen on hyvä varata noin 40 cm. Pujota kaikki helmet nauhaan haluamaasi järjesteykseen.

2. Helmien ollessa nauhassa, pujota nauha toisen kerran helmien läpi. Hyppää yhden helmen yli, kuten kuvassa.

3. Sido nauhoista solmu heti helmen tyveen. Tarvittaessa tee tuplasolmu. Tee solmu myös nauhojen päätyyn. Koriste on valmis ripustettavaksi!

kommentoi postausta