Home » Jouluntaikaa Tampereella

Jouluntaikaa Tampereella

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ VISIT TAMPERE KANSSA

Viime viikolla pääsin nauttimaan omasta ajasta Tampereella. Tampere on vienyt sydämeni ja lomailen siellä todella mielelläni. Joka kerta ihastun kaupunkiin vain enemmän ja joka kerta sillä on jotain uutta annettavaa; kulttuurielämyksiä, tapahtumia ja hyvää ruokaa.

Tällä kertaa olin reissussa yhden yön ja kaksi päivää. Yövyin aivan mielettömässä By Pia’s Finca -sviitissä Tampereen Lapinniemessä. Huone oli ihan mieletön, oikea unelmien täyttymys! Olin suu ammollani ja ihastelin huokaillen ympärilleni nähdessäni huoneen. Sviitti on ainoa laatuaan ja se on kauniissa vanhassa kivihuvilassa By Pia’s -liikkeen yhteydessä.

Reissuni kohokohta oli ehdottomasti Tampereen Työväen Teatterin esitys Kinky Boots. Jo vuosi sitten minun oli tarkoitus mennä katsomaan kyseinen musikaali, mutta kaikki näytökset peruttiin pandemian vuoksi. Esitykset käynnistyivät tänä syksynä uudelleen ja näinpä pääsin sitten itsekin viimein teatteriin. Esitys oli niin upea, että tämä vuoden odotus todella palkittiin. Yleisö oli aivan liekeissä, selvästi kaikki jakoivat musikaalin ilon.

Tampere tarjosi kaikin tavoin parastaan. Kaupunki henki joulutunnelmaa. Tampereen joulutori oli upea, enkä muista koskaan Suomessa nähneeni niin hienoa joulutoria. Se on avoinna vielä 22.12. asti ja kannattaa ehdottomasti tehdä sinne vierailu pidemmältäkin. Torin viereisiin rakennuksiin oli heijastettu valotaidetta, pienet kojut oli täynnä ihania käsitöitä ja jouluherkkuja ja joulupukki kulki tervehtimässä kävijöitä.

Muita joulutunnelmaan johdattavia kohteita on ehdottomasti Tampereen kauppahalli, Tallipiha ja Finlayssonin alue. Tallipihan puodit ja kahvila ovat avoinna aamusta iltaan. Finlayssonin alueella on valtavasti tapahtumia, näyttelyitä ja ilmaisia museoita. Kannattaa ehdottomasti kävellä joulutorilta Finlayssonin alueen läpi Tallipihalle. Samalla pääsee ihailemaan jouluvaloja. Esimerkiksi Näsinpuistossa, lähellä Näsilinnaa on 1900-luvun väkeä ja Satakunnansillalla Konsulinsaaressa on upeita yksisarvisia.

Näsinpuisto on lähellä Tallipihaa ja siellä sijaitsee Näsinlinna, jossa toimii Museo Milavida. Rakennus on todella upea ja käynnin arvoinen. Se on olut von Nottbeckin perheen asuttama linna ja tutustuttaa kävijät Tampereen kosmopoliittien elämään sekä avaa Tampereen historiaa. Museo Milavida on yksi suosikkikohteeni Tampereella ja olen käynyt siellä pari kertaa. Nyt museossa on Milavidan joulu -näyttely, joka esittelee 1800-luvun herrasväen joulunviettoa ja sen perinteitä. Milavidan joulu -näyttely on nähtävillä 9.1.2022 asti.

Joulu Tampereella -sivulta ajankohtaiset joulutapahtumat Tampereella.

Visit Tampere -sivulta löydät kattavasti vinkkejä ajan viettoon Tampereella, niin lapsiperheille kuin aikuisillekin.

Nautin todella paljon lomastani Tampereella, eikä tämä todella jäänyt viimeiseksi kerraksi!

-Iida

1 kommenttia

Suttastiina 18.12.2021 - 12:55

Tampere, Suomen ihanin kaupunki, niin asua kuin vieraillakin <3

Vastaa

kommentoi postausta