Home » Eemin pääsiäisyllätys

Eemin pääsiäisyllätys

by Iida Åfeldt

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääsiäinen oli lapselleni ajankohtainen. Hän oli maalannut tipuja ja istuttanut rairuohoa päiväkodissa, josta puhui monta päivää. Tänä vuonna myös tajusin miten kurja tämä suklaan täyteinen juhla voi olla allergisille lapsille. Pääsiäisen perinteet eivät ole aiemmin olleet meillä ajankohtaisia, joten en ole asiaa miettinyt. Monella lapsella voi normaalioloissakin jäädä virpominen väliin kuten myös erilaiset munanpiilotukset, sillä suklaamunissa on maitoa, usein myös pähkinää ja saattavat sisältää sen lisäksi yhtä ja toista.

Tämä saikin itseni miettimään, että mitä korvaavaa voisin lapselleni keksiä. Olin viime viikolla ostanut hänelle pahvisia munia, joihin saa itse laittaa jotain sisälle. Etsiskelin kaupasta pieniä herkkuja ja pieniä yllätysleluksi sopivia esineitä.

   

Mukaan tarttui kasa sekalaista tavaraa, joista kokosin yllätyskorin lapselleni juurikin tätä pääsiäissunnuntaita varten.  Ostin pupunkorvat, sulkia, ilmapalloja, pyöränkellon ja autoja. Löysin kivoja yllätyspakattuja autoja ja Ryhmä Hau -hahmoja! Pahvisten munien sisään laitoin Mignonmunan ja hedelmäkarkkeja. Jälkeenpäin huomasin, että vegekauppa myy sesonkiherkkuja myös vegaanisia pääsiäismunia. Ensi vuonna sitten! Markettien valikoima ei ole erityisen laaja.

Piilotin korin parvekkeelle ja aamumme alkoikin sen etsimisellä. Täytyy sanoa, että tämä pieni materiapläjäys teki kyllä nyt todella onnelliseksi. Siis miten olen kiitellyt itseäni siitä, että olin tämän ideoinut ja ostanut ennen altistumista ja sittemmin sairastumista koronaan. Onneksi minulla oli jotain tuomassa lapselleni iloa tähän tilanteeseen. Tietenkään tämä ei olisi lapselleni oleellista, mutta tällä tavalla saimme vähän pääsiäistunnelmaa kotiin koronan keskelle. Lapsen ilo tarttui myös itseeni. Löytäessään korin, hän laittoi heti pupunkorvat päähän ja sanoi “upeeta”.

-Iida

10 kommenttia

Suvi H 4.4.2021 - 12:10

Onpa ihana idea! ❤

Vastaa
iidaafel 4.4.2021 - 14:28

No kyllä❤️

Vastaa
Suklaa 4.4.2021 - 13:12

Ihana pääsiäisyllätys:) Pohdin myös itse ekan kerran pääsiäistä allergian kannalta ja on kyllä ikävää kuinka vähän kaupoissa on tarjontaa sen suhteen. Meidän pääsiäisen pelasti Brunbergin tuotteet. Heiltä löytyi paljon kivoja tuotteita allergiat huomioiden:) Ja tuotteiden maku mitä parhain!

Paljon voimia teille ja paranemista! Ja ihanaa kevättä myös!

Vastaa
iidaafel 4.4.2021 - 14:28

Hei totta! Brunberg on kyllä hyvä, ihan unohtunut vaan! Minttusuklaanapit, ne on herkkua!

Ja iso kiitos❤️

Vastaa
Katariina Kuronen 4.4.2021 - 17:04

Voi että, kuinka suloinen yllätys! <3

Vastaa
Minä0909090 4.4.2021 - 23:06

Ihana ☺️

Vastaa
Maikkiliina 5.4.2021 - 11:22

Ihana yllätys! Dammerbergilla on herkkuja allergisille: https://www.dammenberg.info/ ja Ruohonjuuresta löytyy myös. Dammenbergilta löytyy myös pähkinätöntä ja maidotonta ”nutellaa”. Hyvää pääsiäistä teille!

Vastaa
iidaafel 5.4.2021 - 14:45

Voi kiitos vinkistä!

Vastaa
MariaJ 7.4.2021 - 17:17

Voi kun ihana yllätyskori ☺️😍! Mistä hei mahtaa olla tuo kuvassa näkyvä Matchbox lakaisuauto? Meillä 2v on niin innoissaan lakaisukoneista ja oon kovasti yrittänyt etsiä tuloksetta just tuollaista pikkuauto-lakaisukonetta, mut ainakaan nettikaupoista en ole löytänyt.

Vastaa
iidaafel 9.4.2021 - 19:33

Se on Prismasta 🙂

Vastaa

kommentoi postausta