Home » Eemin ruokapäiväkirja

Eemin ruokapäiväkirja

by Iida Åfeldt

Mitä 8kk ikäinen vauva oikein syö? Minulta toivottiin Eemin ruokapäiväkirjaa. Onneksi niin, sillä omani ei kestäisi päivänvaloa. Eemillä on maitoallergia ja herkkyyksiä joillekin ruoka-aineille. Lisäksi jotkut ruoka-aineet pahentavat refluksitautia. Eemi juo aminohappopohjaista korviketta kiinteiden ruokien lisäksi noin 3-4 annosta päivässä.

Aamupalana on puuroa. Heräämme kuudelta, jolloin juodaan maitoa ja pötkötellään, kunnes jaksan nousta puuron keittoon. Teen puuron hirssi-, tattari- tai riisihiutalaisiin. Sekaan laitan aina marjoja tai hedelmiä, jotka keitän hiutalaieden kanssa. Tässä puurossa on vedelmaa, mansikkaa, mustikkaa ja tattarihiutaleita. Puuroon sujahtaa yleensä myös pähkinätahnoja.

Lounas nautitaan noin klo 11 aikaan. Lounaalla tällä kertaa parsaa, lohta ja parsakaalimuussia. Juokossa oliiviöljyä. Eemi syö osin itse ja osin syötän, sillä hänellä ei ole hanpaita ja muutenkin suurin osa ruoasta päätyy vielä lattialle. Eemi siis sormiruokailee, mutta syö todella hyvin myös syötettynä. Kotioloissa enemmän sormiruokaillaan ja menossa syötetään.

Välipalalla maitoa, sosetta ja mansikkaa. Sisältö ja ajankohta riippuvat paljon iltapäivän unista, mutta yleensä noin 13-14 välillä. Tämä setti syötiin puistossa ja sen takia tarvittiin jotain helposti mukana otettavaa. Maito kulkee termarissa.

Päivällinen syödään noin klo 16.00 ja kuvassa oleva annos sisältää pastaa, kikhernettä ja tomaattipyreetä hieman muussattuna toisiinsa. Todellinen kotikokin pikaruoka!

En ole syöttänyt Eemille vielä naudan enkä sian lihaa. Pääasiassa Eemi on syönyt kalkkunaa ja kalaa, koska ne sulavat hyvin. Hän on syönyt myös riistaa, sillä siitä hän saa rautaa. Eemin rautavarastot on kovin alhaiset ja hän syö lisärautaa.

Iltapalalla on aina tarjolla avokadoa, sillä se on Eemin suurinta herkkua sekä hedelmää ja marjoja. Syötän Eemille Hedelmät omana ateriana, sillä yhditettynä esim viljoihin ne on raskaita ruoansulatukselle ja Eemin herkkävatsa sitten oireilee. Iltapala on noin 18.30 ja ennen nukkumaanmenoa on vielä maidon vuoro.

-Iida

9 kommenttia

Anonymous 11.6.2019 - 08:15

Jauhemuotoiset korvikemaidot kulkevat kätevästi mukana, kun mittaat ne valmiiksi puhtaisiin ja kuiviin tuttipulloihin (tai nokkamukiin, mistä lapsi ne nyt sitten juokaan).
Reissussa sitten tarpeen mukaan sekoittaa veden joukkoo, niin on aina ainakin tuoretta. Ja jos se vesi on mahdollista saada kahvilasta, niin on kevyt kantaakin tuo pelkkä jauhe.

Vastaa
iidaafel 11.6.2019 - 09:27

Joo kyllä, annostelen jauheen aina valmiiksi tuttipulloihin ja termarissa on keitetty vesi mukana, jos menemme puistoon yms. Se säilyy siellä hyvänä kyllä lyhyet reissut. Jos mennään kahvilaan yms niin toki pyydän sieltä vettä.

Vastaa
Vierailija 11.6.2019 - 08:36

Terveellisen ja maistuvan kuuloiset ruuat vauvalla. Tietenkin heräsi mielenkiinto nähdä nyt se julkaisukelvoton oma ruokapäiväkirjasi!

Vastaa
iidaafel 11.6.2019 - 09:25

Kiitos! Joo täytyy varmaan ottaa sekin työn alle!

Vastaa
Jenni Emilia 11.6.2019 - 21:09

Kuinka Eemi syö esim. mansikoita ilman hampaita? Eikö kaiken tarvitsekaan olla muussattua tai pehmitettyä? Kiinnostuksesta kysyn, koska itsellänikin on 3kk ikäinen poika. Ruokavalio näyttää kyllä tosi monipuoliselta! 🙂

Vastaa
iidaafel 12.6.2019 - 07:36

Todella hyvin saa imeskelyltyä ja ikenillä muussattua! Mansikat ovat pehmeitä. Myös appelssiini ja nyt nektariini on herkkua.

Vastaa
Nimetön 12.6.2019 - 09:48

Ikenissä on voimaa! Sama puruvoima, kuin hampaallisessakin suussa. Eikä mansikka nyt paljoa vaadi rikki mennäkseen, mehukasta imeskeltävää.

Vastaa
Elinakoo83 12.6.2019 - 12:08

Moikka! Huomasin että lapsellasi on refluksia ja jatkoin lukemista.
Oma, entinen, refluksikko täytti juuri 9 vuotta ja se kaikki on jo takana päin. Mutta silti hyvin muistissa, meillä syötiin pahimpaan aikaan vain riisiä, kesäkurpitsaa ja possua. Mikään korvike ei käynyt joten imetin itse ja diettasin. Raudanpuutos on sekin tuttua. myöhemmin kuvioon astui myös astma.

Teidän ruokavalio kuulostaa todella monipuoliselta! 🙂 Ihanaa miten olet keksinyt lisäillä myös hieman erikoisempia ruoka-aineita.

Vastaa
iidaafel 19.6.2019 - 14:40

Voi ei, kuulostaa hurjalta. Kyllä tässä saa aika salapoliisi olla, kun selvittelee, että mikä sopii ja mikä ei!

Vastaa

kommentoi postausta