Home » Gluteeniton banaanileipä

Gluteeniton banaanileipä

by Iida Åfeldt

CSC_1624.JPG

Jokin aika sitten sain Ruohonjuuresta täydennystä teevalikoimaani English Tea Shop -merkin luomuteellä. Mitä  kaikella sillä teellä tekisi, jos ei pitäisi teekutsuja. Pyysin muutaman ystävän kylään ja tarjoilin heille teetä ja leipää. Eikä mitä tahansa leipää, vaan ihanan herkullista ja sopivan makeaa banaanileipää! Joka on muuten maidoton ja gluteeniton. Omaani en malttanut pitää uunissa edes riittävästi kun se oli jo saatava ulos ja katosi hetkessä!

CSC_1626.JPGCSC_1628.JPG

Banaanileipä

4 banaania

5 dl gluteenittomia jauhoja (valmista jauhoseosta tai esim. 3dl kauraajauhoa ja 2 dl tattariajauhoa/mantelijauhoja)

1 dl kasvijuomaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

3 kananmunaa

1/2 dl kookosöljyä sulatettuna

1 rkl hunajaa

1/2 tl kanelia

ripaus suolaa

saksanpähkinöitä/pekaanipähkinöitä

Laita uuni 175 asteeseen. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa. Soseuta 3 banaania, hunaja, kookosöljy, kasvijuoma ja kananmunat blenderissä. Lisää jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet blenderiin banaaniseoksen joukkoon.

Voitele leipävuoka esimerkiksi kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Halkaise yksi kokonainen banaani puoliksi ja laita se taikinan päälle. Lisäksi voit ripotella pähkinöitä koristeeksi. Paista uunissa n.45 minuuttia ja jäähdytä (jos maltat). Tarjoile teekupin seurana!

Banaanileivän voi tehdä myös sauvasekoittimella. Leipä säilyy usean päivän jääkaapissa ja voidaan pakastaa. Leivässä voi käyttää valmiita jauhoja tai jauhaa kaura-tattarihiutaleet jauhoksi blenderissä.

CSC_1632.JPGCSC_1634.JPGherkkuterveisin

-Iida

kommentoi postausta