Home » Herkullinen vadelmabrownie

Herkullinen vadelmabrownie

by Iida Åfeldt

Tein todella hyvää vadelmabrownieta. Tämä oli samaa aikaa ihanan makeaa ja sopivan raikasta. Vadelmabrownie sopii kevään ja kesän herkkuhetkiin loistavasti. Olen melko varma, että monella jää pääsiäisestä suklaata kaappeihin ja ne voi juurikin käyttää tähän.

Ohje on gluteeniton ja todella helppo tehdä myös maidottomana. Molemmin tavoin tulee hyvä! Jos vadelmabrownien haluaa tehdä maidottomana, on käytettävä maidotonta suklaata. Tummasuklaa käy hyvin ja esimerkiksi Pirkalla on maidoton tumma leivontasuklaa. Lisäksi tarvitaan maidoton margariini ja rahkan tilalle esimerkiksi Oddlygood Dessert dreamy lemon tai berry tuotetta. Myös kasvipohjainen paksumpi vaniljagurtti käy.

Ohje on pieneen uunivuokaan tarkoitettu, noin 20×20. Itse olen tehnyt sen kaksinkertaisena ja käyttänyt isompaa vuokaa. Olen tavallisesti laittanut osan pakkaseen, josta on kiva sulattaa ja tarjota vieraille.

VADELMABROWNIE (G)

100g leivontasuklaata

100 g voita

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

100g pakastevadelmia

200 g vaniljarahkaa

  • sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa
  • sekoita sähkövatkaimella sulatettu suklaa-voiseos, sokeri ja kanamunat tasaiseksi seokseksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaaseoksen joukkoon kevyesti sähkövatkaimella sekoittaen
  • kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
  • levitä rahka suklaataikinan päälle ja lisää jäiset vadelmat
  • paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia

Brownie on parasta jäähtyneenä ja silloin se on helponti leikata. Se saa olla sisältä mehevä ja vähän löysä, jolloin se on helponta leikata oltuaan yön yli jääkaapissa. Onnistuu toki hetikin, kokeiltu on!

kommentoi postausta