Home » I niin kuin…

I niin kuin…

by Iida Åfeldt

I -kirjain on visuaalisesti todella tylsä! Nuorena minulla oli I-kirjain kaulakoru ja Design Letter muki I-kirjaimella. Ei sitä ees tajunnut iiksi, vaan pökkelöksi tai viivaksi. Muistan joskus toivoneeni, että nimeni alkaisi vaikka E:llä, jotta voisin ostaa kivan kirjain avaimenperän tai kirjain valaisimen kotiin. Lähetellessäni ja saadessani sähköpostia ulkomailta, nimeni iso I-kirjain mielletään L-kirjaimena ja usein viesti alkaa “Hi Lida”. Mikä tuntuu uskomattomalta, miksi kirjoittaisin oman nimeni pienellä kirjaimella?

Törmäsin todella kivaan blogihaasteeseen, jossa pitää vastata tiettyhin asioihin sanalla, joka alkaa sukunimen ensimmäisellä kirjaimella. Kohdallani toteutus olisi mahdoton, sillä kovin montaa Å-kirjaimella alkavaa sanaa ei ole. Päätin toteuttaa haasteen etunimeni ensimmäisellä kirjaimella. Mutta myös i-kirjain on todella vaikea ja jouduin todella miettiä vastauksiani. I on todella vaikea kirjain kaikin tavoin!

Vaate: Iltapuku

Enpä ole kovinkaan monesti iltapukua käyttänyt, mutta sana oli ainoa, jonka keksin. Ei tullut mitään iillä alkavaa vaatetta mieleen! Rakastan kuitenkin mekkoja ja todella mielelläni pukeutuisin iltapukuun. Se olisi unelmaista, sillä rakastan laittautumista ja juhlia. Iltapuvusta tulee todella ylellinen ja upea olo.

Juoma: Inkiväärishotti

En tykkää yhtään, aivan kamalan makuista! Shotin voi juoda, jos on ihan pakko ja siinä auttaa ajatus terveysvaikutuksista. Hokemalla mantraa “tämä on minulle hyväksi”, sen voi kulauttaa alas silmät kiinni ja naama irvessä.

Paikka: Ikea

Ikea tai Italia, molemmat kelpaa! Ikeassa on tullut viime aikoina käytyä useammin. Rakastan Ikean Click & Collect -palvelua, sillä en juurikaan pidä itse kiertelystä. Tykkään mennä, ostaa tarvitsemani ja lähteä. En ole shoppailijana sellainen, joka menisi muuten vaan kaupoille. Menen aina tietäen mitä ostan ja haluan äkkiä pois.

Ruoka: Iltapala

Iltapala on lähes sama kuin aamupala! Ja rakastan aamupalaa, kaikki päivän ateriat voisivat olla vain aamupaloja. Yleensä syön iltapalaksi jugurttia ja mysliä tai leivän ja hedelmiä.

Eläin: Ilves

Ilves on kissaeläin ja ennen kaikkea petoeläin. Se herättää kunnioitusta. Minusta kissaeläimet on kiinnostavia ja niihin liittyy paljon mystiikkaa. Muistan omasta lapsuudestani elokuvan Poika ja Ilves (1998). Kävin katsomassa sen elokuvissa mummon kanssa ja ihastuin tarinaan todella kovasti. Sain myöhemmin elokuvan itselleni ja elokuvaan perustuvan kirjan. Pojan ja ilveksen välillä muodoistui vahva suhde ja minusta on aina ollut kiva ajatella, että ihminen ja eläin voivat ystävystyä.

Kukka: Iiris

On kaunis kukka, niitä kasvaa äitini puutarhassa. Iiris on voimakkaan värinen, violetin ja sinisen yhdistelmä.

Tytön nimi: Ilse

Rakastan nelikirjaimisia nimiä! Johtuen ehkä siitä, että näin meidät on kaikki perheessäni nimetty. Lisäksi omani nimeni alkaa iillä, äitini sekä äidinäitini nimi alkaa myös. Jos saisin joskus tytön, voisi olla hauskaa antaa hänelle perinteen mukaisesti iillä alkava nelikirhaiminen nimi Ilse.Jostain syystä pidän Ilse nimestä todella paljon. Mielestäni se on tavallinen ja erikoinen samaan aikaan.

Pojan nimi: Ilmari

Ja Elmeri! Kakki semmoiset Hermannit ja Eemelit ovat vain minun mieleeni! Jotenkin mieleeni tulee aina Vaahteranmäen Eemeli, sellainen vekkuli lapsi, jolle vain sattuu ja tapahtuu, mutta on hyväntahtoinen.

Ammatti: iphonen keksijä

Tämä oli vaikea! I:llä alkava ammatti, no insinööri joo, muttei puhutellut yhtään! En tiedä mitä tekisin ilman iPhonea ja iMac-konetta. Olen ollut Apple-käyttäjä jo 8 vuotta. Aina välillä mietin vaihtamista, mutta toistaiseksi olen ollut todella tyytyväinen. Kuka ikinä i-laitteet onkaan keksinyt, on hän nero!

Kuvaus minusta: Ihana innokas ilmestys

Minä! Olen tosi ihana, olen innokas ja lähden mielelläni kokeilemaan uutta. Innostun helposti ja tunteella. Kun innostun, uppoudun myös siihen. Ja lisäksi olen ilmestys, sellainen valoisa ilmestys!

Joka kodissa: Ilmastointi

No ilmastointia ei ole joka kodissa, mutta pitäisi olla! Olen edelleen niin traumatisoitunut vuoden 2018 kesästä ja niistä 50 peräkkäisestä hellpäivästä. Tänäänkin lämpöä on ollut mukavasti ja olen vain haaveillut ilmastoinnista. Olisipa joka kodin vakiovaruste kuten saunakin! Iittala olisi ollut tähän varmasti parempi vastaus, merkkiä on lähes joka kodissa!

-Iida

KUVAT // Teemu Nurmela

KUKKASEPPELE SAATU // Kukkamari Elsi

9 kommenttia

Reepu 20.6.2020 - 19:39

Imetysliivit! Ja muutkin imetysvaatteet!

Vastaa
iidaafel 20.6.2020 - 22:02

Totta, eivät tulleet mieleen, kun en imettänyt!😅

Vastaa
Sasa Villa blogi 21.6.2020 - 00:06

Upeat kuvat 😍

Vastaa
iidaafel 21.6.2020 - 21:46

Kiitos, munkin mielestä aivan ihanat <3

Vastaa
Nannnna 21.6.2020 - 11:57

Haluaisitko kirjoittaa joskus sukunimesi taustasta? Esim. oletko myös ruotsinkielinen tai onko sukunimellä jotain taustaa tarkemmin?😊

Vastaa
iidaafel 21.6.2020 - 21:48

Sukunimeeni ei liity mitään erityistä, olen saanut sen ollessani 3-vuotias, kun äitini ja kasvatti-isäni meni naimisiin. Se ei siis perjaatteessa ole ns. minun sukunimeni. Taustasta en enempää tiedä, Suomessa harvinainen ja sukunimeä on 16 hengellä. Meidän perheessä, eikä kasvatti-isäni perheessä puhuttu ruotsia.

Vastaa
PSD12 22.6.2020 - 09:45

erittäin informatiivinen viesti. Jos joku tarvitsee valokuvausta ja häävalokuvien psd-malleja ja suunnittelua, käy blogissani http://www.psd12.com ilmaisia psd-tiedostojen latauksia ..

Vastaa
Anonymous 22.6.2020 - 13:35

Steve Jobs taitaa olla epävirallisen virallisesti iphonen keksijä 🙂

Muille kuin suomen puhujille tuplavokaalit on ilmeisesti vaikeita käsittää, miksi varmaan sinunkin nimesi luetaan Lidaksi. Omaa nimeäni (Tiia) väännetään aina Tilaksi. Tulee mieleen vain Tila Tequila ja 2000-luvun alun MTVn roskarealityt, haha.

Vastaa
V niin kuin… – ikaplika 30.6.2020 - 19:32

[…] blogihaasteeseen, jossa piti vastata tiettyhin asioihin sukunimen ensimmäisellä kirjaimella alkavalla […]

Vastaa

kommentoi postausta