Home » Ihan hyvä riittää

Ihan hyvä riittää

by Iida Åfeldt

Toisinaan tuntuu, ettei mikään riitä. Annat kaikkesi, muttei sekään riitä, et siltikään koe onnistuneesi, olleesi riittävä, antaneesi tarpeeksi. Olisihan siellä ollut vielä se 10% nipistettävissä, olisit voinut olla ihan pikkiriikkisen parempi. Se, että jokin on ihan hyvä, ei olekaan niin hyvä. Hyvä ei ole vaihtoehtoa, siihen ei saisi tyytyä. 

Jos sinulle kuuluu ihan hyvää, tarkoittaa se enemmän huonoa kuin hyvää. Treenisi meni tänään ihan hyvin, olisit kuitenkin voinut tehdä vielä paremmin, se ei ollut huippusuosituksesi. Olit treffeillä ihan kivan miehen kanssa, sanomattakin tietää, ettei toisia treffejä tule. Muistat edelleen ala-asteen todistuksen ja arvosanan “hyvä”, joka oli yhtäkuin huono, se ei ollut erinomainen eikä kiitettävä. Ihan hyvä kesälomasi ei ole huono, jos et käynyt festareilla tai roadtripillä Indonesiassa. 

On aika raskasta, jos kaikessa pitää pyrkiä aina parhaaseen tulokseen. Aina pitää antaa itsestään kaikki joka päivä kaikessa. Seuraavana päivänä luonnollisesti edellistä vielä enemmän. Jos tänään oli hyvä päivä, niin huominen on vain parempi! Tavoitteet ovat loputtomat ja koskemattomissa.
Suositusyhteiskunnassa mikään ei riitä. Kehittyä pitäisi koko ajan ja joka päivä oppia uutta, sillä elämäsi on sinun käsissäsi ja sinä voit tehdä siitä parempaa. Mutta kenen kanssa me oikein kilpailemme tässä? Miksi asetamme tavotteita omalle elämällemme, joiden saavuttaminen ei ole realistista ja vaan uuvuttaa meitä?  Superelämän eläminen käy aika raskaaksi. Ei kukaan jaksa joka päivä olla paras. Ei kukaan jaksa jatkuvasti kehittää itseään, tavoitella jotain ja mennä epämukavuusalueelleen. Jatkuvalla paremmuuden ja täydellisyydeen tavoittelulla me vain väsymme. Ja mitä saamme? Riittämättömyyden tunteen, emme koskaan koe olevamme tarpeeksi.

Minä olen “tyytynyt” ihan hyvään, vaikkapa työssäni. Voisin todellakin tehdä työni vielä paljon paremmin kuin nyt, mutta olisin paljon väsyneempi. Lisäksi saisin ihan saman palkan kuin muutkin. Todellisuudessa hyvä ei ole jotain, johon jotkut vapaaehtoisesti tyytyvät, kun eivät jaksa tavoitella enempää. Hyvään saa olla tyytyväinen ja pitää olla tyytyväinen. Hyvän tulisi riittää ja olla tarpeeksi. Vähän vähemmälläkin pärjää, jolloin säästää omia voimavarojaan ja mielenterveyttään. Sinä et ole huono, jos et aina ole antamassa parastasi. Joskus on hyvä unohtaa kaikki hetkeksi ja nauttia kahvi hiljaisuudessa ja hyväksyä se, että moni juttu jäi tänään tekemättä ja se on ok. Olen silti hyvä, riitän silti ja voin olla päivääni tyytyväinen. 

Annan hyvän riittää ja ole siihen tyytyväinen!

-Iida

fullsizeoutput_ae2.jpeg

 

7 kommenttia

Pikkuponeja ja Yksisarvisia by Elina 21.6.2018 - 05:56

Todella hyvä teksti, oon ihan samaa mieltä! Elämä on monesti mielekkäämpää ja vähemmän uuvuttavaa, kun hoitaa oman ruutunsa, mutta ei yritä olla superihminen. 🙂 Plus muistaa tehdä niitä asioita, mistä nauttii; on se sitten treenaaminen, tai vaikka sohvalla pötköttely. 🙂 Hyvää juhannusta Iida!

Vastaa
Iidaafel 22.6.2018 - 08:24

Kiitos! Juuri näin, word! 

Ja ihanaa juhannusta Elina <3

Vastaa
topaasilapsi 22.6.2018 - 06:44

Mulla olisi blogihaaste. Tartu jos kiinnostaa 🙂

Mukavaa Juhannusta

Vastaa
Iidaafel 22.6.2018 - 08:20

Kiitos, mahtavaa!! Ja ihanaa juhannusta takasin <3

Vastaa
Simbeme 22.6.2018 - 08:31

Tää ei nyt Iida liity mitenkään tähän sun tekstiin, mut pysyikö sulla se siirretty rasva rinnoissa kuinka hyvin? Varmaan huono aika kysyä kun raskauskin muuttaa rintoja . Oon ite menossa aplasian korjaukseen ja oon hirveen skeptinen tuloksien suhteen. Niin paljon tätä menetelmää haukutaan sekä potilaiden että ammattilaisten taholta. Onko rasvan ottokohdat tasoittuneet vai näkyykö jälkiä  

Vastaa
Iidaafel 22.6.2018 - 11:16

Rasva pysyi yllättävän hyvin, toki noin puolet katosi. Kolmessa siirrossa saatiin kuitenkin ihan hyvä tulos aikaan, vaikka kyllä rinnoista näkee häiriön ja edelleen oikean rinnan muoto erilainen. Raskaus ei ole toistaiseksi vaikuttanut rintoihin mitenkään, saada nähdä muuttuuko ne ja onko esim imetyäminen edes mahdollista. Toivottavasti tästä oli jotain apua!

Vastaa
Simbeme 3.7.2018 - 11:26

Eli ilmeisesti normaaleja rintoja ei näistä koskaan tule :(. Edes ulkomuodollisesti. Olen harkinnut jopa poistattavani ne kokonaan. 

Vastaa

kommentoi postausta