Home » Innostu!

Innostu!

by Iida Åfeldt

DSC_0472.JPG

Innostun aamuista. Innostun illoista. Innostun rutiineista, joita aamuihin ja iltoihin kuuluu. Innostun uusista asioista ja ideoista, uuden oppimisesta ja kehittymisestä. Innostun treenaamisesta ja terveellisestä ruuasta. Innostun uusista ihmisistä. Lähden töihin innokkaana tai innostun viimeistään siinä kohtaa kun näen kaksitoista yhtä innokasta lasta. Jokainen päivä on edellistä parempi. Innostus vie mukanaan ja se tarttuu. Voiko sitä olla innostumasta, jos näkee sen riemun innostujan silmissä?

DSC_0480.JPG

Voi. Innostuksen voi kyllä sammuttaa. Ja liian usein ihmisiä kokemani mukaan häiritsee innostus, he ahdistuvat tai vastaavat innostukseen negatiivisesti. He saattavat olla jopa innostuksesta kateellisia, eihän kukaan jaksa ihmistä, joka on hyvällä tuulella. Jatkuva iloisuus ja innokkuus ahdistaa, jos toinen ei ole yhtä innokas, pätee myös deittailussa mutta myös työelämässä. Joskus minulta kysytään onko minulla kaikki hyvin kun olen iloinen. On jopa kysytty, että mikä minussa on vikana.

DSC_0486.JPG

Välillä ajattelen, että lapset ovat ainoita, jotka ymmärtävät innostukseni ja innostuvat yhtä paljon, jopa enemmän.  Mahtavaa tietää olevansa 3-vuotiaan kanssa henkisellä tasolla! Aikuiset harvoin vastaavat innostukseen. He saattavat latistaa myös lasten innostuksen. Oletan, että innostuminen pelottaa, sillä toinen puoli on aina pettymys. Jos innostut liikkumisesta, kohta innostus kuitenkin lopahtaa. Jos innostut lukemisesta, tiedät jo, että se ei jatku pitkään. Jos innostut uudesta ihmisestä, se loppuu lyhyeen. Jos innostut matkan suunnittelusta, se loppuu siihen todellisuuteen, että rahaa ei ole. Joskus on hyvä uskaltaa innostua ja olla optimisti turhan realistisuuden sijaan.

 

Uskalla innostua asioista, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä!

-Iida

kommentoi postausta