Home » Irtisanoudun sinkkuudesta

Irtisanoudun sinkkuudesta

by Iida Åfeldt

Tänään sain mieheltä viestin, jossa hän sanoi kutakuinkin näin:

“Mun mielestä vois olla ihan hyvä pitää vähän taukoo ton näkemisen suhteen, kun ollaan tässä nähty aika paljon ja oltu yhessä.”

 Tauko. Naisaivoni tarkentavat sanaan TAUKO. Siis kuinka voin olla tauolla miehestä, jonka kanssa minulla ei ole suhdettakaan? Taukohan liittyy parisuhteeseen ja miellän sen negatiiviseksi sanaksi. Taukohan tarkoittaa usein sellaista tilaa, joka edeltää eroa. Suhde on usein kriisissä, joka johtaa taukoon. Nyt minä olen tauolla. Ja taukohan voi vain päättyä kahdella tavalla. Joko tauko päättyy jälleen näkemiseen tai toinen vaihtoehto on, ettei tauon jälkeen enää kohdata.  Sitä kummasta tauosta tässä nyt on kyse, jouduin kysymään kavereilta. Siis tietysti otin screenshotin minun ja miehen keskustelusta, lähetin kuvan muutamalle ystävälle. Niin, onhan se jäätävän noloa, mutta sitä me ystävien kanssa tehdään puolin ja toisin.  On mahtavaa, että ystävien kanssa voi analysoida miesten viestejä. Kun niitä on toisinaan todella vaikea ymmärtää.  

Ystävä 1

IMG_9021.PNG Ystävä 2 IMG_9022.PNG 

Eli minä siis vain ylireagoin, mitään vaaraa ei ole. Mies tarvitsee aikaa ja ottaa yhteyttä, kun tauko on täytetty.

Tauko sana on aika huono, vinkkinä vaan. Otetaanko iisimmin, siinä hyvä vaihtoehto. Tosin olisin varmaan saanut siitäkin paniikin aikaan. Mutta tavallaan on vaikea ymmärtää, että kohtaamillani miehillä, eli miehillä, on tarve omaan tilaan ja aikaan ihan jo tapailun alussa, jolloin taas minulla halu tavata toista on suurimmillaan.  He ahdistuvat helposti ja osoittavat tunteitaan viileämmin. Ehkä tässä on nyt itsellekin uuden oppimisen paikka. 

Ystävä 1 laittaa vielä viestiä, sillä hän on menossa treffeille tapailemansa miehen kanssa. Toivotan tsemppiä ja hän vastaa “pelkään jotenkin, että se ei tykkääkään”. Ajattelen, että ajatteleepas se kaveri tyhmiä. Siis yhtä tyhmiä kun minä itse. Miksi me naiset sitten ollaan niin epävarmoja! Heti ajatellaan ettei se tykkää tai nyt se oli sitten siinä. Koska ihastuminen on herkkää ja haurasta, on toki luonnollista pelätä. Pelko, ihastumisen aiheuttamasta pettymyksestä,  saa tämän kaiken tunnehulluuden aikaan. On sinkkuna vaan vaikeaa, voi kun tästä voisi irtisanoutua. Mutta onhan se toisaalta hienoa miten monimutkaisiin rakenteisiin naisten aivot oikein pystyvät. Harva mies osaa tulkita viestejä niin monisävyisesti. 

 

-Iida

  

 

30 kommenttia

Suvi K. 1.8.2017 - 19:53

Mä ymmärrän hyvin tota toista osapuolta. Mulle todella paha turn off on paine olla yhdessä niin paljon, ettei ehdi tehdä “omia” normaaleja asioita. 😀 

Vastaa
Anomuumi 2.8.2017 - 16:39

Sama täällä. Eikä kyse ole siitä ettenkö ihastuisi syvästi vaan siitä, että todella tarvitsen itselleni pyhitettyä aikaa myös todella ihastuneena. Liekö joku introverttiyteen liittyvä tarve.
Ja itse todellakin tarkoitan tauolla, oman tilan tarpeella, tms. ilmaisuilla juuri sitä, mitä sanonkin. Ilman piilomerkityksiä. Rupeaa aika lailla keittämään, jos toinen epäilee sanomisiani ja tarkoitusperiäni vaikka yritänkin ymmärtää ihmisten epävarmuuksia. Valehtelijaksi luuleminen tuntuu minusta vain tosi loukkaavalta.

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 07:51

Kiitti kommentista Suvi, toki liika on liikaa ja itselle on myös tärkeää, että ns. omat jutut saa hoidettua.

Vastaa
Tuumailija 1.8.2017 - 19:55

Hei, olen jo pidempään ihmetellyt näiden sinun mies postaustesi sisältöä.. ymmärrän että kavereiden kanssa jaetaan asioita yms mutta eikö “suhde” miehen kanssa voisikin olla paljon enemmän ja parempaa jos kavereillesi jauhamisen sijaan puhuisitkin kyseisen miehen kanssa asioista. Ja pohtisit miksi sinulla herää niin valtava tunnereaktio: pelkäännkö esim menettämistä (olen tottunut siihen ja se on turvallista) ja siksi alitajuisesti käyttäydyn niin että työnnän miehen pois (esim olemalla tarrautua, tms piiloviestejä) ja sitten mies yhtä äkkiä katoaakin = aina mulle käy näin ja kaikki miehet on samanlaisia. Mitä jos tutustuisit ensin itseesi ja sitten lähtisit suhteeseen tai tapailuun? Tuntuu että elämä yrittää kertoa sinulle jotakin mutta et kuuntele? Hakkaat vain päätä seinään.

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 08:22

Mahtavaa, että tekstini herättävät ajatuksia moneen suuntaan! 

Vastaa
Vierailija 4.8.2017 - 18:29

Hei, tuli mieleen kun olen noita aikaisempiakin miespostauksia lukenut, että jos kiinnostaa niin kannatta lukea kirja “kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu”. Itselle ainakin herätti ajatuksia ylipäätään omasta parisuhteesta ja itsestä. Suosittelen kaikille.

Vastaa
Emilia M 1.8.2017 - 20:37

Mä kyllä ihmettelen samaa kuin yllä kommentoija. Ei tulisi mieleenkään lähettää kenellekään likkakaverille mieheltä tulleita viestejä. Eihän se sitä miestä tunne, minä tunnen, miksi se osaisi tulkita sen viestejä jotenkin paremmin kuin minä?

Ihmisten kanssa yleensä parasta on lakata lukemasta rivien välistä asioita. Ja ne, jotka sinne kirjoittelevat asioita, ovat yleensä vähän hankalia ihmisiä.

Vastaa
Emilia M 1.8.2017 - 20:43

Tai ehkä toi nyt on vähän mutkien oikomista toi oma väitteeni, tarkoitan lähinnä sitä, että mitä selkeämpään ilmaisuun itse pyrkii, sitä selkeämpää ilmaisua sitten saa takaisin. Rivien väliin kirjoittelu on usein merkki epävarmuudesta ja kyvyttömyydestä sanoa asioita suoraan, siitä paranee vain kuin harjoittlee suoraan puhumista.

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 08:54

Itse lähimpien ystävien kanssa useinkin käydään keskustelua miesten viesteitä, treffeistä ja pohditaan yhdessä. Ketään tietenkään loukkaamatta. Ja onhan se oikeastaa aika terepeuttista! 

Vastaa
Len 1.8.2017 - 22:17

Mun mielestä toi miehen viesti rivien välistä ilmoittaa, ettei sitä kiinnosta jatkaa. 

Vastaa
Unicornmom 2.8.2017 - 05:40

Olen sama mieltä kuin edellinen.

Vastaa
Hymyileoletupea 2.8.2017 - 08:47

Kaikkihan tota likkakaverien kesken tekee, että jakaa kuvakaappauksia äijien viesteistä ja sitten spekuloidaan niitä yhdessä 😀 

Ihastumisvaiheessa tarve nyhjätä yhdessä 24/7 on kyllä yleensä puolin ja toisin. Toki meitä on monenlaisia persoonia ja osa kaipaa kunnolla tilaa. Mutta oman kokemukseni perusteella, kun kunnolla naksahtaa kohdalle, niin yleensä pariskunta katoaa johonkin omaan kuplaansa eikä todellakaan kaipaa mitään taukoilua silloin.

Sen olen huomasin myös omana sinkkuaikanani ja kaverien säätöjä seuranneena (ja niitä kuvakaappauksia analysoineena), että kaikki miesjutut, joissa on joutunut spekuloimaan, ihmettelemään ja tuskailemaan, että mitä se äijä nyt oikeesti haluaa, eivät johda lopulta yhtään mihinkään. Kaikki hyvät jutut on semmosia, joissa homma on ollu alusta asti selvää ja ei todellakaan ole joutunut spekuloimaan onko toinen kiinnostunut vai ei. 

Tsemppiä! Sinkkuilu on kinkkistä välillä. 

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 09:16

Hei pakko kommentoida et mun kihlatun avomiehen kanssa oli aluks ihan jäätävää säätöä ja kyllä lenteli screenshotit ja ei meinannu tulla mistään mitään. No loppu hyvin, kaikki hyvin 🙂

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 18:46

Mun mielestä on väärin piiloutua sen taakse että “kaikkihan sitä tekee”. Mun mielestä ei ole lähtökohtaisesti oikein jakaa toisen sinulle lähettämiä yksityisiä viestejä screenshottina jollekin kanalaumalle ja pähkäillä niitä sitten yhdessä. Todella epäkunnioittavaa toista kohtaan. Kuuluu enemmän johonkin yläasteelle tuollainen (eikä ole hyväksyttävää sielläkään).

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 20:44

No aivan sama asia on jos pohtii ystävän kanssa että kun se sanoi asian x, mitähän se sillä tarkoitti. Ei siinä ole mitään pahaa. Yksityiset ja/tai luottamukselliset asiat on erikseen. Menee aika hankalaksi elämä jos mistään ihmissuhteista ei saa keskustella kenenkään kanssa. Emt onko kanoillakin nykyään älypuhelimet, näin se kehitys kehittyy vissiin.

Musta taas on perseestä käyttää tommosia lapsellisia ilmaisuja kuten kanalauma oman pointin perusteluun eikä se ole aikuista käytöstä. Ja en ite ainakaan piiloudu minkään taakse, voin ihan julkisesti kertoa että kyllä, olen keskustellut ihmissuhteistani luottoystäväni kanssa. Shokkipaljastus!

Vastaa
Hymyileoletupea 3.8.2017 - 09:01

Oi voi – kiitos päivän nauruista. Ja kiitos kun kutsuit ystäviäni “kanalaumaksi” 😀 Itse olen tosi ylpeä ja onnellinen tuosta mun kanalaumasta. <3 

Useesti ollaankin todettu olevamme enemmän yläasteikäisten tasolla, joten osuit siinäkin naulan kantaan!

Rauhaa, rakkautta ja huumorintajua! 

 

Vastaa
Vierailija 3.8.2017 - 13:52

Jos pystyy miehelle kertomaan että jakoi hänen lähettämänsä tai sanomansa asiat kavereiden kanssa ja analysoi niitä niin sitten varmaan ok. Kaikki se mitä ei miehelle pystyisi asiasta sanomaan ei varmaankaan ole ok. Itse en pitäisi siitä jos mieheni analysoisi esim riitaamme jossain whatsapp ryhmässä. Toki oman elämänsä asioita saa pohtia muidenkin kanssa, toisia kunnioittaen ja lähtökohtaisesti sen oman kumppanin kanssa.

Vastaa
Vierailija 3.8.2017 - 14:39

No tietysti pystyn kertomaan omalle miehelle että olen puhunut meidän parisuhteesta mun ystävien kanssa 😀 Just itse asiassa testiksi huutelin tuonne makkariin et kun me ei vielä seurusteltu ja hän lähetti mulle vaik Messenger-viestin niin välillä otin niistä screenshotteja ja analysoitiin niitä Tiinan (nimi muutettu) kanssa. Mies oli että OK? Ei haittaa häntä tippaakaan, miksi haittaisi? Kyseessä siis nimenomaan on ollut tämmönen haluunkin nähdä vasta ens viikolla -henkinen viestittely eikä mikään hänen syvin salaisuus joten miksi hän tuosta häiriintyisi?

Oletan, että mun mieskin puhuu meidän parisuhteesta omien ystäviensä kanssa ja tämä on minusta ehdottomasti hyvä asia. Olisi todella surullista jos mieltä painavista asioista ei voisi puhua kenenkään kanssa. Tietysti pääasiassa mein parisuhdetta koskevat keskustelut käydään meidän kesken kun me voidaan asioihin vaikuttaakin mutta olis varmasti ihan todella hyvä idea esim. tossa Iidan tilanteessa yrittää analysoida tilannetta ton tilaa kaipaavan säädön kanssa tunti- ja päiväkaupalla, varmasti menisi todella hyvin 😀

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 08:56

Johanna, kiitos tästä pelastavasta komentista! Ihanaa, että joku muukin! Kiitos vinkeistä ja tsempeistä!

Vastaa
Hymyileoletupea 4.8.2017 - 10:17

Oli vielä pakko palata kommentoimaan: Oot mun mielestä ihan älyttömän rohkea, kun jaat täällä blogissasi näitä ajatuksia sinkkuilusta ja omista epävarmuuksista aidosti ja rehellisesti. Täällä blogimaailmassa on ihan liikaa sitä pintakiiltoa ja kuvauksia “täydellisestä” elämästä ja täydellisestä mielenhallinnasta kaiken suhteen. On piristävää lukea välillä myös aidoista tunteista. Tämän kaltaiset postaukset on niitä, jotka herättää keskustelua, kuten tässäkin nähtiin. Uskon, että tosi moni sinkku voi samaistua noihin fiiliksiin. Ja itse asiassa vielä parempaa, jos ei voi samaistua. Koska siitähän se aitous nimenomaan tulee, että ei pyri miellyttämään kaikkia. 

 

 

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 09:33

Vertaistukisinkkuna komppaan edellisiä postaajia, eli jos pitää pohdiskella ja screenshottailla miehen aivoituksia se ei lupaa hyvää. Ainahan kuulee tarinoita (kuten edellisellä kommentoijalla), joissa poikkeus vahvistaa säännön, mutta ne ovat harvassa.
Ja ennemmin kuin miehen oikkuihin, keskity siihen mitä sinä haluat. Jos haluat tapailla tyyppiä, joka alkuvaiheessa haluaa nähdä ja halia 24/7 eikä lähetä kryptisia taukoiluviestejä, niin odota että kohtaat sellaisen tyypin, äläkä tuhlaa aikaasi ja energiaasi jollekin joka ei ole valmis antamaan samaa kuin sinä. Kuulostaa tylyltä, mutta omalla kohdallani olen oppinut tämän kantapään kautta. Mieti ensin, mitä itse haluat ja tarvitset, äläkä sen jälkeen tyydy vähempään! ansaitset sen!

Vastaa
Dita 2.8.2017 - 12:31

Sinkkunaisena laitan myös oman panokseni tähän keskusteluun.
Olen viimeisen vuoden tehnyt syvää tutkiskelua oman mielen syövereihin. Siihen miksi käyttäydyn/ajattelen/tunnen joissain tilanteissa tietyllä tavalla – erityisesti miesten kanssa.
Olen oivaltanut itsestäni tänä aikana huimasti. Mikäli elämä tarjoilee jatkuvasti samaa ateriaa (=samankaltaisia miehiä), on ainut yhdistävä tekijä minä itse. Mitä voin itse tehdä, että en toistuvasti hakkaa päätäni seinään.

Yksi mahtava oppi on myös kontrollista irti päästäminen. Sekä monen miehen deittailu samaan aikaan.

Mikäli mies pyytää “taukoa” tai tilaa. Anna sitä sille. Iloisesti hymyillen. Ja keskity tuolloin viestien analysoinnin sijaan omaan ihanaan itseesi ja omaan elämääsi. Muihin kivoihin juttuihin. Ja mikäli ette ole eksklusiivisesti yhdessä (ei kuulosta ainakaan siltä), tapaile vapaasti muitakin miehiä. Näin saat vähän perspektiiviä elämään sekä muuta ajateltavaa kuin yhden (toistaiseksi epävarman) deitin viestit 🙂

Vastaa
Emilia M 2.8.2017 - 17:47

Just näin! Ei kannata ylianalysoida asioita. En tajua miten niin moni voi olla sitä mieltä ettei miestä kiinnosta näkemättä edes koko viestiä. Haloo! Ei kaikki halua kökkiä koko ajan yhdessä, toisten ihastus/rakkaus kasvaa pikku hiljaa.

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 14:30

Täytyypä kantaa omakin korteni kekoon tuossa “taukoasiassa”. Mies, jota olin tapaillut kuukauden päivät varsin tiiviisti sanoi viikkoa ennen kahden viikon reissuani, että hänen mielestään pitäisi pitää taukoa, että ollaan ehkä nähty liian tiiviisti ja hänen pitää funtsia asioita. Eihän siinä, totesin miehelle, ilmoittele jos haluat vielä nähdä tai jotain. “Tottakai haluan nähdä! Nyt vaan on liikaa ja liian paljon ja liian nopeasti.” Minä otin tämän tietysti niin että “joo, no, nyt se ei sit enää haluu nähdä. oon tyhmä ja lihava ja ruma ja ikuisesti sinkku ja byää”.

Meni alle neljä päivää, kun mies otti yhteyttä. Jo tuo parin päivän tauko oli riittänyt hänelle asioiden ja tunteiden ja stressin (oli siis muutakin kuin uusi, yllättävä suhteentynkä, jossa olikin enemmän tunteita kuin mitä kumpikaan oli osannut odottaa) setvimiseen. Myös mun reissu teki hyvää. Edelleen ollaan yhdessä, mies tietää että hän saa tarvittaessa tilaa ja tukea, ja minä tiedän, että homma toimii puolin ja toisin, ja että voidaan puhua asioista ilman, että toinen vetää itkupotkuraivareita.

Yllättäen menikin siis niin, että kun toinen sai tarvitsemaansa tilaa, niin ei se sitä sitten oikeastaan niin paljoa tarvinnutkaan.

Vastaa
Vierailija 2.8.2017 - 14:34

Ja siis selvennyksenä, minä tuskailin päivän pari noiden “tyhmä-lihava-ruma-epäkiinnostava”-tunteiden kanssa sitten, kun mies oli poistunut luotani. Miksi sitä onkin heti ekana sitä mieltä, että vika on minussa, kun toinen kertoo stressistään. Miehelle ilmaisin iloisesti, että ihan niin paljon kun tarvitset saat tilaa ja aikaa.

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 09:01

Onpas ihana kommentti, kiitos tästä! Se on jännä, että heti ne epävarmat ajatukset itseään kohtaan ottaa vallan. Kaikkea hyvää teille <3

Vastaa
Wolfinsheeo 3.8.2017 - 18:46

Ymmärrän kyllä niin tunteesi, en kyllä ymmäeeä yhtään miehiä ja heidän aivoituksiaan! Oon vuoden ollu nyt sinkkuna ja tapaillu paria ja ne joitten kanssa oisin ite halunnu enemmän lähtivät pois, ja sitte ne jokka ois halunnu olla minun kanssa niin eivät kiinnostaneet minua. Nyt oon jo vähän vakavammassa suhteessa miehen kanssa,joka on taas aivan eri maailmaa kun kukaan muu yhteensä, tämä ei oo lähteny menemään vielä ja tämä haluaa yrittää, vaikka melkeen samassa lauseessa tuumas ettei halua liikaa panostaa ettei joudu taas pettymään. Siis häh 😀
Mut et oo yksin analysointies kanssa, sanon vaan että elämä on ja miehet myös..

Vastaa
Iidaafel 4.8.2017 - 09:06

Mahtava saada tälläinenkin kommentti, kiitos! Miehet, niin ihana ja kamala asia, ota niistä selkoa! Kyllä siinä vähän vertaistuki analysointia tarvitaan 🙂

Vastaa
tuuna 4.8.2017 - 13:30

Ymmärrän tarpeen analysoida erilaisia asioita kavereiden kanssa, vaikka itsestäni on aina tuntunut hyvin vieraalta puhua oikeastaan kenenkään ulkopuolisen kanssa omista ihastumisen tunteista, epävarmuudesta suhteen alussa yms. Mieluummin analysoin itsekseni tai otan puheeksi sen varsinaisen toisen osapuolen kanssa. Ei kavereiden kanssa asioiden puiminen ole väärin, kunhan kunnioittaa myös toisen yksityisyyttä ts. miettii, mitä asioita on todella ok jakaa muillekin (ja jos on epävarma, niin vaikka miettii, olisiko ok, jos toinen jakaisi kavereilleen vastaavaa. Mikään täydellinen sääntöhän tuo ei todellakaan ole, mutta antaa ainakin suuntaa.)

Postauksessa ja joissain kommenteissakin toistettu kliseinen mies-naisjako sen sijaan turhauttaa minua. Vaikka tyttöjä&naisia ehkä opetetaankin olemaan herkempiä toisten tunteiden tunnistamiseen ja toisaalta istutetaan meihin ehkä myös enemmän “mitä muut ajattelevat minusta”-ajatuksia, ei toisten viestien/sanomisten/eleiden (yli)tulkinta ole sukupuolesta kiinni. Niin miehet, naiset kuin muunsukupuolisetkin voivat tehdä syväanalyysia yksinkertaisesta whatsapp-keskustelusta. Tai sukupuolesta riippumatta kaivata omaa aikaa tutustumisvaiheessa tai haluta olla koko ajan kiinni toisessa – yhtä kaavaa suhteen alkamisenkaan ei ole.

Vastaa
Vierailija 5.8.2017 - 15:45

Mä oisin tulkinnut tuon viestin niin, että ei enää kiinnosta jatkaa. Itse olen vastaavia viestejä lähettänyt miehille, juurikin tarkoittaen, ettei kiinnosta 😀

Vastaa

kommentoi postausta